banner488

ŞAHİN: Yalanlarınıza ve çamurluklarınıza bizi karıştırmayın

Ak Parti İlçe Teşkilatı’nca Belediye Başkanına yöneltilen soruları CHP İlçe Başkanı yanıt verdi: “Sizin muhatabınız benim, Belediye Başkanı değil” dedi.

banner269

Basın açıklamasına CHP İlçe Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Pak ve CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Önder Tırabuz da katıldı.

Basın açıklamasına CHP olarak daima halkın içinde olduklarını belirterek başlayan Başkan Şahin, “Biz sürekli halkın içindeyiz. Halkın sorunlarını dinliyoruz ve çözüm arıyoruz. Siyaset halkla ve halkın içinde yapılır. Biz siyaseti bu şekilde yapıyoruz ve bu da bize gururlandırıyor. AK Parti Çine İlçe Teşkilatı bu konuda rahatsız galiba. Kendilerince gündem yaratmaya çalışıyorlar. Bir takım sorular soruyorlar. Biz bunların cevabını her zaman veririz.” Dedi ancak Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya’nın ‘Çine Belediyesi aylık 1 milyon lira gelirini ne yapıyor?’ sorusuna cevap vermeyerek şarta bağladı.


 “Ak Parti’nin sandığa gömülme zamanı gelmiştir”

Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya’ya birçok sorular sorduğunu ve kendisinden halen cevap alamadığını ifade eden Şahin, “Siyasette iki aktör vardır. Bunlar iktidar ve muhalefettir. Siyaseti yapacaksak kuralına göre yapalım. Halkı kandırarak hiçbir yere varılmaz ve sonuç alınmaz. Halk kendini yalan söyleyeni sandığa gömer. AK Parti'nin de sandığa gömülme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki seçimlerde bunu tarih yazacak ve herkes görecek.” dedi.

 “Çine Belediyesi seyyar bir belediye değildir”

AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya'nın sorularının Çine Belediye Başkanınca cevaplamasını istediğini eleştiren Şahin, “Sizin sıfatınız 'AK Parti Çine İlçe Başkanı', benim sıfatım 'CHP Çine İlçe Başkanı' sizin sorduğunuz sorulara ben cevap veririm. Senin muhatabın benim. Biz size ne yapacağımız konusunda danışmayız ve sormayız. Sizin izlediğiniz yöntemle siyaset yapmayız. Çine Belediye Başkanı’ndan cevap almak istiyorsanız belediye burada. Çine Belediyesi bir seyyar belediye değil. Gidersiniz ne öğrenmek isterseniz öğrenirsiniz. Çine Belediyesi olarak hesap veremeyeceğimiz kişi kurum ve parti yoktur. Belediye herkesin belediyesidir. Başkanın boş ve anlamsız sorulara harcayacak zamanı yoktur” şeklinde tepkisini dile getirdi. 

“Pikap hiçbir menfaat gözetmeksizin bağışlanmıştır”

AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya'nın "Belediyeye bağış olarak ne karşılığında pikap aldınız?" sorusunu da yanıtlayan Şahin, "Çine Belediyesi’ne pikabı hayırsever işadamı Mehmet Emin Ünal hediye etti. Bu pikapla ilgili zamanında hayırsever ile belediye arasında protokol de imzalanmış. Bu sizi neden rahatsız ediyor? Bu pikap hiçbir menfaat gözetmeksizin verilmiştir." diyerek hayırsever ile belediye arasından imzalanan belgeyi gösterdi.

“Bu yalanlarınıza ve çamurluklarınıza bizi karıştırmayın”

Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya'nın belediye başkanının muhtarlarla yaptığı toplantıya ilişkin sorusuna da yanıt veren Şahin, "Belediye başkanımızın bir düşüncesi vardı. Büyükşehir yasası ile ilgili muhtarlarımızla toplandık. Amaç sorunları dinlemek ve ortak projeler üretip sorunlar varsa çözüme kavuşturmaktır. Biz bunu yaparız. AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya’ya bunu sormayız. Siz ne zaman hesap sorarsınız. Biz Çine Belediyesinde bu toplantıyı yaparsak o zaman sorarsınız. Toplantıyı da AK Parti Kadın Kolları Başkanın kardeşinin de ortağı olduğu yerde yaptık. Biz siyasette ayrım yapmıyoruz. Burada başkanımız bir manzara ile karşılaştı. Başkanımız ‘Topçam Madran Suyun olmadığı bir mekanda ben yemem içmem’ dedi. Orada bu sular değişti. Çine milliyetçiliği yapacaksan bu bir örnektir. Demokrat Parti Meclis Üyelerini çağırmadık. Çünkü onları ilgilendiren bir toplantı değildi. Bu yalanlarınıza ve çamurluklarınıza bize karıştırmayın. Yemeğin bedeli başkanımızın kendi cebinden ödediği faturadır. Yemek Cuma akşamı oldu Pazartesi günü bedeli ödeniyor" şeklinde konuştu”

“İlk önce yasayı okuyacaksın sonra çamur atacaksın”

Katı atık bedeli hakkında da konuşan Şahin, "Katı atık bedeli 2011 yılında resmi gazetede yayımlanmış, hükümetin AK Partili belediyelere verdiği bir kaynak. Temeli de şudur; Arkadaş bundan sonra belediyeleri özelleştireceğiz. Biz size çok büyük rakamlarda desteklerde bulunmayacağız. Gelirinizi siz temin edin ve bulun. Halkla karşı karşıya siz gelin. Bizde bunların şeklini ve ismini vereceğiz. Bunların bir tanesi katı atık bedeli ve çöp vergisi gibi. 5 yıl öncesi bunlar yoktu. AK Parti insanları söğüşlemek için bu yasayı getirdi. 15 Şubat’a çıkmış bir yasa var. AK Parti belediyeleri hizmet üreten değil tahsildarlık yapan bir kurum haline getirildi.Yasayı çıkaran AK Parti. Yasayı bilmeden konuşan da AK Parti Çine İlçe Başkanı. Kim suçlu gösteriliyor? Çine Belediyesi. Siyaseti sağlam yapalım. Aydın Belediyesine giden katı atıklarla ilgili çöplerin faturaları ve evrakları burada. Her şeyi kendileri getiriyorlar. Daha sonra suçluyorlar. Akçaova Belediyesi aynı eşit şartlarda değil. Çevrede AK Parti Belediyeciliği görmedik ve yok zaten. Akçaova belediyesi katı atık parası alması için kanalizasyonunun ve arıtma tesisinin olması gerekiyor. Bu hizmeti vermeyen belediye bunun parasını alamaz. İlk önce yasayı okuyacaksın sonra çamur atacaksın” şeklinde konuştu.

“Eğer biz belediyeyi soysaydık; vatandaş bize yeniden görev vermezdi”

Ticari amaçlı işletmelerle ticari amacı olmayan işletmeleri bir kefede tutamayacaklarını belirten Şahin, “Bizim görevimiz vatandaşın hakkını korumaktır. İnsanları gereksiz yere kışkırtmayın. Bizim içimiz rahat. Eğer biz belediyeyi soysaydık; vatandaş bizi yeniden görev vermezdi. Gerçekleri görerek konuşmak lazımdır. Çine Belediyesi Aydın’da örnek alınan bir belediyedir. Yaptığımız çalışmalar saymakla bitmiyor. Belediyenin gelirleriyle bu kadar ilgileniyorsanız eğer size ait olan Doğal Gıda Limited Şirketinin iki yıl geçmiş, 10 bin TL üzerinde borcu var. O parayı yatırsaydınız zamanında gelip bu soruyu sorardınız. Vatandaşın yanında olan bir belediyeye bu şekilde itham edemezsiniz” diyerek Ak Parti’ye yüklendi.

“10 Bin lira borcunu yatırmış olsalardı o soruları sorma hakları olabilirdi"

“Belediyenin gelirlerini bu kadar sorgulayacaklarına, kendi şirketi olan Doğal Gıda Ltd. Şti’nin iki yılı aşmış, birikmiş 10 bin lira borcunu yatırmış olsalardı o soruları sorma hakları olabilirdi.” diyen Başkan Şahin, "Vatandaşa her zaman kolaylık sağlamaya çalışan, vatandaşın yanında olmaya çalışan, eziyet etmemeye çalışan bir Belediye’ye bu şekilde itham edemezsiniz" dedi.

“Akçaova ve Karpuzlu Belediyelerinde ne artınız oldu”

Erkan Özkaya’yı son yaptığı basın açıklaması üzerinden topa tutan Başkan Şahin, “Akçaova ve Karpuzlu Belediyeleri AK Partili belediyelerdir. Oralarda ne artınız oldu. Önce insanlara bunu anlatın. AK Parti Belediyeciliğini anlatın. Ekstra ne yaptınız. İstihdam konusunda Çine Belediyesine görev düştüğünü söylediniz. Kendi kurduğunuz fabrikanın maalesef geçen ay makinalarını hurdacıya sattınız. Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Bu gün Türkiye’de borçlu onlarca belediye var. İç İşleri Bakanlığı sizin elinizde. Kaç tane belediyenin borcu var. Soruyorum; Akçaova ve Karpuzlu Belediyesinin borçlarını açıklayabilir misiniz?” diye konuştu.

“Çine’yi bilmeyenlere hiçbir zaman iktidar şansı vermeyeceğiz”

AK Partililerin Çine’yi tanımadığını iddia eden Şahin, “Çine’yi tanımayanlara iktidar şansı vermeyeceğiz. Çine’ye hizmet etmek istiyorsanız, Çine’de 7 tane mahalle olmadığını bileceksiniz. Çine’de 7 mahalle olduğunu iddia eden zihniyet, Çine’yi yönetemez. Biz de bunu iddia ediyoruz. Buradan söz veriyorum. Biz kesinlikle Çine’yi tanımayanlara, ekonomik yapısını, coğrafyasını ve kimyasını bilmeyenlere hiçbir zaman iktidar şansı vermeyeceğiz” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2013, 23:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472