banner488

Çine Belediye Meclis olağanüstü toplandı

Meclis'te, 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı

Çine Belediye Meclis olağanüstü toplandı
banner496
Çine Belediye Meclis olağanüstü toplantısını, Çine Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Kıvrak yönetti.
Gündemin birinci maddesi olan Çine Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporları görüşüldü. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan söz alarak Çine için önemli konulara değindi. Doğan, “İlçemizdeki mevcut içme suyu şebekesindeki asbest boruları yenilenmesi için proje çalışmaları 2012 yılında beri görüşmeler ve yazışmalar devam etmiş olup, tüm insanlarımızı ilgilendiren en önemli konunun bu olduğu görülmektedir. Halen sağlıklı olmayan içme ve kullanma suyunu kullanmaktayız. Asbestli su borularını sağlığımızı ciddi anlamda tehdit etmekte olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı ilçemiz su şebekelerinin asbestli su borularından biran önce arındırılması ve ilçemize sağlıklı su kaynaklarının temin edilmesi gerekmektedir. Bu konuda AK Parti gurubu olarak üzerimize düşen bir görev varsa hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlçemize güzel şeyler kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Asbestli su borularını değiştireceksek eğer alt yapı çalışmalarıyla beraber doğalgazımız gündemde bu konularda hep beraber ciddi anlamda yani uzun vadeli bir işi başarmış olursak yarınlarımıza dönük ikide bir alt yapı yatırımlarına girmemiş oluruz” diyerek sözlerini bitirdi.
İlçemiz için önemli olan su konusu ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Göreve geldiğim günden itibaren bu girişimlerde bir önyargıyla, asbestli boruların kanserojen özelliği taşıdığını düşünüyordum. Bu çok büyük bir proje bunun için İller Bankasına başvurduk. İller Bankası bize eğer bir kısmını hibe vereceksek eğer bu projeyi bizim yapmamız gerek, gelip incelemelerde bulunmamız lazım. İller Bankası incelemelerde bulundular, laboratuar sonuçları uyumlu çıkmayan yerlerde filtrelerimizi değiştirdik. Bazı kuyularımızı da işlem dışı bıraktık. Rapora göre asbest boruların kanserojen özelliği olmadığı vurgulayan yetkililer, asbest borularının değiştirilmesine destek vermediler. Son yıla kadar uğraştık, zaten son yılda Büyükşehir olayından dolayı Su İşleri Büyükşehir’e geçti. Ama biz projelerimi her şeyimizi hazırladık tabii ki sizinde katkılarınızla ve hükümetimizin de katkılarıyla önümüzdeki dönemde bu konuyu takip edeceğiz.
Doğalgazı sanki biz Çine Belediyesi getirmek istemiyormuş gibi bir hava yaratıldı ama bizden gidecek bir para yok, bize gelecek olan para vardı ama biz başvurduk. Aydın Gaz diye bir şirkete vermişler Aydın, Denizli, Muğla Doğalgaz dağıtım hattını özelleştirmişler. Aydın Gaz yetkilileri geldi Çine’de bir ön fizibilite araştırması yaptılar. Zaten doğalgazın vanası Doğanyurt’ta duruyor. Buraya kadar devlet tarafından yapıldı bundan sonrasını şirket harcama yapacaktı. İncelemelerinden sonra bu yatırımı Çine’de yapmak ekonomik gelmedi. Biz kaç kere dilekçeyle başvurduk. Ama tabi sizlerde katkıda bulunun bizim Çine’ye gelecek her şeye kapımız açık bizim doğalgaz getirmek istememe gibi bir düşüncemiz olmadı” dedi.        
Gündemin ikinci maddesi olan Akçaova Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporları görüşüldü. Belediye Başkanı Dinçer, “Akçova Belediyesi kapanan bir belediyemiz artık yeni bir sayfa açıldı bu nedenle uygun buluyorum” dedi. Her iki madde oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesi olan İlçe Takdir Komisyonuna 2 asil, 2 yedek üye Vdcasino seçildi. Yapılan oylamada asil olarak Mehmet Kıvrak ve Mehmet Güler, yedek olarak ise Mustafa Çalışkan ve Emel Gönezer seçildi.
Gündemin son maddesinde Belediye memurlarına sosyal denge tazminatı verilmesi konusu görüşülüp oy birliği ile kabul edildi.




Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472