banner488

Çine’de, "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" İle Öğrenciler Test Ediliyor

Çine’de, "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" İle Öğrenciler Test Ediliyor

Çine’de üçüncü sınıf öğrencileri arasında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında sportif yetenek taraması yapılıyor. İle genelinde 416 öğrencinin sportif yetenek taraması gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında İlçedeki öğrenciler, Çine Kapalı Spor Salonu'nda çeşitli testlere tabi tutuldu. Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen yetenek taramasına Çine’de eğitim gören ilkokul 3’ncü sınıf seviyesindeki 416 öğrenci taramalara katıldı. Çine Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen taramada, öğrencilere boy, kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, sürat testi ve çeviklik testi yapılırken, tarama sonucunda yetenekli öğrencilerin spora yönlendirileceği belirtildi. Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, “Yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve yetenekli çocuklarımızı üst düzey sporcu olarak yetişmeyi hedeflemekteyiz. Bu taramalar bizim için çok önemli bunlar ülkemize atın madalya olarak geri dönecek” şeklinde ifade etti.

Yetenek Taraması Aydın İl Koordinatörü Mustafa Arslantaş, “İlkokul 3’ncü sınıf öğrencilerimizin temel testlerini yapıyoruz. İçlerinde yetenekli bulunan öğrencilerin önümüzdeki sene antrenmana alacağız. Sonra en yetenekli oldukları branşlara yönlendirmeye çalışacağız. İlerde ülkemizi temsil edebilecek öğrencilerimizi arıyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472