banner488

Özkaya; “Çineli halkımız 1 Yıldır soyuluyor”

Katı atık bedelleri üzerinden Çine Belediyesi'ne yüklenen Başkan Özkaya, "05.06.2012 tarihinden itibaren alınan katı atık bedellerini lütfen Çine halkına iade ediniz." dedi

Özkaya; “Çineli halkımız 1 Yıldır soyuluyor”
banner269
Ak Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya parti binasında basın açıklaması yaptı.

Son Belediye Meclis Toplantısında katı atık bedellerinin kalkması yönündeki gündem maddesinin plan ve bütçe komisyonuna sevkedilmesi üzerinden Çine Belediyesi’ne ağır eleştiriler sarfeden Başkan Özkaya, “Çineli halkımız 1 Yıldır soyulmuştur” dedi.


Düzenlenen toplantıya Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Muhammet Doğan, parti yönetim kurulu üyeleri ve Çine eski Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz da katıldı.

Sözlerine Hatay Reyhanlı’daki saldırıyı gerçekleştirenleri kınayarak başlayan Başkan Özkaya, “Bir daha ülkemizde bu tür olayların yaşanmamasını diliyoruz. Pazar günü Dünya anneler günü münasebetiyle tüm annelerinin anneler günü en içten dileklerimizle kutlarız. İdrak ettiğimiz ve içersinde bulunduğumuz 3 ayların da tüm partililer ve Çineli halkımız adına hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

“Belediye vatandaşımızı soyuyor demiştik”

Katı atık bedellerinin kalkması için son Belediye Meclis Toplantısında  konunun plan ve bütçe komisyonuna sevkedilmesini eleştiren Başkan Özkaya,  “Daha önce Çine Belediye Başkanı’nı ve Çineli vatandaşımızı da uyardık. Su faturası çok geliyor demiştik ve CHP İlçe Başkanı bize atıfta bulunarak, ‘Ak Parti vatandaşı kandırmaya devam ediyor’ demişti. Biz de ‘belediye vatandaşımızı soyuyor’ demiştik. Gerçekten Ak Parti’ye halkımız teveccüh gösteriyor. Peki neden? Çünkü Ak Parti doğruları konuşuyor, çünkü Ak Parti belgelerle konuşuyor. Ak Parti kesinlikle halkı aldatan bir parti değildir.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Halkımızın menfaati olan herşeyde halkımızın yanındayız”

“Bugün Ak Parti’ye tüm ülkede olduğu kadar Çinemiz’de de büyük katılım var.” diyen Başkan Özkaya, “ Halkımız bize güveniyor. Hedefimiz 6 bin üye. Şu anda 4715 üyemiz var. İnşallah 6 bin de olacağız. Bu katılımlar Ak Parti de ışık olduğu içindir. Biz bu üyelikleri kimseye başka bişey vererek, kandırarak yapmıyoruz. Üyelerimiz kendi isteğiyle üye oldu. Biz mezartaşlarını yazarak üye yapmadık. Biz Çine Ak Parti olarak halkımızın menfaati olan herşeyde halkımızın yanındayız. “ dedi.

“Çine halkı soyulmaya devam ediyor”

Su faturalarıyla ilgili, çevre temizlik katı atık bedelleri ile ilgili daha önce de Çine Belediyesi’ne soru yöneltmiş olduklarını belirten Başkan Özkaya, “Çine’nin çöpleri Aydın’a mı gidiyor demiştik. Bir cevap bekledim. Daha sonra Belediye Meclisi’nde çıkartılan kararla katı atık bedellerini haber yaptık. Belediye halkımızı soyuyor demiştik. 05.06 2012 kararın alındığı tarih. O tarihten itibaren Çine halkı soyulmuştur. Soyulmaya da devam ediyor. Şimdi de Belediye Başkanımız Çine’de ‘katı atık bedelleri kalkıyor’ anlamında kendi beyanıyla bunu ortaya koyuyor. Biz başından beri Ak Parti milleti kandırıyor, yalan söylüyor diyorlarlardı. Gereği burdadır, kendi kendileri yalan söyledikleri için, kendi kendilerine aldıkları karardan vazgeçtiklerini gösteren belge elimizde.“ şeklinde konuştu.

 

“Halkımız bir yıl soyulmuştur”

Casino Siteleri Roman","serif"">“Biz halkımızı kandırmış olsaydık şu anki üye sayısına ulaşamazdık” diyerek Çine Belediye Başkanı’ndan katı atık bedellerinin Çineli’ye iade edilmesini isteyen Başkan Özkaya, “Bu gün geldiğimiz noktada da halkımız herşeyi biliyor, doğruları biliyor. Doğrunun yanında Allah da vardır. Biz doğruları söylemeye,  milletimizin menfaati olan işlerle uğraşmaya devam edeceğiz. Halkımızın soyulmasına izin vermeyeceğiz demiştik. Bu günde diyoruz ki Belediye Başkanımıza, madem ki bu yanlıştan dönmesi için bir adım atmış, şimdi de Belediye Başkanımızdan bir beklentimiz  de tüm Çine halkı adına şudur.  05.06.2012 tarihinden itibaren alınan katı atık bedellerini lütfen Çine halkına iade ediniz. Bunun iade edilmesi lazım. Halkımız bir yıl soyulmuştur. Biz bu soyguna göz yummayacağız. Akçaova Belediyesi bu katık atık bedelini almıyor ve çöpleri de Aydın’a gidiyor. Onlar dedi ki hükümet çıkardı bu karara uymak zorundaydık. Bugün de diyorlar ki Belediye Birliğine sorduk, encümen kararı alırsanız, vazgeçersiniz demişler. Siz bunu encümen kararı ile çıkardınız. Biz halkımızı kandırmadık, biz kimseyi yalancılıkla itham etmek istemiyoruz.” dedi.

“Çine’nin kaybettiği değerleri bir bir kazanacağız”

Sözlerinin sonuna doğru, “Halkımızın menfaati olan her yer de biz varız” diyen Başkan Özkaya, “ Halkımız en güzel şekilde hizmete layıktır. Biz Çine Belediyesi’ni yönetmeye talibiz. Yönetecek kadromuz ve ekibimiz var. Biz Çineli’nin doğruları görmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu herkes görüyor. İnşallah bu seçimlerde tecrübeli kadrolarla Çine Belediyesi’ni en iyi şekilde yönetmek için, Çine’ye en iyi şekilde madran ayranını ve madran gazozunu içirmek için çalışacağız. Çine’nin kaybettiği değerlerini bir bir kazanacağız. Çine’nin Aydın ili genelinde kaybettiği üçüncülüğü geri alacağız.” şeklinde sözlerini noktaladı.

“Öyle yağma yok”

Başkan Özkaya’dan sonra, Çine Belediyesi’ne Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kesildiği ifade edilen 120 bin lira cezaya ilişkin söz alan Çine eski Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz, “Bu bedel, bu cezaya sebep olanlardan alınmalı. Belediye’yi zarar uğratanlar, bu cezayı kendi cebinden çeksin.  Kurum ceza yedi, kim yedi cezayı. Çine Belediyesi’ni kim temsil ediyor. Alkışlarla kravat takıp, makam arabalarıyla gezerken Belediye Başkanı’sın, ceza yediğinde benim suçum yok. Öyle yağma yok. pazaryerinde kura çekilecek ortalık karışacak ben Amerika’ya gezmeye gideyim. Bu kurumun temsilcisi bazen övülmeyi, bazen sövülmeyi göze alacak. Yok öyle yağma.” şeklinde konuştu.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2013, 17:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472