banner480

Posacı, “Devletimiz çok güçlü, çiftçimizin yanında”

Posacı, “Devletimiz çok güçlü, çiftçimizin yanında”
banner269

Çine’de bir dizi ziyaretlerine Çine Ziraat Odası Başkanlığı ile devam eden Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Rıza Posacı akşam Evciler Mahalle halkı ile buluştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok’u, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK parti Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret etti.

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok vekil Posacı’ya çiftçinin durumu ve sorunları ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Eşiyok, “İlçemizde hayvancılık ve zeytincilik yoğun olan bir bölge. Çiftçilerimizin sorunları günden güne büyüyor. Malum kuraklık ve susuzluk hat safahata. Et, süt, yem fiyatları dengeli bir şekilde gitmiyor. Her gün çiftçimizden şikayetler alıyoruz. Artezyen kuyularla bir kısım üretici susuzluk problemini çözmeye çalışılıyor. Tarım İlçe müdürlükleri tarafından köy köy gezilerek bu zeytin rekolte kayıtları, kuraklıktan etkilenme durumları bir rapor haline getirilmesi gerekiyor. Ülkemiz sor dönemden geçiyor yangınlar belimizi büktü. Tabi Devletimizden üreticimiz destek istiyor sizlerin vasıtasıyla. Üretici eğer Eylül ayında yağmur olmazsa zeytin olmaz hatta silkilmez diyor. Çok küçük olduğunu dile getiriyorlar. Tabi organik tarımın geliştirilmesi ve artırılması Çine için önemli. İnşallah üreticimizin bu sorunlarını Bakanlıklarımıza bildiririz. Hayvancılık yönünden de et fiyatlarında sıkıntı çekiyoruz. Maliyet fiyatı çok fazla. Bir kilo yeme bir kilo süt alabiliyor üreteci. Üretici para kazanamıyor. Vatandaş şu anda ineklerini dahi kestiriyor, bakamıyor. Çiftçimizin sulama ücretlerinin bir gözden geçirilmesi konusu var geçen sene on su sulandı bu sene iki ve dört su verilmesi üreticimizi daha da zor duruma düşürdü. Sular kesildi valilik tarafından. Mısırını tarladaki ürününü sulayamadı çiftçimiz. Bu sene kuraklık fazla bu konuları bir daha gündeme getirmemiz üreticimizin faydasına olacaktır” dedi.

“Çiftçi Rıza diyor”

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ise, “ Seçmen bana çiftçi Rıza diye oy verdi. Bütün çiftçilerimizin sorunlarını bakanlığımıza aktarıyorum. Bizi tek Aydın çiftçimiz aramıyor Türkiye’nin her yerinden tarımla alakalı ne sorunu varsa üreticilerimiz arıyor. Bizler arayıcıyız sizlerin bizlere ilettiği bütün sorunları bakanlığımıza aktarıyoruz. Devletimizin yaptığı desteklerle hayvan sayımız çoğaldı. Sahada sıkıntı var mı? Var. Çözerse yine AK Parti çözer diyoruz. Biri gübre ikincisi yem sorunumuz var. Türk Mahsulleri Ofisi (TMO) devreye girdi. Burada yem konusunda biraz faydası oldu. Bu ay süt fiyatları da değişti üreticimiz para kazanacak. Ben hayvan üretiyorum hem çiftçiyim. Vatandaşımızın neler istediğini çok iyi biliyorum. Sütü ve etin ücretlerini artırılması gerek çiftçimizin malını para yaptırabilelim. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Ben Cumhurbaşkanımıza kadar hayvancılıkla uğraşan ve çiftçilik yapan üreticilerimizin sorunlarını ilettim. Elimizden gelen desteği sürdürmeye devam edeceğiz. Devletimiz bu son günlerde geçirdiği badirelere rağmen Devletimiz çok daha güçlü. En büyük problem kuraklık. Bu krizi fırsata dönüştürebiliriz. Basınçlı su pompaları ve damlama sulama sistemlerini kolaylaştırmak lazım. Devletimiz bu sistemleri kurmak için daha kolaylıklar sağlanmasını dile getirdik. Yem fiyatlarında TMO’yu devreye girdi, fiyatları düşürdü. Biz aldığımız oyların helal ettirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2021, 14:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472