banner488

Aydınlı Ülkücüler, Terörü Lanetledi

Dağlıca’da ve Iğdır’da yaşanan terör saldırıları sonrası art arda gelen şehit haberleri üzerine Aydın’da yürüyüş düzenlendi.

Aydınlı Ülkücüler, Terörü Lanetledi
banner496

 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Aydın İl Başkanlığı son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşü düzenledi.500’e yakın polisin görev aldığı yürüyüş de Kent Meydanı’na gelindiğinde kısa süreli gerginlik yaşandı. HDP İl Başkanlığına giden bir grup polis ’in müdahalesi sonucu dağıtıldı. Gergin olan gruba yetkililer ve polis memurlarının müdahalesiyle sakinleştirmeye çalıştırıldı. Yaşanan gerginlik nedeniyle çok sayıda çevik kuvvet polisi Kent Meydanı’nda önlemlerini arttırdı.

Yürüyüşe MHP İl Başkanı Cem Akbudak, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın,  Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, MHP Aydın eski milletvekili Recep Taner, Aydın Türk Ocağı Başkanı Eyüp Doyuran, BBP İl Başkanı Ertan Gökçe ve il genelindeki MHP ve Ülkü ocakları üyeleri katıldı.

Zafer Meydanı’ndan toplanan kalabalık Doğu Gazi, Hükümet ve Adnan Menderes Bulvarı güzergâhından yürüyerek Atatürk Kent Meydanı’na ulaştı.Ellerinde Türk Bayrakları taşıyan grup, ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Aydın uyuma şehidine sahip” şeklinde sloganlar atarak terör örgütü ve destekçilerini kınadı. Slogan atarak yürümeye geçen binlerce kişiye, çevredeki vatandaşlarda alkış tutarak destek verdi.Kent meydanında şehitler için Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle devam eden etkinlikte konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, “Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler mukadder yenilgileriyle muhakkak yüzleşecektir. Buradan kahraman askerimize ve polisimize sesleniyorum: Yalnız değilsiniz, yalnız değilsiniz, yalnız değilsiniz. Son nefer, son nefes, son damla kana kadar milyonlarca Müslüman Türk ülkücüsü, Türk milliyetçisi, vatan ve millet sevdalıları yanınızdadır. Hep beraber, el ele, omuz omuza, yürek yüreğe vererek bu kara günleri geride bırakıp, Türk milletinin ve Türk vatanının bölünmeyeceğini dost düşman herkese göstereceğiz. Son olarak; Dağlıca’da, Iğdır’da ve vatanımızın dört bir yanında vatan ve Allah yolunda can veren askerimize, polisimize tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

HDP BİNASINA SALDIRI GİRİŞİMİ

Teröre tepki yürüyüşü bitişinde Atatürk Kent Meydanı´nda toplanan gurup, burada Kur´an-ı Kerim okunurken hareketlendi. Meydandan ayrılan bir gurup koşarak HDP il binasına yöneldi. Polis ekipleri ve çevik kuvvetin daha önceden önlem aldığı HDP binasına gurup yaklaştırılmadı. Sokağı kapatan polis ekipleri, gurubu sokağa sokmadı. Slogan atan gurup sokağa maytap attı. Atılan maytaplardan bir tanesi İHA Aydın muhabiri Mehmet Barlas´ın eline çarparak patlaması sonucu hafif şekilde yaralandı. Çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve diğer araçlarla alınan önlemle gurup sakinleştirilerek yeniden meydana gönderildi. Meydanda İstiklal Marşı okunması sonrası ülkücü yemini eden gençler yeniden HDP il binasına gitmek istediler. Polis, yolları TOMA ve polis araçlarıyla kapattı. Polisin dağılın uyarısını ülkücüler dikkate almadılar.  Dağılmayan guruba seslenen Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, ülkücü olanların dağılmasını istedi. Gurup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

DUYGU SEVİMLİ

















Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 04:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472