banner488

Fidan dikimi için seferber oldular

Çine Halk Kütüphanesi’nin organize ettiği etkinlikle, Çine Kavşıt Köyü Kızılçam 146 No’lu Doğa Gençleştirme sahasına 200 adet fıstık çamı fidanı dikildi.

Fidan dikimi için seferber oldular
banner496
Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır’ın organize ettiği Çine Kavşıt Köyü Kızılçam 146 No’lu Doğa Gençleştirme sahasında gerçekleşen fidan dikim etkinliğine, Çine Halk Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Elif Yalçın, Çine Orman İşletme Şefi Aşkın Cura, Kız Meslek Lisesi ve Atatürk İlkokulu’ndan kütüphaneye üye bir grup öğretmen ve öğrenci, Çine Orman İşletme Şefliği personelleri ile Çineli doğaseverler de katıldı.


Etkinliği destekleyen ve fidan dikim organizasyonu için Kütüphane Müdürü Şenay Hızır’a teşekkür ederek bilgi veren Çine Orman İşletme Şefi Cura, “Kızılçam biyolojisi Betorder itibariyle 70-80 yıl idare ve kullanım süresine sahip. Süre dolumunda traşlama ile kesilip yeniden fidan dikimi ile bu alanı ormanlık hale getiriyoruz. Ülkemizin bu şekilde odun hammadde ihtiyacı karşılanmış oluyor. Ülkemizin kırsal nüfusunun yüzde 12’sinin geçimi de bu şekilde sağlanmış oluyor. Bu yıl Çine Orman İşletme Şefliği olarak 20 Bin ağaç dikeceğiz. Dikilen fidanlar 15 yıl sonra yaklaşık 3 metreye ulaşmış olacak.” dedi.

Fidan dikmenin ne derece önemli olduğunu vurgulayan Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır ise, “Sadece dikmek değil korumak lazım, çocuklarımızın ve halkımızın bilinçlenmesi gerekiyor.” şeklinde konuşarak ilerleyen zamanlarda tekrar fidan dikilen noktaya öğrencilerle birlikte piknik amaçlı geleceklerini ve gerekirse fidan diplerini çapalayacaklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra Orman İşletme Şefi Cura'nın öğretmen ve öğrencilere uygulamalı fidan dikimini göstermesi ile birlikte öğretmen ve öğrenciler gruplar halinde ayrılarak, daha önceden belirlenmiş noktalara fidanları diktiler.

Aydın Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde yetiştiren 200 adet çam fıstığı fidanını belirli noktalara öğretmenlerin nezareti ile diken öğrenciler, daha sonra fidan dikmenin verdiği yorgunluğun yanı sıra doğaya ağaç kazandırılmasına vesile olduklarının bilinci ve sevinciyle öğretmenleri ile birlikte okullarına döndüler. (Murat TAN)

Fotoğraf; Hasan ÖZ





Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 21:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet enes çakı
mehmet enes çakı - 10 yıl Önce

bize bu imkanı sağlayan büyüklerimize çok teşekkür ederim.inşaallah diktiğimiz fidanlar tutar.

Azime sever
Azime sever - 10 yıl Önce

Güzel Cinem sizinle gurur duyuyorudmmher diktiniz her agac gelecegimizin nesillerine saglik dünyamiza bir isik olur insallah tesekürlerr sevgilerimi saygilarimi yolluyorummmm :)))))

ismail aydın ////istanbul
ismail aydın ////istanbul - 10 yıl Önce

çinemle doğup büyüdüğüm kavşit köyumle gurur duyuyorum

sıla taştan
sıla taştan - 10 yıl Önce

bu yolu gösteren büyüklerime teşekkür ediyorum ne kadar ağaç diktiysem bende o kadar mutluyum yaşasın kavşit bu anımı hiç bir zaman unutmuycam

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472