banner488

Çine’de Öğretmenlere Zeka Oyunları Kursu

Çine’de Öğretmenlere Zeka Oyunları Kursu

Çine Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerine Tüm Akıl Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) desteği ile Akıl Zeka Oyunları Öğreticiliği Kursu verildi.

Öğretmenlere yönelik TAZOF desteği ile zeka oyunları hakkında kurs verildi. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akıl ve Zeka Oyunları İl Formatörü Hülya Emre Yıldız ve Çine Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı ve İlçe Formatörü Halit Dönmez tarafından verilen eğitim kursu Çine Cumhuriyet İlkokulu ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Akıl ve zeka oyunları Federasyonu TAZOF tarafından düzenlenen kursta 27 öğretmen eğitim aldı. İlçe genelinde akıl zeka oyunları öğretici sayısını artırmak her alanda akıl ve zeka oyunları yaygınlaştırmayı amaçlayan kursta oldukça keyifli anlar yaşandı.

Kursu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demir, öğretmenlere başarılar dileyerek, “Günümüzde ne yazık ki çocuklarımız teknoloji bağımlısı haline geldi. Çok üzücüdür ki bu bağımlılık, çocuklarımızda 1,5 - 2 yaşlara kadar indi. Evlerimizde aileler, okullarımızda bizler buna çözüm üretmenin yollarını arıyoruz. Tüm Akıl Zeka Oyunları Federasyonu desteğiyle yardımcı eğitmenlerimiz tarafından koordine edilen bu etkinlik, inşallah bu teknoloji bağımlılığına alternatifler üretebilecektir. Sizler bu etkinliğin başlangıcısınız. Umarım sayılarımız hızla artar ve okullarımızda öğrencilerinize, evlerinizde çocuklarınıza alternatifler üretebilirsiniz. Bu konuda her gün değişik araştırmalar, çalışmalar yapılıyor. Akıl Zeka Oyunları Eğitmen Eğitiminin amacı eğitim kalitesini artırmaktır. Çocuklarımızı Bilim Teknolojisi bağımlılığından kurtararak, akılcı düşünme ve zamanı iyi kullanabilmektir. Sizleri de bu çalışmalara destek vermenizden dolayı kutluyorum" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472