banner488

Dolandırıcılar Çine’ye dadandı

Dolandırıcılar Çine’ye dadandı

Son günlerde Çine’ye dadanan dolandırıcılar, ev telefonlarından aradıkları vatandaşlardan para istiyor.

Telefon dolandırıcılığına karşı yapılan tüm haberlere ve yetkililerin tüm uyarılarına rağmen vatandaşlar maalesef bunlara kanmaya devam ediyor. Vatandaşların bu tarz kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Pek çok kişinin canını yakan bu dolandırıcıların hedefinde bu sıralar Çineliler var. Çine’de oturan çok sayıda vatandaş bu dolandırıcılar tarafından aranmaya başlanınca Çineliler dikkatli olmalılar. Maddi ve manevi mağduriyetlerin yaşanmaması için vatandaşlar bu tür aramalara asla itibar etmemeli. Hiçbir soruşturmayla ilgili, hiçbir makamın ve kamu kurumunun vatandaşlardan para istemeleri söz konusu değildir. Çineliler bu tür isteklere inanmamalı, tanımadıkları kişilerden gelen telefonlara yanıt vermemeli, hiç kimseyle şifre ve kart numaralarını paylaşmamalıdır. Art niyetli kişilerin tespit edilmesi ya da telefon dolandırıcılığına maruz kalınması halinde en yakın polis merkezlerine bilgi verilmesi veya 112 (155) ihbar hatlarına şikâyette bulunmalıdır.

Yaşlı Çifti Dolandırdılar

Çine’de dün gece kimliği belirsiz dolandırıcı, telefonla aradığı Salih A. ve eşi Rabia A.’ ya kendini polis olarak tanıtıp, korkutup kandırarak 77 bin 500 lira ve 5 bileziğini dolandırarak kayıplara karıştı.

Olay, Çine'nin Hamitabat Mahallesinde önceki gece meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz dolandırıcı Salih A.’nı ev telefonunu arayarak kendini polis olarak tanıtıp korkutup kandırdı. Dolandırıcıya 77 bin 500 lira ve 5 bileziğini kaptıran çift dolandırıldığını fark edince polise şikayette bulundu. Kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan ve çok gizli soruşturma yürüttüklerini ifade eden dolandırıcılar yakalama çalışmaları devam ediyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2019, 02:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet turkis
Mehmet turkis - 5 yıl Önce

Piyasada o Kadar cok dolandirici varki en yakininiz , sevdiginiz birisi bir baska sevdigiylesevdigiyle sizi dolandirabiliyor. Toplum desenere olmus fuhus almost basini gidiyor. Emniyete cok is dusuyor.

SIRADAKİ HABER

banner472