banner488

Belediye Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Belediye Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
banner496
Çine Belediye Meclisi Haziran 2016 Dönemi Olağan Toplantısı yapıldı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer Başkanlığında toplanan meclis toplantısında 5 gündem maddesi görüşüldü.

Çine Belediyesi Haziran 2016 dönemi olağan toplantısı Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonunda Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer Başkanlığında gerçekleşti. CHP’li Akın Güzel ve Mustafa Demir,  AK Partili Veysel Tetik ve Celal Üpbül mazeretli olarak toplantıya katılmadı. Belediye Meclisinde ek gündem maddesi eklenerek 5 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

Meclis Toplantısının ilk gündem maddesi; Belediye Çalışma Yönetmeliği’nin 21’nci Maddesine göre Gayrimenkul Satış Komisyonu,  Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu, Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu, Çevre Sağlık ve Temizlik Komisyonu, Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyonu, Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonu görev süresi ve üye sayısının belirlenmesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24’ncü Maddesine Göre Komisyon seçimlerinin yapılması görüşüldü.

“İkinci dönem komisyonları çalıştıracağız”

Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bazı komisyonlarda kendi gurupları adına değişiklik yaptıklarını açıkladı.

AK Partili Muhammet Doğan bu madde hakkında söz alarak; “Bu komisyonlar sadece kararda kalıyor. Bu güne kadar bu komisyondaki arkadaşların hiçbir toplantıya davet edilmediği ve bu konular hakkında hiçbir görüş talep edilmediği ve çalışma olmadığını sadece evrak üzerinde belki de bir yasa gereği bu komisyonlar oluşturuluyor. Eğer hep beraber daha güzel bir çalışma içerisinde olursak daha faydalı olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Doğru söylediklerini ve kendi gurup toplantıları içerisinde aynı konuya değindiklerini belirten Dinçer, “Bu yüzden bazı komisyon üyelerinde değişiklik yaptık. Bu dönem görev süremizin ilk yarısı hep seçimle geçti. Yeteri kadar belediyecilik yapamadık. Bu konuda haklısınız. İkinci dönemde inşallah komisyonları da çalıştıracağız, kendimizi de çalıştıracağız” şeklinde konuştu.

Komisyon üyelerinin yeni isimleri belirlendi

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, CHP’li Mustafa Demir, Halil Acar ve AK Partili Yücel Eşiyok, Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu, CHP’li Mehmet Güler, Zerrin Erol Durdu ve AK Partili İsmail Çerçi, Çevre Sağlık ve Temizlik Komisyonu, CHP’li Mehmet Güler, Gülay Yıldız, AK Partili Sezer Çetin, Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyonu, CHP’li Mustafa Çalışkan, Emel Gönezer ve AK Partili Veysel Tetik, Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonu CHP’li Tayfun Aslan, Mehmet Güler ve AK Partili Mehmet Karcı, Gayrimenkul Satış Komisyonu, CHP’li Ali Kırmızgül, Halil Acar, AK Partili Celal Üpbül olarak oy birliği ile kabul edildi

Çine Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi ‘Kardeş Belediye’

İkinci Gündem maddesi; İstanbul Beşiktaş Belediyesi ile Belediyemizin Kardeş Belediye olması konusunun açıklama yapan Başkan Dinçer; “İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı yaklaşık 3 yıldan beri kurduğu şirket aracılığıyla tarım yatırımları yapıyormuş. Ahmet Gürkaş ile beraber çalışıyorlarmış. Buradaki bazı çiftçilere marul, maydanoz ve pırasa türü sebzeler ektirtip, büyük mağazalara tedariklerini sağlıyorlarmış. Çine’de yatırım yapmaya karar vermişler kendi özel şirketleri aracılığı ile Tarım Gıda adındaki şirket aracılığıyla, burada paketleme ve soğuk hava tesisi kuracaklar. Bizim çiftçimize daha geniş alanda ekim yaptırmayı düşünüyorlar. Beni İstanbul’a davet ettiler, gittim görüşmelerimiz oldu. Kardeş belediye olması konusunda karara vardık. Bize ne faydası olacak kardeşlik isimde mi kalacak derseniz, değil. Daha önce kardeş oldukları belediyeler var. En önemli yaptıkları şey Çine’den İstanbul’a 50-60 öğrenci gönderebileceğiz, onları orada ağırlayarak, İstanbul’u gezdirecekler ve çeşitli aktivelerde bulunacaklar. Ayrıca yaz kampları var İstanbul dışında. Turistik yerlerde kamp kiralıyor Beşiktaş Belediyesi. Biz adet belirleyip öğrencilerimizi buralara da gönderebileceğiz. Kardeş şehir oldukları belediyelere, belediye yer gösterdiğinde bir park yapıyorlar, kendileriyle kardeş olan belediyeler adına Kısa sürede bunları gerçekleştirmek ve ileride daha geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz. Kardeş belediye olmamız için hem onların hem de bizim meclis kararı almamız gerekiyor” dedi. Çine Belediyesi’nin Beşiktaş Belediyesi ile kardeş şehir olması maddesi oylamaya sunularak, oy birliği ile kabul edildi.

Sosyal Tesisin Havuzu Hizmette

Birinci ek gündem maddesi; Çine Belediyesi Sosyal Tesislerinde bulunan havuzun ücret tarifesi görüşülmesi konusunda bilgi veren Başkan Dinçer, “Büyükşehir tarafında yapılıp, bize devredilen bir havuzumuz var. Bu havuzumuzu artık yaz ayı geldi açmak istiyoruz. Ama ücret tarifesi belirlenmemişti. İki türlü ücret tarifesi belirlememiz gerekiyor. Birincisi şahıs bazında girişlerde kaç lira, ikincisi de bazı beden eğitimi öğretmenlerimiz ve etüt merkezleri havuzu kiralayıp burada kendileri ders vermek istiyorlar. Bunlara ücretsiz vermemiz mümkün değil uygun bir ücretle onlara saat başına kiralamayı düşünüyoruz. Temmuz ayında tatiliz bu nedenle komisyonumuz görüştükten sonra fiyatları belirlendikten sonra karara sumak istiyorum” dedi.

Ek madde komisyona sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Komisyon üyeleri havuz ücretlerinin, hafta içi kişi başına 10 lira, hafta sonu 15 lira, Etüd merkezleri için aylık ücretin kişi başına 75 lira, 0-6 yaş guruplarının havuzdan ücretsiz yararlanmasını oy birliği ile kabul etti.

ÇİPAŞ A.Ş. ‘ye 3 milyon lira sermaye artırımı

İkici ek gündem maddesi; ÇİPAŞ A.Ş’nin sermayesinin artırılması konusunu görüşülmesi hakkında Başkan Dinçer açıklamasında, “Geçtiğimiz hafta içinde ÇİPAŞ A.Ş’nin genel kurulunu yaptık. Bu genel kurulda iki tane özellikle karar çıktı. Birincisi cam şişe hakkında girişimde bulunulması. Pet şişede rekabet çok olduğu ve cam şişede araştırma yapılması ve bu konuda yatırım yapılması. İkincisi de zeytinyağı satışının yapılması. Üreticimiz zeytinyağını üretiyor, ama pazarlayamıyor. Bu pazarın açılmasının gerektiğini bir kurumun öne geçmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Bununda ÇİPAŞ olmasını kararlaştırdık, bu konuda da yatırım yapacağız. Zeytinyağı ürünlerimizi ürettik. Çiftçimizden topladığımız belli orandaki 0,8 dizem kaliteli zeytinyağlarını paketledik. İlk parti satışımızı yaptık. Büyükşehir Belediyesi’ne 10 tonluk zeytinyağımızı sattık. 150-160 bin lira civarında. Buradan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum. Artık Ege Et’in şubelerinde Çine Topçam markalı zeytinyağları satılacak. Bu gibi yatırımlar yapıyoruz. Sermaye artışımız gerekiyor. Sermayemiz 5 milyon lira, 8 milyon liraya çıkarmak istiyoruz” dedi.

“Çine Belediyesi Topçam Suyunu geriye alsın”

Sermaye artırımı ile ilgili madde de AK Partili Muhammet Doğan gurubu adına söz alarak şunları söyledi: “Başkanım genel kurulda alınan karar 5 milyon lira sermaye, 8 milyon lira sermayeye yani 3 milyon lira gibi bir sermaye artırım talebiniz var.  Suyu cam şişeler halinde rekabet gücünün daha az olduğu konusuna değindiniz ve cam şişeye yatırım yapmak istiyoruz. ÇİPAŞ A.Ş’nin şuanda öz kaynakları nedir? Geçen toplantıda bunları dile getirmiştik. Belediye olarak bir bankadan kredi talebinde bulunacağını belirterek, bizden o yetkiyi istemiştiniz. Meclis size bu yetkiyi verdi. ÇİPAŞ’tan neden bir gelir kaynağımız yok? Bu borçları borçlanmayla mı ödeyeceğiz demiştik. 78 bin lira ÇİPAŞ A.Ş’nin karda olduğunu söylemiştiniz. ÇİPAŞ şuanda zararda. Dışarıdan duyumlarımız şu anda SSK, vergi dairesi ve bankalara borcu olduğunu biliyoruz. ÇİPAŞ A.Ş şu an 3 milyon liralık yatırımla bunları karşılayabilecek durumda mı? Belediyenin, halka vatandaşa yapması gereken hizmetlerden keseceğiz o parayı ÇİPAŞ’a aktaracağız. Şu anda belediyemiz, Topçam Suyu’ nu ÇİPAŞ’a bedel karşılığında vermiş. ÇİPAŞ önümüzdeki süreçte eylem planınızda böyle zararlar söz konusu olacaksa bizimde talebimiz: Çine Belediyesi Topçam Suyunu geriye alsın kendisi işletsin, ÇİPAŞ’ı gerekirse tasfiye edelim” şeklinde ifade etti.







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472