banner488

CHP’liler Şehit Annelerini ziyaret etti

CHP Çine Kadın Kolları 10 Mayıs Dünya Anneler günü nedeniyle Çine’deki 3 şehit ailesini ziyaret etti.

CHP’liler Şehit Annelerini ziyaret etti
banner496

Anneler günü vesilesi ile düzenlenen ziyaretlere Çine Belediye Başkan Vekili Asuman Güney, Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Temsilciliği Başkanı Ayşe Özkan Aşkar ve CHP’li Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

İlk olarak 1981 yılında Elazığ'da vatani görevini yaparken, silah arkadaşı tarafından kasten vurularak şehit düşen J. Komando Çavuş Ali İhsan Uzun’un ailesini Soğancılar Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden CHP’liler şehit annesini duygulandırdı.

“Şehit oğlumun ismi yaşatılsın”

Şehidin babası Ali Rıza Uzun’un günde en az iki kez oğlunun mezarını ziyaret ettiğini ve oğlunun isminin bir parka verilerek yaşatılmasını isteyen Çineli Şehit Annesi Kadriye Uzun, “Oğlum Ali İhsan genç yaşta bu vatan için şehit düştü. Oğlumun isminin Belediyemizin uygun bulduğu bir parkta yaşatılması yüreğimizi bir nebze serinletecektir. Eşim diğer parklara isimleri verilen şehitlerimizi gördükçe bu aralar hep bunu dillendirir oldu. Bilhassa eşim bunu çok istiyor.” dedi.

Şehit annesinin elini öperek Belediye’nin gündeminde Çineli şehitlerin isimlerinin yeni açılacak parklara verilmesinin olduğunu kaydeden Çine Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan Vekili Asuman Güney, “Siz hiç merak etmeyin. Onların isimlerinin yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Yeni açılacak parklara şehitlerimizin ismi verilecek.” dedi.

Daha sonra Soğancılar Mahallesi’nde ikamet eden şehit Adnan Özdemir’in annesi Nahire Özdemir’i de ziyaret ederek halinin hatrını sorup, elini öpen CHP’li kadınlar, şehit annesinin gönlünü aldı.

Son olarak Sarıoğlu Mahallesi’nde ikamet eden Şehit Sedat Taşan’ın annesi Sultan Taşan’ı ziyaret eden CHP’li kadınlar, şehit annesini bir hayli duygulandırdı. "Belediye Başkanı 'na selamımı iletmeyi unutmayın" diyen şehit annesi Sultan Taşan, Sarıoğlu Şehit Sedat Taşan parkını yenileyen Başkan Dinçer’e
teşekkürlerini iletti. (Murat TAN)






Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 18:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472