banner488

"Türkiye olarak nereye gidiyoruz"

"Türkiye olarak nereye gidiyoruz"
banner496
Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Çine İlçe Başkanı Kamil Ak, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandemir ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çine’deki STK’larını ziyaret etti.

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve MHP heyeti, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ziyaretinde, oda yönetim kurulunun sıkıntılarını dinleyerek, yeni anayasa çalışmaları ve referandum ile ilgili konularda bilgi verdi.

“Türkiye olarak nereye gidiyoruz”

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, MHP Milletvekili Depboylu’nun ziyaretinden memnun olduklarını söyledi. Atıgan diğer vekillere sitemini şöyle dile getirdi; “Seçimler öncesi tüm adayların odalarımızı ziyaret ediyor ama seçim sonrası hiçbiri sorunlarımız nedir diye sormak için ziyaretlerde bulunmuyor. Ziraat Odasına seçimlerden sonra Milletvekili olarak ilk siz geldiniz, teşekkür ederim” dedi

Çiftçilerin büyük sıkıntıları olduğunu, Çine’nin geçim kaynağı tarıma dayalı olduğunu belirten Özkan Atıgan, “Çine’mizde 14 bin 500 tane ziraat odasına kayıtlı üyemiz var. Yönetim olarak arkadaşlarımızla çiftçimize hizmet edelim dite koşturuyoruz ama Türkiye’nin de sıkıntısını biliyoruz, nereye gidiyoruz bizde bilmiyoruz. Bunu hep beraber takip ediyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Biz her zaman şunu diyoruz, köylü çiftçi rahatlamazsa bizler rahatlayamayız sizler hiç rahat duramazsınız. Yani bu konuda çiftçimize her zaman destek olunması bizleri memnun eder. Çiftçimizin kurak bir yıl yaşarken, yağmur duasına çıktık bundan 15-20 gün önce, 3 kazan aşure yaptık. Duamız geçti ve maşallah Madran ve Gökbel dağının her tarafı kar, yağmur çok güzel oldu. Bu bizi çok sevindirdi. Çünkü bizim geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Burada sanayi olmadığı için tarımda para kazanamazsa, esnafımızda, çiftçimizde perişan durumdalar. Sayın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’la görüştük, zeytinyağı destekleri hale gelmedi. Her sene çiftçimiz bunu daha önce alıyordu ama şuan da Ocak ayının sonuna geldik, destekleri alamadık. Destekler olmasa zaten tarım olmayacak. Bu konuda zaman zaman gecikmeler olduğu zaman büyük sıkıntılar yaşıyoruz.  Çiftçiye bu yıl için mazot desteği gündemdeydi, ne zaman çiftçilerimiz desteği alabilecek? Bununla ilgili sizlerin de yardımcı olmanızı diliyoruz” diye konuştu.

“Son Söz Yüce Türk Milletinindir”

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu Türkiye’nin emin ellerde olduğunu belirterek, “Gidişatın farkındayız bu sebeple olaya müdahil olduk, Liderimiz Devlet Bahçeli inisiyatifini kullandı” dedi. Depboylu eleştirilerin geldiği söyleyerek, ’Devlet, millet bu kadar sıkıntı içindeyken, ekonomik sorunlar, terör olayları var, can güvenliği yok siz bu anayasa değişikliğinin, başkanlık sisteminin peşindesiniz’ diyorlar, önce adını koyalım başkanlık sistemi değil, partili Cumhurbaşkanlığı sistemi olduğunu vurguladı. Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili bilgiler veren Depboylu, “Bu güne kadar biz, önce vatan, millet, sonra siyaset demiş bir partiyiz. Biz bütün bu şeylere göğüs gerdik, risk aldık, elimizi taşın altına koyduk, yapılabilecek en büyük değişikliği de ortaya koyduk ama dedik ki, ‘biz en iyisini yaptık siz bunu seçin de demiyoruz’.  Anayasa teklifinin hazırlanmasında yardımcı olduk, biz ilkelerimizle devleti korumaya çalıştık ama son söz yüce Türk Milletinindir, o derse başımızın üstüne dedik. Tek taraflı dinlemeyin açıp maddeleri kendiniz okuyun. Kendi aklınıza, vicdanınız neye uygun görüyorsa ona karar verin. Çiftçimizin yaşadığı problemleri başta yüce meclisimize taşımak ve takip etmek benim görevim, sorunlarınız mecliste dile getireceğim” dedi.

 “Biz battık, batıyoruz”

Ziraat Odası Yönetim Kurul Üyesi Ercan Kaya söz alarak vekil Depboylu’ya şunları sordu; “Bu başkanlık sistemi gelirse darı bin 500 lira olacak mı?, etin kilosu 30 bin lira olacak mı?, çiftçinin tüm sorunlarına çare bulunacak mı? Başkanlık sistemi geldi. Şimdi bakın şurada yönetim kurulu ile beraber geldiniz hepiniz Çinelisiniz, aranızda çiftçi olan arkadaşlar da var. Biz battık, batıyoruz. Milletvekillerimize, başkanımız ve yönetim kurulu arkadaşlarla ‘tarım kredinin ana borçları silinmesin ama faizleri affedilsin dedik, olmadı, Başbakan çıktı dedi ki, ‘mazot benden, tarlaya arpa ektik, gübre attık hani, Bakan çıktı bin 150 liradan aşağı su satılmayacak’ denmedi mi? dendi, hani. En düşük BAĞ-KUR emeklisinin maaşı bin 300 lira olacak denmedi mi?, dendi hani. Ben şunu kabul etmiyorum, siz dediniz ‘partililik sistemi, partinin genel başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı’ her şeyi o seçecek, o meclise gelen sayılar var o sayıları bulmak mümkün mü o muhalefetin? Yani biz hep kandırılıyoruz. Türkiye şuraya gidiyor benim gördüğüm, tarım kesiminde eskiden bir orta direk vardı, kayboldu, fakirleşti, kapıya bakacağız bir şey gelecek mi diye.  Biz kendi yağımızla, tuzumuzla kavrulalım diye uğraşıyoruz, çabaladıkça batıyoruz. Kendileri için her türlü kanun geçti bu meclisten, bunları bilmiyorum demek yanlış. Keşke Ecevit ile Demirel tekrar gelseydi de çiftçiyi kurtarsaydı. Sizin orada yaşadıklarınızla bizim burada çektiklerimiz farklı” diye konuştu.

Depboylu, “Çektikleriniz, söylediklerinizle haklısınız. Bu gün seçime gidilse, öyle niyetleri de var,  HDP baraj altı. AKP’nin oyu da hala daha yüzde 40’larda görünüyor. Siz ne kadar istemeseniz de,  HDP baraj altı kalınca 59 tane vekili var, nereye gidiyor? İki tanesi MHP’ye geçiyor. Dört ve ya beş tanesi de CHP’ye, geriye kalan AKP’ye geçiyor. İndirebilecek misiniz? Darbe mi yapacağız, biz zaten darbelere karşıyız. Her darbede bu ülke geriye gidiyor. Bir anda hükümeti de fes edebilir, nasıl edebilir? Kendi içlerinde yok mu FETÖ’ler, bunlardan alınırsa vekiller, hükümet meclis düşer. Yeniden seçime gidilir. Bunu da gayet rahat yapar. Bizim öncelikli olarak devleti, milleti korumak zaten. Sizlerin çektikleri çok büyük sıkıntı ama sorunun başı yönetim sisteminde, oradaki bir krizi aşalım, çok ciddi sıkıntılarla yüz yüzeyiz. Vatan elden gidiyor, kimsenin haberi yok.  ‘Ülkenin çatısı yanıyor siz anayasa, başkanlık sistemindesiniz’ dediler. Doğru, biz kavga etmenin de yolunu bulabilirdik, hesap sorulacak birçok şey var. Evinizin çatı yanıyor olsa siz neden, kim, nasıl yaktı diye kavga mı edersiniz? Çatıyı söndüreyim diye mi uğraşırsınız. En tepeyi söndürelim de sonra hesaplaşmanın zamanı zaten gelir” açıkladı. 







Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472