banner488

Nargiz; “Karpuzlu’nun makus talihini değiştireceğiz”

MHP Karpuzlu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı Hasan Nargiz, yaklaşan yerel seçimler öncesi önemli açıklamalarda bulunarak, “Karpuzlu’nun makus talihini değiştireceğiz” dedi.

Nargiz; “Karpuzlu’nun makus talihini değiştireceğiz”
banner269

Sokakları, kaldırımları, parkları ve pazaryeri olmak üzere bugüne kadar köylere nazaran bile apaçık ihmal edilen bir Karpuzlu ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Nargiz, “Bugüne kadar Karpuzlu’nun içinde bulunduğu görünüm terkedilmiş bir köyden farksız. Son 15 yılda Karpuzlu’ya her yıl birer eser kazandırılmış olsaydı biz köylere daha iyi eserler verebilirdik. Ancak köylerimiz İl Özel İdaresi’nden gerekli desteği ilçe merkezinden daha fazla almıştır. Birçok köyümüzün sokakları, ilçe merkezimizden daha düzenli ve temizdir.”  dedi.

Karpuzlu’nun 19 köyünde de yapılacak olan öncelikli hizmetler ve bir an önce çözülmesi gerekli olan sorunların ortada olduğunu önemle belirten Nargiz, “Köylerimizdeki içme sularımızda sağlığa aykırı materyaller mevcut, bu herkes tarafından biliniyor. Biz göreve seçilmemiz dahilinde bu sorunları da bir bir ele alarak çözeceğiz. Karpuzlu merkezdeki içme suyu şebeke hattımızdan da evlerimizden temin ettiğimiz su, asbestli borularla sağlanıyor ki bu da bir gerçek. Yıllardır bu borular değişecek. Biz merkezde ve köylerimizde altyapı sorununu bir an önce çözerek, içme suyu şebeke hattımızın da değişmesini sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Günübirlik siyaset yapmıyoruz”

MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak talip olduğu görev için Karpuzlu adına hedef koyduklarının dar ölçek ile günübirlik siyasetle sınırlı olmadığını belirten Nargiz, ”Taş döşemeleri yarım kalmış köylerimizi yeniden elden geçirerek dere ıslahlarını tamamlayacağız. Köylerimizi oyun parkı dahil olmak üzere nüfusun yoğunluğuna göre sosyal amaçlı halı saha ve düğün salonu gibi talepleri belirli bir program ile bir bir gerçekleştireceğiz. “ şeklinde konuştu.

“Karpuzlu için samimiyetle hizmete talibiz”

Karpuzlu’nun uzun yıllardır ihmal edilmesinin acısını çektiğini ifade eden Nargiz, “Bugün Karpuzlu’da geçtiğimiz dönemlerde seçilmiş Belediye Başkanları hizmet alma ümidi ile iktidar partisine geçtiler ama ne yazık ki hiçbir hizmet alamadan görev sürelerini tamamladılar. Yani biz Karpuzlu olarak iktidar partisinden olmanın hizmet getirmek olmadığını gördük. Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmetin tamamına yakını, artık ilçelerin köyler dahil olmak üzere daha da artan bütçeleri ile yapılacak. Siyasal merkezi yönetimin çok bir etkisi de kalmadı. Biz öncelikli sorunları çözerek tarıma dayalı ekonomimizin kalkınmasını sağlayacağız. Bizim bir ilçe halimiz, soğuk hava depomuz bile yok. Biz Aydın genelinde ilçe nüfusuna göre en çok bal üreten ilçeyiz fakat paketleme tesisimiz yok.  Bizim hedeflerimiz Karpuzlu’nun tarımsal anlamda da kalkınmasına yönelik olarak, ilçe hali, soğuk hava deposu, paketleme tesisi yaparak tarımsal üretimde öncül öneme sahip tesisleşmeyi ilçe vasfımıza yakışan düzeyde sağlamaktır. Karpuzlu’da üreticimizin tarımsal ekonomiden kazandığı parayı arttırmak ve göçü engellemek için biz samimiyetle hizmete talibiz.” dedi.

“Karpuzlu’da 5 senedir ihaleden başka icraat yok”

Karpuzlu’nun turizm açısından Alinda, Labranda ve Alabanda güzergahında önemli bir konumda olmasına rağmen iki ilçeyi birbirine bağlayacak yolu olmadığını belirten Nargiz, “Bağlantı yollarımız olmadığı için turizmden hiçbir şekilde faydalanamayan bir ilçeyiz. Alinda’dan Labranda’ya hiçbir turisti götüremezsiniz, çünkü yol yok. Devlet bugün dağları delip 6 km’lik tüneller  yapıyor ama Karpuzlu’ya 40 km’lik düz yolu yapamıyoruz. Bu Karpuzlu’yu yok saymaktır. Yöneticilerimizin girişimleri bu noktada yetersizdir. Milas Karpuzlu yol yapım çalışması şu an için tamamen durdu. 3 tane iş makinesi 2 tane kamyonla 40 km’lik yol olmaz. Bu insanları kandırmaktır. Karpuzlu’da 5 senedir ihaleden başka icraat yok. Her şey ihale safhasında kaldı. Pashabahis Yok pazaryeri, hastane ihalesi fakat yapılan hiçbir eser yok. Karpuzlu hizmete aç. Karpuzlu’da iş sahası yok. Bu ilçeye Meslek Yüksekokulu lazım ama Adliye dahil birçok kamu kuruluşları elimizden gitti, üstüne hiçbir yatırım da gelmedi. Nüfus olarak son 20 yılda yüzde 20 azalan bir ilçeyiz. Yüksekokul şart. 5 yıl içinde bunu muhakkak gerçekleştireceğiz. Yoksa bu nüfusu burada tutamayız. ” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının sonuna doğru amacının 5 yıl yatmak değil, Karpuzlu’da yapılamayanları yapmak olduğunu belirten Nargiz, “5 yıl içinde öncelikli sorunları ele alarak canla başla çalışacağız, Karpuzlulu halkımızın desteklerini bekliyoruz.” (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 19:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472