banner488

AGC’den Serbest Bırakılan Gazetecilere Geçmiş Olsun Mesajı

AGC’den Serbest Bırakılan Gazetecilere Geçmiş Olsun Mesajı
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener 92 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Başkan Şener açıklamasında “92 gün tutuklu kaldıktan sonra önceki gece Silivri Cezaevi’nden serbest bırakılan Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edilmeleri çok sevindirici bir gelişmedir. Aileleri başta olmak üzere, tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve demokrasimizin yara almaması adına bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarından bu güne 92 gün geçti. Öncesinde olduğu gibi 92 gün boyunca da ülkemizde basın özgürlüğü tartışıldı. Gazetecilerin maruz kaldığı bu ve bunun gibi sayısız olay yaşandı. Fakat bugün şunu çok iyi anlamış bulunuyoruz; gazetecilerin tutuklanmış olması bizim yargıya olan inancımızdan hiçbir şey kaybettirmedi. Bizler kamu adına görev yapan ve bu kadar ağır bir vebali sırtlayan gazeteciler olarak, yargının en büyük kalkanımız olduğunu sevinerek bir kez daha öğrenmiş olduk. 90 gün çok geç olsa da adaletin tecelli etmiş olması en büyük tesellimiz. Demokrasiye olan inancımız bir parça zedelense de varlığını hala görmek sevindirici.

Kaldı ki Can Dündar ve Erdem Gül'e isnat edilen suçlamalar da tartışmalıdır. Zira devlet sırlarının korunması görevi gazetecilerin değil, bizzat devletin kendisinin görevidir. Gazetecilerin; her ne koşulda olursa olsun, halkın haber alma hakkını yerine getirmek gibi uluslararası basın kriterlerine uyan sorumluluğu bulunmaktadır. Her ne koşulda olursa olsun bizlerin her türlü bilgi ve belgeye doğru ve zamanında ulaşması, bu ve benzeri durumların bir daha yaşanmaması açısından önemlidir. Gazeteci yaptığı işin sorumluluklarını anayasa ve kanunların kendisine verdiği haklardan alır. Görevini yaparken karşılaştığı tüm zorluklar, yine devletin gerekli organları tarafından bertaraf edilmelidir ki gazeteci doğru ve tarafsız habere ulaşabilsin. Tek görevi halkı doğru bilgilendirmek olan ve bu uğurda hapis yatmaktan ölüme kadar herşeyi göze alan meslektaşlarımızın bu azmi, takdir edilmesi gerekirken en ağır şekilde cezalandırılmaya çalışılması bizleri derinden üzmektedir..

Can Dündar ve Erdem Gül’ün serbest bırakılması gazetecilik camiası başta olmak üzere, çağdaş, hukuk devletine inanan bütün kesimler tarafından sevinçle karşılanmıştır. Dündar ve Gül gibi şu anda cezaevlerinde bulunan 32 gazetecinin de bir an önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarını istiyoruz. Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin basın ve ifade özgürlüğü konusundaki mücadelesi, her zaman aynı kararlılıkla devam edecektir. Çünkü demokrasiye olan inancımız ve mesleğimizin kriterleri bizi kalemlerimizde, manşetlerimizde ve sayfalarımızda özgür kılıyor.

Bu vesile ile tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, Can Dündar ve Erdem Gül başta olmak üzere bu mesleğe gönül vermiş gazetecilerimizin bu ve benzeri sıkıntıları bir daha yaşamamasını temenni ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 13:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472