banner488

“Tarım Bakanlığı zati sungur oyunlarına başvuruyor”

Osman Aydın, mısır ve pamuk üreticiyerinin zayi edilen haklarını savunmak için soru önergesi verdi.

“Tarım Bakanlığı zati sungur oyunlarına başvuruyor”
banner496

Aydın milletvekili OsmanAydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal desteklemeye konu olan rekoltenin belirlenmesinde, takdir komisyonlarının yerine TUİK verilerinin kullanılmasını nedeniyle pamuk ve mısır üreticilerinin uğradığı zararı iki ayrı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yazılı olarak cevaplamasını talep ettiği iki ayrı soru önergesinde Osman Aydınmısırda, 2011 yılında 1600kg/dekar olan prime esas olacak mısır rekoltesinin, 2012 yılında 1000kg/dekara düşürüldüğünü bu nedenle de üreticinin yaklaşık %40 oranında zarara uğratıldığını iddia etti. Aynı durumun pamuk üreticisi içinde geçerli olduğunu ifade eden Aydın,  Bakan Eker’e1-2011 yılında 600 kg/dekar olan prim ödemesine esas olan pamuk rekoltesini, 2012 yılında 1.ürünlerde yaklaşık 445 kg/dekar ila 500 kg/dekar, 2.ürünlerde 296 kg/dekar ila 425 kg/dekar aralığına indirme gerekçeniz nedir?

2-2011 yılında prim ödemelerine temel olacak rekoltenin belirlenmesini yapan takdir komisyonlarının yerine 2012 yılında TÜİK verilerini ikame etme gerekçesiniz nedir?

3-TUİK prim ödemelerine temel olacak rekoltenin belirlenmesinde hangi bilgi kaynaklarına başvurmakta ve değerlendirmelerini hangi parametrelere göre yapmaktadır.

3-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu tasarrufunda pamuk üreticisinin haksız kazanç elde ettiği düşüncesi mi etkili olmuştur?

4-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerçek üretim miktarı üzerinden yapılandırılmış bir prim ödeme sistemine neden geçmemektedir sorularını yöneltti.


Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2013, 23:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472