banner488

ÇMYO Başlangıç toplantısı yaptı

Başlangıç toplantısı Oğlak ve Çoban Şenliği ve Ekoköy Projesi, Organik Tarım ve Zeytincilik birleştirmeyi ortak proje hazırlanılması ve Impack Eko Turizm için Haziran ayı ihale çağrısına hazırlanıp, katılmak planlanıyor.

ÇMYO Başlangıç toplantısı yaptı

Başlangıç toplantısı Oğlak ve Çoban Şenliği ve Ekoköy Projesi, Organik Tarım ve Zeytincilik birleştirmeyi ortak proje hazırlanılması ve Impack Eko Turizm için Haziran ayı ihale çağrısına hazırlanıp, katılmak planlanıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen toplantıya, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, Çine Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Gıda Mühendisi Engin Yaralı ve Ali Kemal Öz Uğur, Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bülent Helva, Öğretim Görevlileri Özgür Sarı, Leyla Eken ve Turgay Deveci katıldı.

Başlangıç toplantısı değerlendiren Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay açıklamasında şunlara değindi, “Organik tarım potansiyeline sahip olan Çine'de zeytinle başlayan bu süreci başka tarımsal alanlara yaymak, hayvansal, bahçe ve tarla bitkileri anlamında çeşitliliği artırmak amacımız. Aynı zamanda AKO Turizmine uygun yeni yerleri ulaşmak, bunlara aday olan köylerimiz Kavşit odaklı ve civar köyler. Bu toplantıda kurumlar arasında nasıl bir işbirliği yapılabilir ve bir komite oluşturmak istedik. Komite önce bir çalıştay düzenleyecek, çalıştayın sunuşları ile beraber AB projesi yaparak gerek zeytin, gerekse diğer alanlarda oradan buraya kaynak aktarmaya çalışacağız. Oğlak ve Çoban Şenliğimiz var bunu da komitenin etkinliği içerisine aldık, 25-26 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirmeyi plandık. Özellikle organik üretim destekli bir EKO Turizm amaçlıyoruz, bunu gerçekleştirmek için alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Tarımla ilgili bütün kurumların bir arada olması çok büyük bir artı puan bu anlamda. Hep beraber daha güçlü olacağımıza eminim. Ziraat Odası Başkanımızın Özkan Atığan’ın önerisi ile Çine’de organik köy pazarı açmaya başlayacağız. Bizim sunum amaçlı bir çalışmamız vardı, bunun ilk tanıtımını Üniversitenin Merkez Kampüsün’de Aydın’da açacağız bunun ses getireceğine inanıyorum. Bu Pazar Çine’nin köy pazarı diye tanıtılacak bundan sonra Çine’de devam edeceğini belirteceğiz. Amacımız Çine’yi organik tarım anlamında bir merkez haline getirmek, biz üniversite olarak bilimsel destek vereceğiz. Bunu daha Ziraat Odası ve Tarım İlçe üstlenecek. Çinemizin kalkınmasını amaçlıyoruz” dedi.

Toplantıda Oğlak ve Çoban Şenliği ve Ekoköy Projesi, Organik Tarım ve Zeytincilik için 4 kişilik komite kurulmasına ve Oğlak Şenliği’nin 25-26 Nisan yapılması uygun olacağı ve çok önemli bir değişiklik olmazsa bu tarihte yapılmasına karar verildi.


Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 12:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472