banner488

Aydın 4. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarının 4.’sü bu yıl ilk defa Fatih Kapalı Pazaryeri’nde açıldı.

Aydın 4. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı
 12 Aralık Cumartesi akşamına kadar açık kalacak fuara bu yıl 180 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Açılışta konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da yaşanan fuar alanı sıkıntısını Aydın Tekstil Alanı’nı fuar alanı yaparak çözmeyi hedeflediklerini söyledi.


Aydın Ticaret Borsası ve Kobi Fuarcılık işbirliğiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aydın Valiliği, TOBB, KOSGEB, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Efeler Ziraat Odası, Aydın Makine Mühendisleri Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, TÜMSİAD ve Ziraat Mühendisleri Odasının destekleriyle açılan fuarda tarım ekipmanlarının yanında tarım ve gıda ürünleri tanıtımı yapılıyor.


Fuara Aydın Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Ticaret Borsası, Ticret Odası Sanayi Odası Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen, oda ve çeşitli kurumların başkan ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


Protokol üyeleri ile birlikte stantları tek tek dolaşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu firma temsilcileri ile görüşüp sergilenen makine ve gıda ürünlerini inceledi.


Bu yıl Fatih Kapalı Pazar yerinde ilki Aydın için 4 .’sü gerçekleşen fuarda alanın dar olması nedeniyle 283 firmanın katıldığı ve hazırlanan tüm stantların dolduğu öğrenildi. Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı 2012 yılında 156 katılımcı firma ve 103 bin ziyaretçi, 2013 yılında 293 katılımcı firma ve 118 bin ziyaretçi, 2014 yılında ise 305 firma ve 140 bin ziyaretçi sayısı ile gerçekleşirken 2015 yılında 283 stant ile açılan fuarın 180 bin ziyaretçi sayısına ulaşmasının beklendiği belirtildi.












Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 09:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472