banner488

Yavuz ilk kez projelerinden bahsetti

Sağlık ve Soğukoluk köy ziyaretlerinde konuşan MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Yavuz, ilk kez projelerinden bahsederek kendisine destek olunmasını istedi.

Yavuz ilk kez projelerinden bahsetti
banner269
Çine Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde, tüm köylerde güneş enerjisi panelleri kurulacağını, güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülüp sokaklarımızda, camilerimizde elektrik ve ısınma giderlerinin daha ucuza mal olacağını belirten  Yavuz, “Eskiçine’de sulama barajının önüne de ‘aqua park’ yapacağız” şeklinde açıklamada bulunarak ilk kez projelerini seçmenlere duyurdu.


Sağlık ve Soğukoluk köylerine ziyarette bulunan Yavuz, genel ve yerel konularda da önemli açıklamalarda bulunarak, önümüzdeki yerel seçimler için partisine ve kendisine destek olunmasını istedi.

Sağlık ve Soğukoluk Köy kahvehanelerini ziyaret ederek köylü seçmenlerle biraraya gelen Yavuz’a, MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak, MHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Murat Efe, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı Salih Gökbel de eşlik etti. 

“Politikacı denge kuran adamdır”

Politikayı ve politikacıyı iyi bildiğini söyleyen Yavuz, ‘’Politika insanları mutlu etme sanatıdır. Gerçeklerle doğruları birbirine dövüştürmeden yan yana yaşatabilme sanatıdır. Çünkü yaşamda bazen gerçekler doğruları bazen doğrular gerçekleri zorlar. Politikacı da bunlar arasında denge kuran adamdır. Kuzuyla kurdu birbirine dokundurmadan zarar vermeden yaşatma sanatıdır. Bu olmadan da idarecilik olmaz. Başkanlık karşındakine sadece emretmekle değil, liderliği hissettiren davranışlarla yürütülür. Bu kabiliyet yeteri kadar bizde var. Hem yaşımızla, hem tecrübemizle kabiliyet bizde var. Aynı zamanda onun için aday oldum.’’ dedi.

“Cenab-ı Allah, iyi ki Atatürk’ü yaratmış”

Başbakan Erdoğan’ın önceki tarihlerdeki ‘’iki ayyaş’’ sözlerinin geçtiği konuşmasına değinen Yavuz, ‘’Biliyorsunuz başbakanımız kürsüden iki ayyaş dedi. O gün çok üzüldüm hiç uyuyamadım. Malum iki ayyaşın kimler olduğunu biliyorsunuz. Sürpriz bir konuşma değildi. Din eksenli siyaset liderleri, ucuz felsefeleri gereği çoğu zaman kendinden önceki liderleri unutturma içerisine girerler. Amaçları kendilerini ilahlaştırmaktır. Bu ülkenin kurucusu Atatürk ve İsmet İnönü’ye hitaben dendi o laflar. O günden sonra kendi kendime; ‘Mehmet Yavuz dedim bu memleketin geleceği açısından köşede sıkışıyor olmak sana yakışmıyor. Çık ortaya siyasetine devam et’ diye içimden geçirmiştim. Kısmetmiş ki bugün MHP’nin adayıyım. Atatürk’e ‘ayyaş’ Betgram diyenlere diyorum ki; ‘Allah’ım iyi Atatürk’ü yaratmış’. Allah’a Atatürk’ü bizlere verdiği için şükür ediyorum. Bizim için yaptığı her şeyin için yüce Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyorum.’’ diyerek siyasete geri dönüşünün nedenini anlattı.

“Bunlar bizim kanımıza dokunuyor”

Gündemde oluşan ‘’ Kürdistan ‘’ meselesi üzerine konuşan Yavuz, ‘’Ülkemiz bölünmek üzere. Kürdistan lafı ağızlarda dolaşıyor. Özellikle Başbakan, Diyarbakır’da kendi adamını belli etti. Belli ettiği adam Mesut Barzani’dir. Kaldı ki Mesut Barzani önceki toplantılarda Başbakan’a tehdit gibi seslenmişti. Barzani, ‘Siz Kerkük’e karışırsanız, ben Diyarbakır’a karışırım’ diyerek, Başbakanı tehdit etmiş adamdır. Kaldı ki oturduğu makamın arkasında 21 tane ülkemizin sınırları içerisinde kalan bir Kürdistan haritası vardır. Bunlar bizim kanımızı dokunuyor. Ülkemizin bünyesinde bölünmeye doğru yara açılmıştır. Türkiye’nin bölünmemesi adına bu dönem bize oy vermenizi rica ediyorum.” dedi.  

“Köylerde güneş enerjisi panelleri kuracağız”

Projelerinden bahseden Yavuz,’’ Tüm köylerimizde güneş enerjisi panelleri kurmak istiyoruz. Güneş enerjisiyle elektrik enerjisine dönüştürülüp sokaklarımızda, camilerimizde elektrik giderini, ısınma giderlerini sağlamak istiyoruz. Köylümüz için önemli bir proje olup faaliyete geçtiğinde köylümüzün daha rahat imkânlar kazanmasını sağlayacaktır.’’ dedi.

“Aqua Park Çinelilerin uğrak yeri olacak”

Projelerinden biri olan ‘Aqua Parkı’ dile getiren Yavuz, “Eski Çine sulama barajının önünde aqua park yapacağız. Bu projeyi gerçekleştirdiğimiz de Çinelilerin yaz aylarında özellikle uğrak yeri olacağına eminim. Kendin pişir, kendin ye gibi piknik alanları olacak. Belediyemize ait restoranlar olacak. Çine’miz daha da gelişecektir.” dedi. 

“Projelerimiz hazır”

Projelerin şimdiden hazır olduğunu belirten Yavuz, ‘’Aydın’da olan binamızda ARGE tarafından planlarımız, projelerimiz şimdiden hazırdır. 25000 istihdam kişi olacaktır. Bu seçimleri Ali Uzunırmak’la beraber kazanırsak ben Çinemize onda birini getiririm. Getireceğime de söz veriyorum. Bu da madenlerimizin çalışan insan sayısından fazla bir rakamdır. İnsanlarımızı iş sahibi edip, göç veren bir şehir değil, göç alan bir şehir yapacağız.’’ diyerek bu önemli projelerini ilerleyen günlerde açıklayacağını belirtti.  

"Çine'ye hizmet edebilmek için bu göreve talibiz"

Ziyaretlerde Yavuz'dan sonra konuşan MHP Çine Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Adayı Salih Gökbel, genel politikalar üzerinden Ak Parti Hükümeti'ne yüklenerek, ülkemizde hayvancılık yapmanın imkansız hale geldiğini, tarım politikasının çiftçiden ve üreticiden yana olmadığını vurgulayarak, 27 kalem verginin köylülere dayatılmasına neden olacak olan Büyükşehir Yasası'nı da eleştirdi. 

Kendisinin Çine'yi ve köylerini çok iyi bildiğini ifaden Gökbel, "Büyükşehir Meclisi'ne seçilmem halinde köylerimize daha iyi hizmet gelmesi için canla başla çalışacağım. Hemen hemen birçok köyümüzdeki mevcut sorunları iyi biliyorum. Biz bu sorunları çözmek ve Çine'ye hizmet edebilmek için bu göreve talibiz." dedi.


Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 03:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472