banner488

‘Motorlu engelli aracı’ istiyor

40 yıldır koltuk değnekleriyle dolaşan Erdoğan Bozkurt, devletin yardım elini uzatmasını istiyor.

 ‘Motorlu engelli aracı’ istiyor
banner496

Çine’nin Kırksakallar Köyü’nde ikamet eden özürlü vatandaş Erdoğan Bozkurt(44), daha önce Çine İlçe Kaymakamlığı’na yazdığı dilekçede motorlu engelli aracı istemesine rağmen halen bir çözüm alamadığını ifade ederek yetkililerden yardım talep etti.

 
Doğuştan engelli olan ve yüzde 86 özürlü raporu bulunan Erdoğan Bozkurt, Devlet’ten 3 aydan 3 aya aldığı 730 TL. maaş ile geçimini sağlıyor. Bakımını yengesinin üstlendiği ve devletin de yengesine bakım aylığı bağladığı Erdoğan Bozkurt, “Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Fakat benim istediğim bir engelli motorlu aracı çok mu? Televizyondan izliyoruz birçok valilik ve kaymakamlık bu araçları engelliler için gerek devletin gerekse hayırseverlerin katkılarıyla temin ediyor. Ben bu konuda yardım talep ediyorum” dedi.

 

15 Tulipbet sene önceye kadar geçimini Aydın-Muğla karayolunda incir, erik, armut satarak sağladığını belirten Erdoğan Bozkurt, “Ben 44 yaşındayım. Bu yaşıma kadar bu özrüme rağmen hep insanların içindeydim ve halen de öyleyim. Ama artık yaşım da ilerliyor ve iki bastonla bir yerden yere ulaşmakta çok büyük sıkıntılar çekiyorum. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Fonu’na motorlu engelli aracı için başvurdum fakat netice çıkmadı. Umarım devletimiz yardım elini uzatır.” ifadelerini kullandı.

 

Daha önce İkbal Gürpınar’ın sunduğu STV’nin “Kimse Yok Mu” programına da çıktığını belirten Erdoğan Bozkurt,  “Bir takım sıkıntılarımı o dönem de dillendirmiştim. Belli sorunlarıma yardım eli uzatıldı. O dönemdeki Kaymakam ev yapılacağı sözü vermişti ama bu da gerçekleşmedi. Benim şu an için ev talebim yok ama motorlu engelli aracı istiyorum.” dedi. Haber: Murat TAN


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2013, 02:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472