banner488

Vekil Savaş, “Çine İçin Büyük Projeler Üretelim”

Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Çine İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Vekil Savaş, “Çine İçin Büyük Projeler Üretelim”
banner496
 Çine İlçe Teşkilatı Binasında, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Mehmet Tosun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, muhtarlar ve birçok partili karşıladı. Partilerle sohbet ederek onların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Vekil Savaş, öncelikle 1 Kasım sonucunda, 2019 seçim sonuçlarının ortaya çıktığını vurgulayarak, hedeflerinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak, göndere Ak Parti Bayrağını asmak olduğunu söyledi. 

“Birlik ve Beraberlik Dönemi”

1 Kasım günü halkımız sandıkta o eski Türkiye’ye dönmek isteyenlere çok önemli bir ders verdi diyerek sözlerini başlayan Milletvekili Mustafa Savaş, “Çok önemli bir sonuç çıktı. 1 Kasım bizim açımızdan, teşkilatımız adına, partimiz adına, hükümetimiz adına çok önemli sonuçları var. Hem 7 Haziran’ın önemli sonuçları var hem de 1 Kasım’ın önemli sonuçları var. Bizim bu mesajı çok iyi almamız gerekiyor, bu mesajla birlikte bizim çok çalışmamız gerekiyor. Beraber olmamız gerekiyor. Bir olmamız gerekiyor. Çünkü bu dönem birlik ve beraberlik olma dönemi. Hem ülke içinde yaşanan durumdan dolayı bunu söylüyorum. Hem ülkemiz etrafında, bu yakın coğrafyada yaşananlardan dolayı bizim her zamankinden daha fazla bir ve beraber olma zorunluluğumuz var. 317 milletvekiline sahip olan bir Ak Parti var, önünde çok güzel işler yapacak 4 yılı var. İşte bu 4 yılın çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Hedeflerimiz, beklentilerimiz, hayallerimiz var. 26. Döneme hızlı girdik. Seçim Beyannamesinde söylenenlerin yerine getirilmesi adına yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyordu. Bunların Genel Kurula getirilmesi gerekiyordu, Genel kurulda kabul edilmesi gerekiyordu. 1 Ocak itibari ile bunların hayata geçmesi gerekiyordu. Bu kardeşiniz Plan Bütçe Komisyon Üyesi olarak mecliste görev yapmaya başladı.  Plan Bütçe Komisyonu Meclisimizin önemli bir komisyonu. Genel kurulda görüşülen maddelerin yaklaşık yüzde 75’i Plan Ve Bütçe Komisyonundan geçmektedir. Bütün parasal, gelir getiren, gider artırıcı, kadroyla ilgili bütün kanuni düzenlenmeler ilk önce plan bütçeye geliyor. Orada görüşüldükten sonra Genel Kurula inmekte. Bundan 15 gün önce geçici bütçeyi orada kabul ettik. Ardından Genel Kurula geldi, oradan da kabul edilip, ilk 3 aylık geçici bütçe kabul edildi. Ocak ayının başından itibaren de 2016’nın bütçesi görüşülmeye başlanacak. . Plan Bütçenin yükü çok ağır, Aydın için değer, Meclisin o çatısı altında görev almak bir onur. Aydınımıza pay alabilmek adına, hükümetimizden daha fazla pay aktarabilmek adına da bir avantaj. Ayrıca genel merkezimiz bir görev daha verdi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Yerel Başkanımızın Yardımcısı olarak görev yapmaya başladık." 

“2019’da Aydın Büyükşehir Başkanlığını Alacağız”

İlk yaptıkları iş Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmalar olduğunu söyleyen Savaş, "Geçen hafta içerisinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mızı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı'mızı yaptığımız toplantıya davet ettik. Ankara’daki bu büyükşehir yasanı çıkartan ve düzenlemelerini iyi bilen bürokratları çağırdık. Toplantımıza Sayın Başbakanımız da iştirak etti ve büyükşehir yasasında aksayan konularla ilgili düzenlemenin bir an önce çıkartılması yönünde talimat verdi. Tahminen önümüzdeki ilk 6 ay içerisinde Büyükşehir Yasası’nda aksayan düzenlemeler gözden geçirilecek ve yeni düzenlemeler ile hayata geçirilecektir. Bu da önemli bir görev. Aydınımız için önümüzdeki dönem hedeflerini gerçekleştirme adına bize verilen bu görev önemli. İnşallah bunu Plan Bütçe Komisyonu ile birlikte Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini birlikte yürüteceğiz. Sizlerden gelecek sorunların bize aktarılması çok önemli. Yerelde aksayan yerel yönetimlerle ilgili aksayan konuları lütfen bana aktarırsanız çok mutlu olurum. 4yılın sonunda 3 tane çok büyük seçim var. Bir Yerel Seçim, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel seçim var. Bizim çok çalışmamız gerek. Planlı ve programlı bir şekilde çalışmamız gerek. Olayları, işleri kişiselleştirmeden, onun bunun adamı demeden, bu davanın adamı olarak bakıp ona göre yolumuza devam etmemiz gerekiyor. İlk hedefimiz Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı almak, bunun için planlı ve programlı bir şekilde çalışacağız. İnanıyorum ki 2019’da Aydın’da Büyükşehir Belediyesi’nde, göndere Ak Parti’ni Bayrağını dikeceğiz inşallah. 1 Kasım seçim sonuçları bunu gösterdi Aydın’da. Çine’yi söylememe gerek yok O’nu zaten alacağız, O artık bitti. Sayın Başbakanımızın söylemiş olduğu bu Beyannamelerin hepsi tek tek yerine getirilecek. Bizim siyasi anlayışımızda, geçmişimizde ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Bu denenle bize duyulan güvenden dolayı her iki kişinin oyunu aldık. Emeklilerimize her ay verilecek olan 100 lirayı Plan Bütçede biz kabul ettik, ardından Genel Kurula geldi ve orada da kabul edildi. Ocak’tan sonra asgari ücret konusu da hayata geçirildi. Ülke genelinde seçmenlerimize verdiğimiz sözlerin tamamını gerçekleştirilecektir" dedi.

“Aydın’a Otoban Kesinlikle yapılmalı”

Aydın’da verdiğimiz sözleri gerçekleştireceğiz diyen Savaş, "İlk önce Otobanı kesinlikle İzmir, Aydın ve Denizli Otobanını yapmamız gerekiyor. Ayrıca Hava Limanını yapmamız gerekiyor. Sayın Ulaştırma Bakanımızın yanına gittik, ilk etapta burada Aydınımız yaş sebze ve meyve üretim potansiyelini barındırıyor, bunların ihraç edilmesi noktasında kargo taşımacılığı çok önemli bu nedenle bir an önce kargo taşımacılığı ile başlayıp ardından da ulaşım noktasında bunu başlatmamız lazım. Sayın bakanımız olumlu yaklaştı. Şehir Hastanesi bir an önce yapmamız gerekiyor, çok önemli. Bunları yanı sıra birde ilçe bazında yapılması gereken işler var. "

“Çine İçin Büyük Projeler Üretelim”

Milletvekili Mustafa Savaş, "Çine’de birçok toplantılar gerçekleştireceğiz, Çine’nin ihtiyaçları, sorunları neler bunların çözümü nasıl olur bunları görüşeceğiz. Kişisel talepleriniz olacak, bu siyasetin doğasında var. Bu taleplerin karşısında elimizden ne geliyorsa var gücümüzle karşılamak için çaba sarf edeceğiz. Ama bu kardeşinize daha çok yerelde harekete geçirecek, ticari yaşamı hareketlendirecek, gençlerle ilgili, kadınlarımız ve yaşlılarımızla ilgili daha büyük projelerle gelirseniz çok memnun olurum. Belki bu projelerin hepsini yapamayabiliriz, ama birçoğunu yerine getirmeye çalışacağız. Gelen telefonların çoğu iş konusunda. Bu talepleri yerine getirmemiz içir Çine’de üretimi artırmamız lazım. TOKİ Başkanımızın gittim, Çine’de dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak bir TOKİ olayını hemen burada harekete geçirelim. Söke Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettim, birkaç yıl önce sıkıntılar vardı.  Ankara'da iken bu konuda elimden geldiğince Söke OSB’nin önünü açmak için yardımcı olmuştum. Şimdi fabrikalar orada yer almak için sıraya girmiş. Sizlerde bu tür taleplerle yanıma gelirseniz çok daha mutlu olurum” dedi. 

















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472