banner488

Aydın’da Robotik Kodlama Şenliği’ne Katılan Tek Okul Oldular

Aydın’da Robotik Kodlama Şenliği’ne Katılan Tek Okul Oldular
banner496
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Robotik Kodlama Şenliği’ne il genelinde Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tek katılan Kız Meslek Lisesi oldu.

Kültür ve Sanat Sokağı’nda düzenlenen 1. Robotik Kodlama Şenliğine Kız Meslek Lisesi olarak Aydın il genelinde Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tek katılan okul oldu. Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Ali Sarıdoğan ve Bilişim Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları Bluetooth ile uzaktan araba kontrolü projesi ile 1. Robotik Kodlama Şenliğine katıldılar. İki aşamalı olarak hazırlanan projede arabanın hazırlanması ve arabayı yönetmek için Android cihazlara kurulabilen mobil uygulamada Bilişim Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanarak kodlama yapıldı.

Aydın İl genelinde 30 okuldan 60 projenin yer aldığı şenlikte öğrencilerin tasarımları ve kodlamaları ile yaptıkları robot tasarımlar sergilendi. Bu yıl 11.si düzenlenen MEB Robot Yarışmasından sonra ihtiyaç duyulması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı okullarında okutulmak üzere Robotik ve Kodlama dersinin müfredatını hazırlamış ve önümüzdeki yıllarda ders olarak okutulması kararını aldı. Robatik Kodlama Şenliği adı altında anaokulundan lise seviyesine kadar birçok öğrenci ve öğretmenlerin katkısı ile hazırlanan çalışmaların geleceğin bilişim uzmanları için bir farkındalık yaratacağı amaçlandı.











Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472