banner488

7 Eylül nedeniyle bütün etkinlikler iptal edildi

Aydın Belediyesini organize ettiği bütün etkinlikler iptal edildi

7 Eylül nedeniyle bütün etkinlikler iptal edildi
banner496
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklma ile ''başımız sagolsun''diyerek,7 Eylül nedeni ile yapılan bütün etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı.Son terör saldırılarında şehit olan askerlerimiz ile dün Afyon'daki patlama sonrasında şehit olan askerlerimiz üzerine Aydın'daki bütün etkinlikleri iptal ettiklerini açıklayan Çerçioğlu,sadece çelenk koyacağız dedi.
Buna göre bugünkü konserler ile yarın ki Volkan Konak konseri,kapalı otopark temel atma töreni,motosikletliler yürüyüş ve gösterisi ile volki car yarışları iptal edildi.
Afyonkarahisar’da meydana gelen cephanelik patlamasında 25 askerin şehit olmasının tüm Türkiye’yi derinden üzdüğünü belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Afyonkarahisar’ın Ataköy kent merkezinin Kışlacık mevkiinde bulunan Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki askeri mühimmat deposunda dün akşam 21.15 sıralarında meydana gelen patlama sonucu 25 askerimizin şehit olması Ulusumuzu derinden yaralamıştır. Yaşanan bu elim olay sebebi ile Belediyemizce gerçekleştirilecek olan İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesindeki ‘7 Eylül Kurtuluş Etkinlikleri’ programı iptal edilmiştir. Meydana gelen patlama sonucu şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, acılı ailelerine ve Milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz” dedi.

Aydın ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıldönümü kutlama programı kapsamındaki tüm etkinlikler, Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildi. Aydın Valiliği yazılı bir açıklama yaparak Aydın merkez ve ilçelerinde 7 Eylül Kurtuluş gününde yapılacak olan tüm resmi ve kutlama etkinliklerinin iptal edildiğini açıkladı.   

Bugün düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıldönümünü kutlayacak olan başta Aydın, Kuşadası, Germencik ve İncirliova Kralbet ilçeleri kutlama etkinliği kapsamındaki resmi tören, konserler ve şenlikleri iptal etti. Aydın Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek olan 7 Eylül Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında dün yapılması planlanan Cemniyet Grubu ile Özcan Yılmaz ve Nedim Tarımcıoğlu’nun vereceği konser yapılmadı. Bugünde yapılması planlanan akşamki Volkan Konak konseri de iptal edilirken, etkinler kapsamındaki 8 Eylül’de yapılacak Gençlik Şöleni adı altındaki bu yıl 1’incisi düzenlenecek ‘1. Uluslararası Aydın Motosiklet Festivali’ de ileri bir tarihe ertelendi.

7 Eylül Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Aydınlılara dolu dolu bir program hazırlayan Aydın Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Afyon’da yaşanan acı olay karşısında programların tümünün iptal ettiklerini söyledi. Çerçioğlu, “Afyon’da verdiğimiz şehitlerin ardından konser ve eğlence düzenlenmesi düşünülemez. Türk milletinin içi kan ağlamakta, yüreğimiz yanmaktadır. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı sabır diliyorum” dedi.

İLÇELERDEKİ KUTLAMALARDA İPTAL

Aydın Valisi Kerem Al’da yazılı bir açıklama yaparak, Aydın, Kuşadası, Germencik ve İncirliova ilçelerinde 7 Eylül kutlama etkinliklerinin tümünün iptal edildiğini duyurdu. Vali Al, “Afyonkarahisar’da yaşanan bu elim hadise hepimizi derinden yaralamıştır. Şehit düşen askerlerimizin ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472