banner488

Savaş Aydın’da partilileriyle buluştu

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın’ın hizmetkarı olmaya geldiğini belirterek, “Biz is bırakmayacağız, iz bırakacağız” dedi.

Savaş Aydın’da partilileriyle buluştu
banner269
Geçtiğimiz hafta İzmir’de düzenlenen toplantıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydın’ın AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş, görkemli bir törenle Aydınlılara tanıtılıp seçim çalışmalarının startını verdi.

Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Ali Gültekin Kılınç, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti eski milletvekilleri Ahmet Ertürk, Ahmet Rıza Acar, AK Partili ilçe ve belde belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Aydın’a uzun bir araç konvoyuyla giren ve törenin yapılacağı spor salonuna kadar kendisini taşıyan otobüsün ön camından halkı selamlayarak gelen Mustafa Savaş burada davul zurnalarla karşılandı. Yoğun bir ilgi ile salona giren Mustafa Savaş, zeybek gösterileriyle salon içerisindeki yerini aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, son dönemde yaşanan gelişmeleri sivil darbe girişimi olarak yorumladı. Zamanın birlik ve beraberlik olma dönemi olduğunu dikkat çeken Atay, Mustafa Savaş ile birlikte gece gündüz çalışıp Aydın büyükşehir belediyesini ve 16 ilçe belediyesini almak istediklerini açıkladı.

“Başbakanımızı yedirmeyeceğiz”

Atay, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Savaş’la birlikte 17 ilçeyi de grup olarak alacağız. Gün birlik beraberlik günüdür. Ülkemiz son günlerde sıkıntılı günlerden geçiyor. Hükümete bir darbe girişimi söz konusudur. Bu Türkiye’nin istikrara kavuşmasındaki duruşunu bozma girişimidir. Tabi ki buna ‘dur’ diyecek olan AK Parti’nin neferleridir. Bu parti ve bu lider yolda atılı değildir. Arkasında 76 milyon duran bir lider var ve Başbakanımızı yedirmeyeceğiz. Her şeyi bir kenara bırakıp hep birlikte çalışıp yerel seçimlerden de zaferle ayrılacağız. Ben de il başkanı olarak 18 saat değil 24 saat çalışacağıma namus sözü veriyorum. AK Parti bu zamana kadar dik durdu ve dik durmaya devam edecek” dedi.

 “Bu oyunu bozacağız”

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve ardından ortaya atılan cemaat-AK Parti tartışması iddialarına değinen Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir kirli operasyon. Dünya çapında sahnelenen bir operasyonla karşı karşıyayız. Tesadüfü bir operasyon değil. Kimler alınacak; üçüncü havalimanının müteahhitleri, Kanal İstanbul’un müteahhitleri, üçüncü köprünün müteahhitleri, Sayın Başbakanımızın kızı ve oğlunu alacaklar. Neden? Çünkü vakıf kurmuş, vakıf vasıtasıyla kız öğrencilere yurt ve barınacak temin etmiş. Bu bir itibarsızlaştırma operasyonudur. Bu Türkiye’yi ekonomik olarak çökertme operasyonudur. Bu küresel güçlerin oyunudur. Bunları anlıyor ve biliyoruz. Geçmişten beri Türkiye üzerinde oyun oynayanları biliyoruz. Siyonist ve emperyalistleri biliyor ve tanıyoruz. Biz artık çeliklendik. Bundan sonra bizi yıkamazsınız. Bugün bize gül atan dostlara sesleniyorum. Bizde değişiklik yok ama sizin ağabeyleriniz sizi yanıltıyor, yanlış söylüyor, yanlış yönlendiriyor. Sebebini gidim ağabeylerinize sorun. Siz bize taş atsanız fark etmez ama sizin bize gül atmanız biri yaralar. O Betist gönül ve irşat dostlarına sesleniyorum, dünyanın birçok yerinde Türkiye’nin değerlerini anlatmaya çalışan kardeşlere sesleniyorum; siz bizim dostumuzsunuz. Ama ağabeyleriniz sizi yanıltıyor. Ağabeylerinize niye böyle yaptıklarını sorun ve sorgulayın. Bugün bir çeliklendik ve daha da güçleniyoruz”

“Durmak yok, yolumuza devam ediyoruz”

Türkiye’nin geçen 11 yılda AK Parti hükümetleriyle geldiği noktayı çok iyi fark ettiğine işaret eden milletvekili Gültekin Kılınç ise, “Asıl derdimiz Türkiye’yi 2023’e ve ardından 2071’e taşıyabilmektir. Bugün burada Türkiye’nin 2071’e yürüyüşünü ilan ediyoruz. Biz Mustafa Savaş kardeşimle 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti’nin başarısı için omuz omuza mücadele ettik. Allah bize nasip etti, Meclis’e girdim. Ama Allah Mustafa Savaş kardeşime bugün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığının yolunu açtı. Aydın 2009 yerel seçimlerinde tercihini başka partilerden yana kullandı. Mustafa Savaş ile birlikte başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm belediyeleri kazanacağımıza inanıyorum. Durmak yok, yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yeni yatırımlarla Aydın’ı buluşturacağız”

AK Parti’nin muhalefetin tüm itirazlarına rağmen Aydın’ı büyükşehir yaptığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan AK Parti Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Savaş da, “Çünkü Aydın büyük, çünkü Aydınlı büyük. Çünkü Aydınlı hizmetin en büyüğüne ve en değerlisine layık. Biz Aydın’ı büyükler ligine taşıdık. Önümüzdeki dönem yeni projelerle, yeni yatırımlarla Aydın’ı buluşturacağız inşallah. Hep birlikte, beraber Aydın’ı büyükler ligine taşıyacağız. Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan, bana bu görevi verdiğinde ‘Mustafa git, Aydın’ı al ve gel’ dedi. Allah’ın izni ve sizin desteğinizle Başbakanımızın yüzünü karar çıkartmayacağım” şeklinde konuştu.

“Aydın’ın hizmetkarı olmaya geldim”

Yeni projelerle Aydın’ı önümüzde dönem büyükler ligine taşıyacaklarını iddia eden Savaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerin hepinizin yüzünü güldüreceğim. İçimizdeki coşkuyu, 30 Mart akşamı sevince dönüştüreceğiz. İnşallah seçimi zorlanmadan alacağız. Bu güzel şehri hep birlikte yöneteceğiz. Biz zilleti seçenlerden değil, millete hizmeti seçenlerdeniz. Bizim dönemimizde adam kayırma olmayacak. Herkes kendini saygın ve özel hissedecek. Herkese kapımız açık olacak. Bütün Aydın ve Aydınlılar bunu kemiklerine kadar hissedecek. Biz is bırakmayacağız, iz bırakacağız. 22 Yıllık iş hayatı yaşantımdan ve edindiğim devlet terbiyesi ve tecrübesiyle Aydın’ı süper lige taşıyacağız. Diğerlerinin nazarında rant kapısı olarak gördükleri belediye kapısı bizim nazarımızda hizmet kapısıdır. Ben Aydın’ın hizmetkarı olmaya geldim. Proje yönetimi konusunda, kaynakların etkin kullanılması konusunda ustayım. Bu konuda mütevazi olmayacağım. Bu ustalıklarımla liderler yetiştiren Aydın’a lider şehirler arasına sokmak için buradayım. ‘Ben bilirim, oldu bitti’ anlayışı bitecek. Belediyecilikte standartları yükseltmeye hedefliyoruz”

Konuşmasının ardından Aydın’ın tüm ilçelerinin ismini tek tek söyleyen Mustafa Savaş, kalabalığa seçimi kazanmaya hazır olup olmadıklarını sordu. “Evet” cevabını alan Savaş’a efe fesi ve poşusu hediye edildi. Savaş tanıtım töreninin sonunda eşi Miray Savaş, il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları ve aday adaylarıyla birlikte sahnede el ele poz verdi.




Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 03:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472