banner488

Şahin, “Kamuoyunu Yanlış Bilgilendiriyorlar”

Şahin, “Kamuoyunu Yanlış Bilgilendiriyorlar”
banner269

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celal Özden’in Çine Yem hakkında yaptığı açıklamalarla kamuoyunu ve Çinelileri yanlış bilgilendirdiğini söyledi.

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celal Özden’in Çine Yem işletmesinin 2009 yılında zarar ettiği gerekçesiyle kapatılıp, üretim için özel sektöre kiraya verilmesinin sorumluluğunu Cumhuriyet Halk Partisine bıraktığını belirterek, kamuoyunu ve Çinelileri yanlış bilgilendirdiğini söyledi.

Başkan Şahin açıklamasında; 2009 yılında adı geçen Çine Yem fabrikası ve Ege et yönetiminin sorumluluğu, Aydın İl Özel İdaresindeydi. CHP’li bir belediyenin elinde değildi. Peki Aydın İl Özel İdaresi o tarihte kimin elindeydi? Elbette başta iktidarın valisi olmak üzere en büyük yetki ve ağırlıkları olan AKP’liler ile CHP’li ve DP’li İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan yönetim kurulu üyelerinin idaresindeydi. Onların ortak kararı ve iradesiyle yönetiliyordu. İl genel meclisi yasasını hatırlayanlar, iktidar valisinin meclis üzerindeki etkisi ve gücünü de hatırlayacaklardır. Ege Et müdürü de AKP’li bir milletvekilinin yakını olarak kurumun başına atanan kişiydi. 2008-2009 yıllarında Ege Et hayvan kesemez duruma getirilmiş ve üretimi durmuş, sadece piyasadaki et ticareti yapan firmalara fason kesim yapmaya başlamıştı. Hatta Ege Et’in avukatı da daha sonraki yıllarda ABŞB’de AKP meclis üyesi olacak olan Çine dışından AKP’nin atadığı birisiydi. Ege Et’te kesim yapan üreticilerin bir çoğu paralarını alamadıkları için Çine Yem firmasına yem borçlarını ödeyemediği için de firma alacaklarını tahsil edemez duruma gelmiş ve maalesef kaderiyle baş başa bırakılmıştır. 2009 yılında da kiraya verilmiştir. Kiralayan firmada batmış ve koca bir borç batağı bırakmıştır.

Çine Yem firması bize batmış bir şekilde gelmiştir. Valiliğin başında bulunduğu Devir Teslim Komisyonu Çine Yem firmasını 2014 yılında Tarım ve hayvancılık müdürlüğüne vermiştir. Müdürlük Çine Yem batmış olduğundan dolayı reddetmiştir. Daha sonra komisyon firmayı Çine Belediyesine bırakmıştır. Belediye başkanımız Sayın Enver Salih Dinçer başta üretici ortakların büyüyecek olan borç krizinden olumsuz etkilenmemesi ve onları kısa yoldan bu dertten kurtarmak adına firmayı kabul etmiştir. Daha sonra ABŞB ile anlaşarak Çine Yem firmasını yeniden açılması ve üreticiye hizmet edip tekrar eski günlerine dönmesi fikri ve şartıyla Aydın Büyükşehir Belediyesine devretti. Bugün ise ABŞB üreticimize destek olmak amacıyla ucuz ve kaliteli yem üretimini ilk deneme adımını atmıştır. Ege Yem markasıyla süt ve besi yemi satışlarına başlamıştır. Önümüzdeki günlerde de tam kapasiteli üretimi ve destek ağıyla hayvan üreticilerinin en büyük dostu olacaktır.

AKP belediye başkanı adayı Sayın Celal Özden unutuyor galiba. 2002-2019 yılları arasında AKP hükümetinin tarımda ne yapıp ne yapmadığını Çineli üretici çok iyi biliyor. Çiftçilerle ve tarımla ilgili bir laf etmeden önce derin bir mahcubiyet yaşamaması için son vakit mensubu olduğu partinin 17 yıllık icraatlarına bakmasını, sonra tarım vaatlerinde bulunmasını öneriyoruz. Çine Belediyesi’nin Çine’nin tarımsal üretiminin değerlendirilmesi ile ilgili yaptıkları ayan beyan ortadır. Çine Belediyesi tarımsal politikaları bakımından öncü ve örnek bir belediyedir. Aydın’daki hangi AKP’li bir belediye bizim yaptıklarımızı yapabilmiştir. Onlar memleketin ortak malı Şeker fabrikalarını, tank palet fabrikasını, Sümerbank’ı , Çine Adnan Menderes Barajını satarlar, Çine Belediye başkanı sayın Enver Salih Dinçer Çine Organik zeytinyağı fabrikasını kurarak halkına armağan eder, emekçi kadınlarımızın yetiştirerek para kazandıkları çiçeklerin tüm Aydınımızı süslemesinden onur ve gurur duyar.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472