banner488

“Yazılım Üssü Kurulacaksa Aydın’da olmalı”

MHP Çine İlçe Teşkilatı’nı Hilmi Bolatoğlu ziyaret etti

“Yazılım Üssü Kurulacaksa Aydın’da olmalı”
banner496
 MHP Aydın Milletvekili Adayı Rekabet Kurumu Başuzmanı Hilmi Bolatoğlu Aydınla ilgili heyecan duyduğu çok önem düşüncelerinden birinin Türkiye’de bir yazılım üssü kurulması ve bu yazılım üssünün Aydın’da olması gerektiğini söyledi.

MHP Çine İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Hilmi Bolatoğlu’nu, MHP Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Yavuz, MHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandemir, yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. Parti binasında basın açıklaması yapan MHP Aydın Milletvekili Adayı Hilmi Bolatoğlu, Aydın’da bacasız sanayinin ve teknoloji ile ilgili düşüncelerinin heyecan verici ve çok önemli olduğunu vurguladı.

Aydın’da doğmuş, büyümüş Aydın’a ciddi derecede borcu olan biri olarak yazılım üssünün Aydın’da olması gerektiğine inandığını ve istediğini söyleyen Bolatoğlu,” 7 Haziran genel seçimlerinde Aydınlı bir siyasetçi olarak Aralık ayında bunu dile getirmiştim. ‘Türkiye’de bir yazılım üssü kurulacak bunun mutlaka Aydın’da olması gerek’ demiştim. Seçimden sonra Sayın Cumhurbaşkanı bu konuyu bir gençlik toplantısında dile getirdi, ‘Türkiye’de bir yazılım üssü kuracağız’ dedi. Türkiye’nin en üst düzey yetkilisi tarafından onaylanmış, kabul görmüş ve olması gerektiği söylenmiş bir projedir. Biz Aydınlı siyasetçilere düşen bunun Aydın’da olmasını sağlamaktır. Bunun için siyasi irade ve birliktelik ortaya koymaktır. Böyle önemli hususlarda Aydın’ın geleceğini ilgilendiren konularda Aydınlı siyasetçilerin bir araya gelip birlikte Aydın’ın geleceğine güç verme umut verme destek olma borcu vardır. Bu bir zorunluluktur, bu bir lütuf değildir. Siyaset temsilcisi TBMM’ne gönderilen hangi milletvekili olursa olsun bütün Aydın’ın kaderini ilgilendiren bunun gibi projelerde mutlaka dayanışma içinde olmalıdır, diyalog içinde olmalıdır. Aydınlı hemşerilerimiz böyle bir teveccühü bizlere gösterirse ben bunun sözünü taahhüdünü veriyorum.  Aydın’ın geleceği bütün konularda, önemli projelerde iktidar ya da muhalefet ayrımı gözetmeksizin Aydınlının çıkarı doğrultusunda bir araya gelmeye diyalog içinde olmaya destek vermeye destek almaya ben kendi adıma söz veriyorum.”

Yazılım üssü fikri aslında ABD’deki Silikon Vadisinden çıktığını belirten Bolatoğlu bu düşüncesi hakkında ayrıntıları şöyle dile getirdi; “Biz artık gelecekten konuşmalıyız. Ağır sanayi, petrol kimya sanayi Aydının bunu getirmek çok zor çünkü yatırımları yapılmış. Bir otomobil sanayiyi kurmanız çok zordur. Çünkü zamanında yatırımı yapmış geçmiş. Artık ağır sanayiyi Aydın’a getirmek hem zor hem de getirdiğinizde yapacağı çevresel etkiler ve sosyo kültürel etkileri hesap etmek mümkün değil. O anlamda bacasız sanayiyi yönelimi mutlaka Aydın’da yapmalıyız. Yazılım ve teknoloji bunun en başında geliyor. ABD’de Silikon Vadisi kendi kendine oluşmuştur. Tamamen özel gelişim yoluyla, şirketlerin kümeleşmesi ve teknoloji alanında bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Hepsinin coğrafi yakınlığı vardır. Yazılım üssü ise farklı bir şeydir. Sadece sistem çözülümü bilgisayar yazılımı bu yazılım bilgisayar için olabilir, uydu için olabilir, sistem çözümü için olabilir otomasyon sağlamak için olabilir ama sadece yazılım ve kodlama üzerine olabilir. Devlet desteklemeli bir kaynak olacaktır. Çünkü özel sektöre hadi gidin burada teknoloji geliştirin dediğin zaman bu çok cazip olmaz. Bu üssün Türkiye’de kurulması kaçınılmaz. Coğrafi konumu olsun, ulaşımı olsun Aydın bu üs için uygun bir ildir. Yazılım üssü için Aydın’da en uygun yer Aydın Tekstilin bulunduğu alandır. Aydın Tekstilin bulunduğu alanın nasıl kullanılacağı bir muammadır. Aydın’daki sivil toplum kuruluşları, belediye ve paydaşlar karar verecektir. Ama benim şahsi fikrim bu üssün bu alana kurulmasıdır.”

Hilmi Bolatoğlu Aydın’ın birçok alanda kazandırılması gereken maddelerine de şunları ekledi, “Turizm gelirlerimizi mutlaka çeşitlendirmemiz gerekiyor. Çünkü deniz, güneş, kum,  Didim Altın Kum’da otur oradan otobüse bin geri dön. Kuşadası’na gelip çarşıya bile çıkmadan bir iki tur atıp koca gemilerin geri dönmesi bize bir şey kazandırmıyor. Örneğin tarıma dayalı sanayi desteklemeliyiz çünkü yüzde 40 gibi çok ciddi bir bölüm çiftçi. Böyle bir potansiyelimiz var. Çiftçinin desteklenmesi gerekiyor özellikle pamuğun desteklenmesi gerekiyor. Aydın’da bacasız sanayide mutlaka bir atılım yapması gerekiyor” şeklinde ifade etti. 






Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472