banner488

Tekeler İlkokulu öğrencileri, Çanakkale Zaferi’ni canlandırdı

Tekeler İlkokulu öğrencileri, Çanakkale Zaferi’ni canlandırdı
Tekeler’in minik öğrencileri, sundukları gösteriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni canlandırdı

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebetiyle Aydın’ın Karpuzlu ilçesine bağlı Tekeler Mahallesi’nde, Tekeler İlkokulu ve Tekeler Ortaokulu tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı, 17 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programa, Tekeler İlkokulu Müdürü Fatih Akkavak, öğretmenler, öğrenciler, Gazeteci ve İletişim Uzmanı Coşkun Tağa, Tekeler Mahalle Muhtarı Murat Döndü ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tekeler Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Faruk Nurkan, Çanakkale’yi geçilmez kılan başta Mustafa Kemal Atatürk’e ve binlerce vatan evladına duyduğu minneti ifade etti. Çanakkale Zaferi’nin, Cumhuriyet tarihinin bir önsözü olduğunu belirten Faruk Nurkan, elde edilen zaferin, günümüze ışık tutması gerektiğini dile getirdi.

Minikler Çanakkale Zaferi’ni canlandırdı

Açılış konuşmasının ardından Çanakkale Zaferi’nin temsili olarak canlandırıldığı gösteri, büyük beğeni topladı. Sınıf Öğretmeni Nafiye Seven ve Halil İbrahim Gülsever’in danışmanlığında Tekeler İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin sunduğu gösteride, Zafer’in hangi şartlarda kazanıldığı resmedildi. Kadınların Çanakkale’de verdiği mücadelenin de anlatıldığı gösteri, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Öte yandan Tekeler Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro ekibi, Çanakkale destanını anlatan türkülerden bir demet sundu. “Kurtuluşa Giden Yol” adlı oratoryomun da seslendirildiği programda, Anasınıfı öğrencilerinin okuduğu İstiklâl Marşı, gözleri doldurdu.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Programın sonunda, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü nedeniyle düzenlenen İstiklâl Marşı’nı Okuma Yarışması’nda, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin de verildiği anma programı, Tekeler Anasınıfı okul birincisi Semih Gümüş, Tekeler Ortaokulu okul birincisi Seviye Gümüş ve ilkokul kategorisinde ilçe birincisi Gülden Sarıkaya’ya plaket verilmesi ile son buldu.





















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472