Kategoriler

Cavit YETİŞTİRİCİ, ‘hileli zeytinyağı’ konusunda uyardı

“Bölgemizde zeytinyağına çiçekyağı karıştıranlar var” diyen Cavit Yetiştirici, Bakanlığın zeytinyağları denetlemesini istedi.

Hileli zeytinyağı hakkında açıklama yapan Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, yörede alınıp satılan hileli yağ konusunda önemli konulara değindi.

Hileli zeytinyağı satışı yüzünden yurt pazarındaki orjinal zeytinyağının da prestij kaybetmesine neden olduğunu belirten Yetiştirici, “Aydın’da bazı ilçelerde 5-6 Tl’ye zeytinyağı satılıyor. Bu zeytinyağı kesinlikle gerçek zeytinyağı değil. Çiçekyağı ile karıştırılıp İç Anadolu’ya ve çeşitli bölgelerimize satılıyor. Bu hileli zeytinyağını tüketen yurttaşlarımız, gerçek zeytinyağı tadını alamadığı için zeytinyağı tüketim alışkanlığından vazgeçiyor. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Özellikle İç Anadolu’da ve Güneydoğu Anadolu’da alınıp satılan zeytin yağlarının denetlenmesi ile alakalı olarak Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na dilekçe gönderilmesi gerektiğini ifade eden Yetiştirici, “Eğer bu hileli zeytinyağlarının satışı devam ederse bizim zeytinyağlarımız da para etmez hale gelecektir. Bunun için muhakkak zeytinyağı pazarlayan herkesin ayrım gözetmeksizin elindeki zeytinyağı denetlenmelidir.” dedi. Haber: Yılmaz SAĞLIK


Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Aydın
Aydın’a gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Aydın
Aydın'ın dört ilçesinde, şüpheli şahısların üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi
Çine
Çine'de, jandarma ve emniyet trafik ekipleri vatandaşları bilgilendirdi
Çine
Çineli miniklere trafik semineri verildi
Çine
Çine Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti
Duyurular
Sabahattin Çatak vefat etti
Çine
Çine'de Matematik Olimpiyat ödülleri sahiplerini buldu
Çine
Çine'de ilkokul öğrencileri hem zeytinin önemini anladı hem fidan dikti
Çine
Başkan Çerçioğlu, çocukların hayalini gerçekleştirdi
Çine
Çine’de, hakkında arama kararı bulunan şahıs yakalandı