banner488

Yavuz’un, 07 Haziran 2015 Genel Seçimleri Hakkında Değerlendirmesi

7 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Olan işadamı Metin Yavuz, seçim değerlendirmesinde bulunmuştur. Metin Yavuz seçim değerlendirmesini şu şekilde yayınladı;

Yavuz’un, 07 Haziran 2015 Genel Seçimleri Hakkında Değerlendirmesi
banner496

7 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Olan işadamı Metin Yavuz, seçim değerlendirmesinde bulunmuştur. Metin Yavuz seçim değerlendirmesini şu şekilde yayınladı;

“Seçimleri geride bıraktığımız bugünde evvela belirtmek istediğim husus şudur: Asıl olan yüce milletimizin takdiridir. Seçimlerin ve sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Partimizi yüce mecliste temsil edecek olan sevgili kardeşlerim M. Sadık Atay ve Abdurrahman Öz bizleri en iyi şekilde temsil edecek duygu, bilgi ve beceriye sahiptir. Onlara başarılar diliyor, he daim yanlarında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum.

Aydın’ımıza hizmet için yola çıkmış olan ve milletimizin takdiriyle Ankara’da yüce mecliste Aydın’ımızı temsil edecek ve Aydın’ın sorunlarına çözümler üretecek olan milletvekili arkadaşlarım; Mehmet Sadık Atay, Abdurrahman Öz, Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, Mehmet Fatih Atay ve Ali Uzunırmak’a da milletvekilliği görevlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Seçilen tüm milletvekili arkadaşlarımın aynı masanın etrafında Aydın’ımız için toplanıp, gerekli çalışmalarda bir olacaklarına, bu duygulara sahip olduklarını bilmekteyim. 

2014 Yerel Seçimlerinde Ak Parti Söke Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere iştirak ettim. Seçim çalışmaları boyunca yol arkadaşlarımla birlikte Söke merkezi ve bağlı mahalleleri karış karış gezerek, halkımızı dinleyerek, onlara projelerimizi ve hedeflerimizi anlatarak amacımızın sadece Söke’ye hizmet olduğunu, Söke’mizin sunulandan çok daha fazlasını hak ettiğini anlatmaya çalıştık. Her ne kadar çabamızı zaferle taçlandıramasak ta arkadaşlarımızla birlikte halkımızın büyük bir kesimine kendimizi ifade edebildik ki gözle görülür bir başarı elde ederek merkezde mevcut oy miktarımızı 6 Binlerden 12 Binlere, meclis üye sayımızı 2’den 8’e yükselttik

Neticesi zafer olmasa da halkımızın büyük bir kesimine kendimizi anlatabilmek bizlere umut ve gurur verdi.

Bu umut ve gururla birlikte yerel seçimlerin ardından aktif siyasete devam edip 07 Haziran 2015

Milletvekili Genel Seçimleri için Milletvekili aday adaylığımı açıklayarak “Bu kutlu davada ben de varım” dedim. Partimizce, Ak Parti Aydın 5. Sıra milletvekili adayı olmam uygun görüldü. Bana verilen bu görevi onurla üstlenerek layığını vermeye çalıştım. Adaylığımı açıkladığım günden genel seçimlerin yapıldığı güne kadar İl Başkanlığımızın yapmış olduğu programlarda çalışarak güzel Aydın’ımızın tüm coğrafyasında ayak basmadık yer bırakmadık. Gece gündüz demeden aralıksız seçim çalışmalarımıza devam ettik. Tüm bu çalışmalar boyunca bana devamlı eşlik eden İl Gençlik ve İl Kadın Kollarındaki arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. İl Yönetim Kurulu, İlçe Yönetim Kurulları ve Kadın, Gençlik Kollarımıza çalışmalarından ötürü bu vesileyle teşekkür ederim.

Bu süreçte Aydın’ı gece gündüz demeden karış karış dolaşarak memleket sevdamızı, geçmişte gerçekleştirilen hizmetlerimizi, yeni projelerimizi, istikrarın ne kadar önemli olduğunu, günlük siyasi çıkarlarla büyük resmi göremeyenlerin memlekete fayda veremeyeceklerini, halkımızın buna izin vermemesi gerektiğini, eleştirmenin kolay yapmanın zor olduğunu ve bu zoru bugüne kadar sadece Ak Parti’nin yaptığını, ülke yönetiminin önemli bir iş olduğunu, bunu yapabilecek kadrolarla mümkün olduğunu, bu kadroların da Ak Partide yer aldığını anlattık.

Sonuç olarak hükümetimizin aldığı tedbirler neticesinde yüksek bir katılım oranı olan ve hiç bir güvenlik sorunu yaşanmayan huzur ortamında bir seçim yaşanmıştır. Öncelikle sorunsuz bir seçim yaşamamızda emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilirim. Seçim sonuçlarına bakıldığında Ak Parti, %41 oy oranıyla önceki seçimlerde olduğu gibi yine birinci parti olarak seçimlerden çıkmıştır. Ancak, seçim sistemimiz ve siyasi konjonktürün bir yansıması olarak aldığımız bu %41 oy oranı, aynı oranda mecliste sandalye sayısı olarak yansımamıştır. Partimiz alınan sonuçlara göre 258 milletvekili çıkarmıştır. Hiçbir parti tek başına hükümeti kuracak çoğunluğa ulaşamamıştır.

Sebep ne olursa olsun, sonuç itibariyle halkımızın tercihine ve kararına sonsuz saygı duyuyoruz.

Aydın ilimizde ise Ak Partimizin aldığı oy miktarı 2011 seçimlerine göre 224330’dan 200100’e, oy dağılımı ise %35,47’den %29,71’e düşmüştür. Neticesinde Aydın’dan meclise göndereceğimiz Ak Partili milletvekili sayımız 3’ten 2’ye düşmüştür. Bu düşüşün nedenlerini irdelemek, şapkamızı önümüze koyup parti olarak neleri eksik yaptığımızı, nerede hata yaptığımızı bulmak zorundayız. Geldiğimiz bu noktada aziz halkımızın şüphe duymaması gereken hususlar şunlardır:

- Partimizin Türkiye’nin en büyük ve güçlü partisi olduğunu ve bunun bize yüklediği sorumluluğunun bilincindeyiz,

- Her zaman olduğu gibi yine ülke menfaatlerini her şeyden önde tutacağız,

- Büyük ve güçlü Türkiye hedefinden sapmamamız için terimizin son damlasına kadar durup dinlenmeksizin çalışacağız,

- Sloganımız hala ve daima “Durmak Yok Yola Devam”dır.

Bir de Ak Partimize sevdalı yol arkadaşlarıma ve bize destek veren seçmenlerimize seslenmek istiyorum. Partimiz 76 ilimizde milletvekili çıkarmış, 59 ilde birinci parti olmuştur. Biz  birinci, en büyük ve halkımızın büyük çoğunluğunun gönlünde taht kuran bir partiyiz. Memleket sevdamız bitmez. Biz bu ülkeyi çok seviyoruz. Onun için daha çok çalışacağız. Partimizin seçim stratejisini yeniden istişare edeceğiz. Nerede hata yaptığımızı bulup çözüm üreteceğiz. Kutuplaşmaya izin vermeden her kesime ulaşacağız. Kendimizi anlatıp, aslında bizi tercih etmemekle, Ak Parti aleyhine ittifak kurmakla onların hata yaptığını, kaybedenin partiler değil Türkiye olduğunu yapıcı bir üslupla anlatmalıyız.

Son olarak; siyasi düşünceleri bizden farklı fakat vatanını en az bizim kadar çok sevdiğine inandığım vatandaşlarımızın şu soruyu cevaplamaları gerektiğini düşünüyorum: Seçimin ardından sizin sevindiğiniz sonuca Alman, İngiliz, Fransız hatta İsrailliler seviniyorsa sizce bu işte bir gariplik yok mu?”


Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 19:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472