banner488

Şahin, “Çine’yi Ağzına Alacaksan Önce Burada Yaşayacaksın”

Şahin, “Çine’yi Ağzına Alacaksan Önce Burada Yaşayacaksın”
banner496

Çine nüfusunun 50 binin üzerine geçemediği konusunda Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin basın açıklaması yaptı.

TÜİK açıklamaları sonucu, Çine’nin nüfusunun artışı için yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını ve söz verenlerin sözlerini yerine getirmediğini vurgulayan Başkan Şahin, Belediye ve CHP olarak fazlasıyla çaba sarf ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin açıklamasında şunlara yer verdi; Çine nüfusunun 2018 yılsonu itibariyle 50 binin altında kalması gerçekten üzücü bir durumdur. Nüfusumuzu artırmak için elimizden geleni fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum. Nüfusun azalmasının en önemlileri başta işsizlik ve eğitim ihtiyaçlarının yetersizliği gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır. Bugün Çine’ye açılacak olan Fen Lisesi şansı iktidar temsilcileri tarafından kaçırılmasaydı aileler çocuklarını okutmak için buradan taşınmazlardı. Maalesef ilçemiz nüfusu her geçen yıl azalma göstermiştir.

31 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde nüfus barajı başta meclis üyesi sayısının belirlenmesi açısından çok önemliydi. Bu yüzden 2018 yılı Eylül ayından itibaren Çine Belediyesi nüfus arttırma çalışmalarına ağırlık verdi. Bireysel olarak ta Çineli vatandaşlarımızın bir kısmı bu konuda ellerinden gelen çabayı samimiyetle gösterdi. Ama halkımızın şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Nüfus taşıma ve arttırma çalışmalarının çok büyük bir oranı Çine Belediyesi ve Belediye Başkanımız sayın Enver Salih Dinçer tarafından yapılmıştır. İlçemizin nüfusunun arttırılması ile ilgili yapılan toplantılarda söz verenlerin birçoğu başta AKP İlçe Başkanı olmak üzere sözlerini yerine getirmediklerini görmüş olduk. Verilere dayanarak bu sonucu gönül rahatlığıyla ispatlarız da.

Konu birlik ve beraberlik olunca hiçbir menfaat beklemeden beraber olunmalıdır. Çine sevdalısıyım, Çine’yi seviyorum deyince de hakkını vermemiz gerekir. Burada kazanıp başını yastığa başka bir yerde koyuyorsan, taşın altına elini de sokamazsın. Bırak milleti kandırmayı sadece kendini kandırırsın. Kim olursa olsun, en başta siyasetçiler olmak üzere Çine’yi ağzına alacaksa önce burada yaşayacak. Sabah güneşiyle içine çektiği oksijenin güzelliğiyle, akşam yatarken evinin penceresinden Madran dağındaki mahallerimizin evlerinin ışıklarını görebiliyorsa Çinelidir.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 13:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472