banner488

Yavuz; “Çine'nin çehresini değiştirmek için adayız”

MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Yavuz; “Çine'nin çehresini değiştirmek için adayız”
banner496
MHP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile MHP Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, 12 grup halinde 24 köye ayrı ayrı ziyaret gerçekleştirerek projelerinden bahsettiler ve seçmenlerden MHP’ye destek istediler.


MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ve MHP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz için destek almak ve projelerini anlatmak üzere Çine’de köy ziyaretlerinde bulundu. 

MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, Karakollar Köyü ve Kuruköy ziyaretlerinde bulundu. Köy ziyaretinde Mehmet Yavuz’a MHP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Öztürk eşlik etti.

Köy ziyaretlerinde bir araya geldiği seçmenlere, Çine'nin çehresini değiştirmek için aday olduğunu belirterek, projelerinden bahseden MHP Çine Belediye Başkanı Mehmet Yavuz ilgi ve sevgiyle karşılık buldu.

“Herkesin derdine derman olmaya çalışan bir başkan adayımız var”

Gidilen köylerde ilk olarak konuşan Yüksel Öztürk, seçimlerde Çine’ye en iyi hizmet verecek adayın Mehmet Yavuz olduğunu belirtti. Öztürk, “Çine Belediye Başkan Adayımız Mehmet Yavuz, kendini yetiştirmiş, siyasette bilgili, tecrübeli bu işleri yapmış bir kişidir. Yıllardır Çine’de oturmuş, Çine’deki insanlarla birebir oturup konuşan, herkesin derdine derman olmaya çalışan bir başkan adayımız var.  Başkan adaylarında olması gereken özelliklerden bir tanesi kolay ulaşılabilirlik olmasıdır. Türkiye siyasetinde yıllardan beri şu vardır. Seçim öncesi gelip konuşurlar, anlatırlar. Seçim sonrasında ortadan kaybolurlar. Ben bu konuda Mehmet beye kefilim. Mehmet Yavuz beyin yanına işiniz bile olmasa bir çay, kahve içmeye sohbet etmeye kolaylıkla gidebilirsiniz. Şu zamana kadar tanıdığınız Mehmet Yavuz neyse belediye başkanı olduktan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Desteklerinizi bekliyoruz.’’ dedi.

‘’Ben siyasetle uğraştığım sürece siz ticaretle uğraşamazsınız’’

Rahmet Başbakan Adnan Menderes’e ilişkin bir anıyı da seçmenlerle paylaşan Öztürk, ”Adnan Menderes’in oğlu Yüksel Menderes üniversiteyi ve askerliği bitirdikten sonra bir gün babasının yanına geliyor. Babasına ticaretle uğraşacağını söylüyor. Adnan Menderes’in cevabı şu oluyor;  ‘Ben siyasetle uğraştığım sürece siz ticaretle uğraşamazsınız. Çünkü sizin aldığınız ve sattığınız her şey Menderes soyadını taşıyacaktır.’ diyor. Bunu neden anlattığımı anlıyorsunuz. Televizyonlardan izliyorsunuz. Bir örnek daha vereyim. Demirel’in ailesi ve yakılarıyla ilgili şaibeler çıktı ve yargılandılar. Ama ben şunları duymadım. Yeğenini tutuklayan sorgulayan hâkimleri, polisleri görevden aldı diye bir şey duymadım. Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.” dedi. 

MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Öztürk’ten sonra söz alan MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, Belediye Başkanı olacağına yürekten inandığını, ve mevcut adaylar içerisinde bu görevi en iyi kendisinin yapacak olduğunun altını çizerek Çine için hazırladığı projelerini vatandaşlar ile paylaştı.

“Üretenin yanında olacağız”

Yavuz, Çine Kapalı Pazar Yeri’nde üreticiden yer parası alınmamasını sağlayacaklarına değinerek, “Çine Pazar yerindeki üreticiden yer parası alınmasını engelleyeceğiz. Üreticimizin ürettiği ürünleri özgürce satmasını istiyoruz. Köylülerimize ürettiklerini rahatça Betebet satabilme imkânı sağlamamız gerekiyor. Biz bu konuda söz veriyoruz. Üretenin yanında olacağız.” dedi.

“Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek”

“Artık size göstere göstere un, şeker paketi gibi kömür yardımı gibi yardımlar yapılmayacak.” diyen Yavuz, “Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi gerekir sözünden hareketle artık durumunuzu belli etmeyeceğiz. Vereceğimiz ‘Kent Kart’ ile marketlerden istediğinizi alabileceksiniz. Kendi ihtiyacınızı, kendiniz karşılamış olacaksınız. ‘Kent Kart’lar Çine’deki anlaşmalı marketlerden, satış yerlerinden merkezlerinden alınacak. Böylelikle paramız yine Çine içinde kalacak.” dedi.

“Köylerimizde güneş enerjisi panelleri kuracağız”

Aydın ARGE toplantıları kapsamında ortak bir proje geliştirmiş olduklarına da dikkat çeken Yavuz, ”Tüm köylerimizde güneş enerjisi panelleri kurmak istiyoruz. Güneş enerjisiyle elektrik enerjisine dönüştürülüp sokaklarımızda, camilerimizde elektrik giderini, sağlamak istiyoruz. Köylümüz için önemli bir proje olup faaliyete geçtiğinde köylümüzün daha rahat imkânlar kazanmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘’Yeni bir belediye binası ve muhtarlık ofisi yapacağız’’

Muhtarlık konakları projesine de değinen Yavuz, “Bütün köylerde olmak koşuluyla modern muhtarlık konakları geliştirdik. Bu bizim büyük şehrin projesiydi. Bunlar mutlaka yapılacak. Köylülerimizle beraber çalışacağız. Çine Belediye binası muhtarlarımızı alacak büyüklükte değildir. Onun içinde yeni bir belediye binası ve onun yanında bir muhtarlık ofisi yapacağız.” dedi.

Yeni belediye binasının yerini mevcut Çine Otogarı’nın bulunduğu yere yapacaklarını belirten Yavuz, “Şu anki garajımız eskimiş durumdadır. Garajımızı Yolboyu ile Çaltı arasına taşıyacağız. Şu anki oradaki binalar, 1999 depremi sonrası, yeni yönetmeliğe göre kullanılmaz binalardır. Deprem riski olan binalardır. Biz bu binaları yıkacağız. Trafiği rahatlatmak adına güzel bir uygulama olacak. Batı kısımdaki yoğunluğu doğu kısmına taşımış olacağız. Mevcut trafik yoğunluğunu böylelikle azaltmış olacağız.” dedi.

"Çine'ye yaraşır bir meydan düzenlemesi yapacağız’’

Merkez Taksi Durağı Meydanı’nda da bir düzenleme yapacak olduklarının altını çizen Yavuz, “Şu andaki Yavaşoğlu binasını yok kabul ediyoruz. Soğancılara giden o cadde açılacaktır. Oraya güzel bir taksi meydan düzenlemesi yapacağız. Özellikle Çarşı Cami cemaatinin Cuma namazı ve Ramazan aylarındaki namaz öncesi oturacakları, dinlenecekleri, Çineli halkımızın gönül ferahlığı içinde istifade edeceğiz yerler yapacağız. Çinemizi imarıyla, çehresi değişen bir görünüme kavuşturacağız.” dedi. 



Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 21:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cansu
Cansu - 10 yıl Önce

umarım memleketim için faydalı birşeyler yapmaktan kastınız sadece görsellik değildir. bir vazo içindeki çiçekler olmadıkça ifadesiz ve soğuktur. ancak içine tek bir gül dahi konsa o vazo anlam kazanır.demek istediğim o ki çine'mize anlam katacak şey insanları mutlu edecek iş imkanlarıdır,temizlik-tertip-düzen,kışın da temiz hava soluyabilmektir.. öğrencilere ait yaşam alanlarının olmasıdır. benim memleketimi birane,hahvehane geliştirmez. inşallah seçimlerde başa kim geçerse geçsin düşünceleri ve yaptıkları yenilikçi,modern olur. özellikle çarşı esnafının yüzünü güldürür, insanlarımızı mutlu eder..

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472