banner488

Cezaevi’nde Sepet Örüyorlar

Cezaevi’nde Sepet Örüyorlar
 Aydın Roman Dernekleri Federasyonu ve E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ortaklaşa yapmış oldukları “Bir İnsan Bin İnsan” projesi kapsamında cezaevinde yatmakta olan yaklaşık 70 Romen mahkum, sepet örerek hem bütçesine katkıda bulunuyor hem de meslek sahibi oluyor.

Yaklaşık iki bucuk ay önce başlatılan “Bir İnsan Bin İnsan” projesine her türlü malzeme ve ekipman desteği sağlayan Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, 15 kursiyerin yapmış olduğu ilk ürünleri teslim aldı.

“Sepet öğreticiliği” kursu alan Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Romen 15 mahkum bir ay içerisinde kamışlarla 10 sebzelik, 5 lüks ayaklı beşik, 10 raflı bagata, 2 bagata, 10 kitaplık, 2 masa, 1 köpek evi, 2 piknik sepeti, 2 yan sele ve 3 adet minik sepet yaptı.

Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde  bin 500 mahkum olduğunu belirten Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, “Bunların  bin 100’ü kapalıda, 400’ü açık cezaevinde. Romen vatandaşlarımızdan 70 kişi de kader mahkumu olarak mahkumlar. Hayattan soğuyan Romen mahkumları hayata bağlamak amacıyla böyle bir adım attık. Bu sepetçilik kursuyla mahkumlar, hayata tutundular. Kurs öncesi ve sonrası mahkumlarda nasıl bir değişiklik olacağı cezaevi yetkilileri tarafından gözlemlendi. Baktık ki kurs verildikten sonra mahkumların yüzü gülmeye başladı. Yaptıkları sepetle becerilerinin farkına vardılar. Cezaları bittikten sonra bu kardeşlerimize sahip çıkacağız. Sokağa salmayacağız. Bu insanları topluma kazandıracağız” şeklinde konuştu.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472