banner488

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Konulu Konferans

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle İlçe müftülük binamızda bulunan toplantı salonunda konferans verildi.

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Konulu Konferans
banner496
 Konferansa Aydın İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı, İlçe Müftümüz Feyyaz İdin, İlçe Vaizimiz Yahya Ofşin, Kuran Kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı. İlçe Müftümüz Feyyaz İdin’in açılış konuşması ile başlayan konferans, Aydın İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı’ nın “Cami ve Namaz”  konulu yaptığı konuşması ile devam etti.

Gençlerimize Kuran öğretmeli ve camiyle buluşturmalıyız diyen İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı, “Namaz Allaha teslimiyettir. Namazlarımızı eda ederken günde 40 defa okuduğumuz Fatiha suresiyle Rabbimize dua ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi Fatiha Kuran’ın anahtarıdır.  Kuran muttakiler için bir yol gösterendir, Kuran-ı Kerimi öğretmeliyiz. Eskiden camilerin yanlarında odalar vardı, buralarda insanlara Kuran öğretilir, sohbetler yapılır, gelen misafirler orada kalırdı. Günümüzde imkânlar daha fazla, Kuran öğrenmek isteyen, Kuran Kurslarına, Camilere gidip hem Arapçasını hem de anlamını öğrenme imkânlarına sahip.  Bu konuda biz din görevlilerine çok görevler düşmektedir. Özellikle gençlerimizi kazanmalı onlara Kuran öğretmeli ve camiyle buluşturmalıyız. Gençleri kazanmak bir araba ya da bir ev kazanmaktan daha kârlıdır.  Allah’ı, Kuranı ve imanı insanlara anlatmalıyız. Rabbim aşkla, muhabbetle, insanlara hak ve hakikati anlatmayı nasip eylesin, Cami ve Din görevlileri haftanızı tebrik ederim”  dedi.

İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı son olarak Necip Fazıl Kısaküreğe ait Sakarya şiirini okuyarak konuşmasını tamamladı.











Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472