banner488

Çineliler türküye doydu

‘Türk Halk Müziği Korosu Anadolu’dan Esintiler 2’ konseri Çinelilerin kulağının pasını sildi.

Çineliler türküye doydu
banner269
Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nün, Çine Belediyesiyle beraber düzenlediği ‘Türk Halk Müziği Korosu Anadolu’dan Esintiler 2’ konserinde davetliler türküye doydu.


Çine Belediye Kültür Merkezinde verilen konsere, Çine Belediye Başkanı Vekili Asuman Güney, Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık Yavuzkan, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Şengül Pak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Şubesi Başkanı Ayşe Aşkar ve yaklaşık 300 kadar Çineli türküsever de katıldı. 

Grandbetting white; font-family: Arial, sans-serif; font-size: 9pt; line-height: 115%; ">Koro Şefi Tuncay Kıvrak’ın yönetiminde 32’si koro, 12’si saz ekibi olmak üzere 44 kişi sahne aldığı konserde türkü ziyafetine geçmeden önce açılış konuşması yapan Aydın Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yaşilbursa, “Çine’de görev yaptığım yıllarda kültürümüzün inanılmaz güzelliklerini daima sizlere sunmaya çalıştık. Sizlerle tekrardan bir arada olmak beni çok mutlu etti. Geçen senede burada konser verdik. Koromuz bu sene yeni katılımlarla iki katına çıktı. THM koromozun sanatçıları içimizden çıkmıştır. Çinemizde yetişen arkadaşlar da koromuzda mevcut.” dedi.  






Farklı yörelere ait birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği gecede Efe Oyunu ve çeşitli illerin folklorik dansları da oynandı.


Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2013, 00:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472