banner488

ÇGV Organik Tarım Belgesi dağıttı

Başkanlığını CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın yürüttüğü Çine Gelişim Vakfı tarafından Organik zeytin Uygunluk Belgeleri dağıtıldı.

ÇGV Organik Tarım Belgesi dağıttı

Dekar başına 35 Tl Desteklemenin 3 Tl’si Çine Gelişim Vakfı’na

 

Ak Parti Hükümeti’nin Tarımsal Kalkınma Projesi kapsamında yürütülen, Devlet’in 2013 yılında dekar başına 35 Tl. desteklemede bulunacağı ve Çine Gelişim Vakfı’nın da üreticiden dekar başına 3 Tl. vakfa bağış olarak para topladığı organik tarımda uygunluk belgeleri Çineli üreticilere verildi. 

 

2013 Yılında Çine Gelişim Vakfı’nın yaklaşık olarak 120 bin lira bağış toplayacağı ÇGV bünyesindeki organik zeytin üretiminde 455 Çine’li üretici, Çine Kültür merkezinde düzenlenen sinevizyon destekli brifingin ardından Çine Gelişim Vakfı bürosunda kuyruğa girerek organik tarım uygunluk belgelerini aldı.

 

Organik zeytin uygunluk belgesinin bürodaki kuyrukta bekleyen üreticilere dağıtımı öncesi Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen sinevizyon destekli brifinge Aydın Milletvekili Osman Aydın, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediyesi Meclisi üyesi Muammer Direk, ADÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümü Başkanı ve öğretim görevlisi Prof.Dr Hüseyin Başpınar ve yaklaşık 400 zeytin üreticisi katıldı.

 

“Çine’de ortalama 40.000 dönüm arazide organik tarım yapılmaktadır”

 

Sunumu Milletvekili Osman Aydın’ın danışmanı Cemal Beldek’in yaptığı Çine Gelişim Vakfı ile alakalı sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Osman Aydın “Hep beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bölgemizin en değerli ürünlerinden zeytin ve zeytinyağı’nın daha iyi değerlendirebilmesi için yapmakta olduğumuz bu çalışmalar belli noktalara ulaşmış durumdadır. Çine’de ortalama 40.000 dönüm arazide organik tarım yapılmaktadır.” dedi.

 

Osman Aydın’ın konuşmasının ardından söz alan ADÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri öğretim görevlisi Prof.Dr Hüseyin Başpınar, Çine Gelişim Vakfı tarafından yürütülen organik tarım örgütlenmesinin zeytin zeytinyağı sektörü açısından benzersiz bir değer taşıdığını ifade ederek bitki koruma yöntemleri konusunda çiftçileri bilgilendirdi.


Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2013, 23:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472