banner488

Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı ilk dersle birlikte başladı

Adnan Menderes Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen ve Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında desteklenen, Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı, 14 Mart 2016 tarihinde İletişim Fakültesi Toplantı Salonunda Aydınlı basın mensuplarının katılımıyla başladı.

Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı ilk dersle birlikte başladı
Adnan Menderes Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen ve Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında desteklenen, Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı, 14 Mart 2016 tarihinde İletişim Fakültesi Toplantı Salonunda Aydınlı basın mensuplarının katılımıyla başladı.

Adnan Menderes Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen, Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şubesi, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin (AGD) de katkı sağladığı ve Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında desteklenen Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı başladı. 24 Mart’a kadar sürecek eğitimler sonrasında konferanslarla mesleğin duayenleri Aydınlı basın mensuplarıyla buluşturulacak.   

Çalıştayın açılış eğitiminin başında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Yüksel, Aydın basın mensuplarını ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. İletişim Fakültesi olarak Aydın basınına katkıda bulunmaları halinde büyük mutluluk duyacaklarını ifade eden Prof. Dr. Yüksel, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın selamlarını ileterek programın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hicabi Arslan tarafından ‘Haber Yazma-Toplama Teknikleri’ eğitimi ile başlayan Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı 20 Nisan 2016 tarihinde sona erecek. Eğitim Programı, Konferanslar ve Etkinlikler olarak 3 bölümde düzenlenecek olan çalıştayın eğitim programı ise 24 Mart 2016 tarihinde sona erecek.

Toplantının başında Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine değinen Yrd. Doç. Dr. Hicabi Arslan, Ankara’da yaşanan terör saldırısı dolayısıyla büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade ederek ölenler için başsağlığı, yaralılar için de acil şifalar dilediklerini söyledi.

Günümüz dünyasında yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü büyük gücün artık medya olduğunu ifade eden Arslan; medyanın en önemli lokomotifinin de haberci olduğunu söyleyerek; “Gazetecilik heyecan işidir, toplumun bilinçlendirilmesi anlamında büyük önem taşımaktadır.  Ancak okuyucunun haberde öncelikli aradığı şey ilginçliktir. Haberi ilginç hale getiren de gazetecidir. Ama unutulmamalıdır ki haber oluşturulurken tüm bu önemli kurgunun temelinde etik kurallar vardır. Haber bu kurallar göz ardı edilmeden yazılmalıdır” dedi. Özellikle yerelde medyanın gücünün öneminin altını çizen Arslan; “Sizlerin burada yaptığınız iş çok önemli. Ulusal basın dediğimiz şeyi oluşturan sizlersiniz. Unutulmamalıdır ki yerel basın olmadan ulusal basından söz edemeyiz” dedi. ‘Haber Yazma-Toplama Teknikleri’ eğitimi 16 Mart 2016 tarihine kadar devam edecek.

‘Haber Yazma-Toplama Teknikleri’  eğitiminin ardından İletişim Fakültesinde görevli Uzman Onur Tatar tarafından ‘Fotoğraf Teknikleri’ eğitimi ve son olarak Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili ve İletişim Fakültesi Arş. Gör. Ali Emre Dingil tarafından ‘Sayfa Tasarım İlkeleri’ başlıklı eğitimler verilecek.







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472