banner488

Vekil Öz, "Özlem Çerçioğlu 'Evet' Diyorsa Bağrımıza Basalım"

Vekil Öz, "Özlem Çerçioğlu 'Evet' Diyorsa Bağrımıza Basalım"
banner269
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz Çine’de muhtarlar ve partilileri ile buluştu. Milletvekili Öz, gündemi değerlendirdi, referandumda oy kullanacak üniversiteli gençleri uyardı. Milletvekili Abdurrahman Öz, "Evet veya Hayır diyen insanlarımızın birbirlerinden farkı yok" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu üyesi olarak anayasa teklifi üzerinde yaptıkları çalışmalar sonrasında mecliste teklifin 339 oyla referanduma sunulacak yeterli sayıyı sağlandığını söyleyen Abdurrahman Öz; Nisan ayında yapılacak halk oylamasının ülkeye iyilik ve güzellikler getirmesini dilerken, “7 Haziran ve 1 Kasım’da teklif 330 oy da, alsa 550 oy da alsa referanduma sunacağımızı söylemiştik, biz anayasa teklifimizi referanduma sunarak bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sistemin referandumdan da geçeceğine inanıyorum, Aydın’da birinci çıkacağına ve Türkiye’de de yüksek bir oranda destek alacağına inanıyorum” dedi.

Üniversiteli öğrencilerine seslendi

Üniversite öğrencilerine seslenen Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Nisan ayında gençleri referandumda oy kullanabilmeleri için bulunacakları yere ikametlerini aldırmaları konusunda uyardı. Üniversiteli gençlerin referandum günü bulunacakları il veya ilçelere ikamet kayıtlarını alabilmeleri için Nüfus Müdürlüklerine gitmelerini istedi.

“Klasik CHP Zihniyeti”

Bu teklif AK Parti’nin tek başına hazırladığı bir teklif olmadığını söyleyen Öz, “MHP ile virgülüne, noktasına kadar her aşamada görüşülerek mutakıp kalınmış bir metin. AK Parti ve MHP memleketin yaşanan sıkıntılara bir daha girmemesi için 18 madde üzerinde anlaştıkları bir anayasa değişikliği yapmak üzere bir araya geldi. İki parti birleşmiyor. Oradan sen bir diktatör çıkaracaksın iddiasında bulunmak siyasette abesle iştigaldir. Yapılan anayasa referandumu 2007 yılında yapılan değişikliğin devamı niteliğindedir. Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olarak çıktığında, Sabih Kanadoğlu diye bir başsavcı vardı, anayasa mahkemesinin 367 garabet kararı aldırdılar o süreçte ve Meclis parlamenter sistem yüzyıldır kendi uygulamasını bir kenara attı sırf Sayın Gül seçilmesin diye çıkardılar unutmayalım. Anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesi 2007 yılında önü açıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da o değişiklik üzerine halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olarak halen görevine devam ediyor. Anaya değişikliğini yapmasaydık 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçilmeyecek miydi?  Bizim getirdiğimiz bu pakette Cumhurbaşkanını seçme konusunda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sadece aday olma şartları daha da kolaylaştırılıp, genişletildi. İki partinin birlikte hazırladığı bu tekliften diktatör çıkacak denmesi kabul edilemez. Tek kişinin iktidar olacağını savunmak bilgisizliktir, klasik CHP zihniyetidir. Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinde hiçbir değişiklik yapmıyoruz, artırmıyoruz, aynı yetkiler devam ediyor. Sadece sistemden Başbakanı çıkartıyoruz, milletvekillerinin bakan olmasını ortadan kaldırmak siyasetin düzene girmesi açısından güzel bir şey. Milletvekili olan milletvekili olacak, bakan olan bakan olacak” dedi.

“Biz Hep Birlikte Türkiye’yiz”

‘Evet’ veren de ‘Hayır’ oyu verende 79 milyon insanımızla hep beraber, birlikte Türkiye’yiz diyen Öz, “Referandum sürecinde hep ‘Hayır’ diyenler hem sosyal medya üzerinden, sanki kendileri haklıymış gibi bir üst tavır sergileyen CHP’liler var. Sandığın içine girip dışarıda oy kullandım ve sonra ‘ironi yaptım’ dedim. Ben milletvekiliyim sende milletvekilisin, senin benden bir farkın yok. Bunlar yıllardır alışmışlar ya, hep halka üsten bakmaya, aynı şeyi bize yapmaya çalışıyorlar. Biz orada oy kullanıyoruz 20 tanesi benim resmimi çekiyor, kimsin ki benim resmimi çekiyorsun, bende içeri girip kolumu dışarı çıkararak oyumu gösterdim ve güldüm. Gizli yapılması gereken bir işi ben açık yapabilirim, istersem gizli yaparım. Zaten ben komisyonda çalışmışım sabahlara kadar, AK Parti Milletvekiliyim, teklife imza atmışım, bizim oyumuzu gizlemeye gerek yok ki. Sen gelip oy kullanmıyorsun bize gelip baskı yapıyorsun. Bu CHP’liler şimdi ‘Evet’ diyenlere dışlayıcı, ayrıştırıcı bir dille baskı uygulamaya devam ediyorlar. ‘Evet’ veya ‘Hayır’ oyu veren insanlarımızın birbirinden farkı yoktur. ‘Hayır’ veren bir kesimin ayrıştırıcı dillerini kabul etmiyoruz. Özellikle CHP'nin baskıcı zihniyetinin zulüm olduğunu söylemek istiyorum.  ‘Evet’ veren de ‘Hayır’ oyu verende 79 milyon insanımızla hep beraber, birlikte Türkiye’yiz” ifadelerini kullandı.

"Özlem Çerçioğlu, Görüşünü Bildirsin"

Ak Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, Aydın’ın dört bir tarafından çağrıda bulunarak referandumdaki tavrının ne olacağını açıklamasını istedi.  Öz, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımızın dolar bozdurma çağrısı üzerine Özlem Çerçioğlu'nun dolar bozdurmasının siyasi bir şov yapmak amacıyla 1071 gibi temsili bir rakam bozdurarak siyasi şovunu yaparak mesaj verdi. Bende Ak Partili Milletvekili olarak diyorum ki, öncelikle Aydınlılar için, Ak Partililer için ve CHP'liler adına da istiyorum.  Birçok CHP’li arkadaşımız bozdurduğu dolarlar yüzünden Özlem Cerçioğlu’na kızdılar. Çünkü referandum da CHP’liler Hayır diyorlar bu belli, saygı duyuyoruz, sadece bizi taciz etmesinler. Herkes kendi kuralları içerisinde birbirini ikna etsin. Böyle bir siyasi şov yapan siyasi kimliğe referandumdaki görüşünü kamuoyuyla paylaş derim. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu orada siyasi duruş göstererek şov yaptı, o şovunda samimi olup, olmadığını Aydın ve Türkiye kamuoyunda açıklamalıdır. Samimi ise referandumda Evet demesi lazım. Evet diyorsa bağrımıza basalım” şeklinde konuştu.

Çine İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Kadın Kolları Nurten Payza, yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.












Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 06:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472