banner480

Mustafa Savaş, “Güzel Bir Yanıt Vereceğiz, Beklesinler”

Mustafa Savaş, “Güzel Bir Yanıt Vereceğiz, Beklesinler”
banner269

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, partisinin Çine İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Savaş, Ziyarette Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendisi için 'Turist Ömer ve 'Bal yapmayan arı' yakıştırmalarına güzel bir yanıt vereceğini açıkladı.

AK Partili Savaş'ı ziyareti sırasında İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Belediye başkan aday adayları, ilçe yöneticileri ile partililer karşıladı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin 24 Haziran’a göre daha fazla önem kazandığını belirten Savaş, 31 Mart seçim süresini Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve ilçelerde belirlenecek olan adaylarla birlikte şölen havası içerisinde gerçekleştireceklerini belirtti. Milletvekili Savaş, “Aydın 2019'a güzel bir şekilde girecek. Hizmet belediyeciliğinin, gönül belediyeciliğini, vaat edilen hizmetleri nasıl yapıldığını, vaat edilenlerin nasıl yerine getirildiğini yaparsa AK Parti yapar mantığı ile 17 yılda zaten Türkiye’de neler yaptığımızı, Aydın'da neler yaptığımızı herkes biliyor. İnşallah Allah'ın izniyle AK Parti 17 ilçesi ile Aydın’da çok güzel hizmetler yapacağız güzel günler bizi bekliyor.

“Yeni bir başarı hikayesi yaratacağız”

2019 yılı bütçesi ile bilgi veren Savaş, “961 milyarlık bir bütçeden 161 milyara Sağlık 157 milyarı Milli Eğitime ayırıldı. AK Parti iktidarı için çok önemsediğimiz iki konu var insanın sağlığı insanın eğitimi Aydın’da devam eden projeleri ilave yeni yatırımlara önümüzdeki dönem imzamızı atmaya devam edeceğiz. Esas atmamız gereken imza 31 Mart akşamı Büyükşehir Belediyesi'ne almakla olacak 24 Haziran'da güzel bir başarı elde ettik. Aydın’da bu başarı hikayesinin tescillenmesi gerekiyor. Çalışarak yeni bir başarı hikayesi yaratacağız Aydın’ın buna ihtiyacı var şehrin kalkınması şehrin gelişmesi anlamında. Merkezi hükümetle de koordinasyonlu bir şekilde çalışması gerekiyor. 2023'e kadar seçim yok Aydın’da iktidarla birlikte yürümenin nimetlerinden, Aydınlı hemşerilerimiz nemalanacak. İktidarla yürüyen bir belediyenin Aydın'a neler yapabileceğini, Aydınlı hemşerilerimiz görecek inşallah bunun tadına varacak” dedi.

“Takılan lakaplara zamanı gelince güzel bir yanıtı vereceğiz”

17 yıldan bu yana Türkiye'de çok güzel işler yaptıklarını vurgulayan Savaş, “Ülke büyüdüğü, zenginleşti, gelişti, yatırımlar yaptık. Aydın’da da çok güzel işler yaptık bizlere bir takım kulplar takanlar var. Bize yakışmaz siyasi rakiplerimiz ile ilgili kötü söz söylemek bize yakışmaz. Önümüzdeki dönemde siyaseti çirkinleştirmeden seçim sürecini geçireceğiz. 31 Mart'a kadar bir Şölen havası içerisinde seçim kampanyasını Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız ve ilçelerde belirlenecek olan adaylarımızla birlikte hep beraber bir şölen havası içerisinde bunu gerçekleştireceğiz. Sayın büyükşehir belediye başkanımız hanımefendi tabi bayan olmasından dolayı ben çok fazla şey söylemeyeceğim bizimle ilgili ‘Turist Ömer’, ‘Bal yapmayan arı’ demiş. Aydınlı hemşerilerimiz bizim neler yaptığımızı biliyorlar milletvekili olduğumuz dönemde neler yapmaya çalıştığımızı biliyorlar Önümüzdeki dönem neler yapacağımızı projelerimizin neler olduğunu da çok iyi biliyorlar herhalde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu söylerken geçmişte kendisinin vaat edip de yapamadıklarından hareketler böyle bir şey söylediğini ben düşünüyorum. Bayan olduğu için ben bundan sonra hiçbir şekilde kendisiyle ilgili olumsuz bir şey söylemeyeceğim, bir bayan bir anne. Sözlerine güzel bir yanıt vereceğiz inşallah, beklesinler. Ama tabii kırmadan, dökmeden, bizim terbiyemiz ve aldığımız eğitim, kültürümüzde, çevremizde, ahlakımız da buna müsaade etmez.”

“Adaylarımızın açıklanması bekliyoruz”

Adayların açıklamasını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Savaş, “Siyasete girmeden önce de bu kardeşiniz yaptığı işlerle bugünlere buralara geldi Allah'ın izniyle 31 Mart akşamı inanarak söylüyorum hem Aydın’da hem ilçelerimizde güzel bir başarı hikayesi yazacağız inandık, çalıştık, koşturduk ve başardık gönül birliği ile Aydın'a ve ilçelerini AK belediyecilikle tanıştıracağız. Adaylarımızın açıklanmasını biz de sabırsızlıkla bekliyoruz, süreç devam ediyor. Herhangi bir endişeye mahal verecek durum yoktur. Genel merkezimiz uygun bir zamanda adaylarımızı belirler, bizler de kollarımızı sıvayarak sahaya çıkar hep birlikte çalışırız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde ilk yerel seçimi yaşayacağız. Bir Cumhur ittifakı var onlarla beraber yürüyeceğiz Cumhur ittifakı 15 Temmuz ruhu dur birliğimizi beraberliğimizi dayanışmamızı temsil ediyor. Tüm Türkiye'de ve Aydın’da güzel bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

“Çine için çalışmaya devam edeceğiz”

Çine’de hala proje aşamasında olan birçok işi bildiklerini belirten Savaş. “Doğalgaz dediniz, bazıları doğalgazı getiremez dediler, doğalgazı getirdik. Yeni Mahalle'de 900’e yakın ev doğalgazlı ısınıyor, bu artarak devam edecek. Yıllardır sürüncemede olan tapu mağdurları olayını çözdük, bu çok önemli bir konuydu biz mahallelerimize gittiğimizde bunlara yapamazlar, beceremezsiniz dediler özel Çine ile ilgili kanun çıkarıldı. Kanunda tek tek mahalle isimleri geçerek çıkarıldı bunu yapan AK Parti iktidarı, AK Parti Milletvekilleri. AK Parti yaparsa AK Parti yapar. Önümüzdeki dönem Çine ile ilgili ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Çine Devlet Hastanesi projemiz, OSB zaten doldurduk, fabrikalar yavaş yavaş açılmaya başladı. Hükümet Konağı, TOKİ, cezaevi ve demir yolu projelerimizi gerçekleştireceğiz. Önemli olan ilimizin üretim kapasitesini artırmak, burada bu yatırımları yaparken daha fazla üretim yapmak. Ürettiğimizi satabilmek ihracat yapabilmek üretirken ayrıca daha fazla insana aş ve iş imkanı sağlamak. Biz Çine de hep Çine'nin nüfusu düşüyor diye dertleniyoruz. Çineli karnını doyurmak için başka yere gidiyor diyoruz. Bizim hedefimiz Çine de Doğan'ın karnının Çine de doyması. Bunu sağlamak Aydın -Muğla arasında ana aks üzerinde tarım, toprak verimli madenlerin var. Ama nüfus azalıyor bunu izah edemiyorsun. İşte bu nüfusun azalmasına önleyebilmek için birçok yatırımlar yapmak zorundayız OSB de bir buçuk yıl önce doluluk oranı yüzde 15’ di, şimdi yüzde 100 halen daha talep olduğu için genişleme yoluna gittik. Bu sayede dışarıdan nüfus gelecek karnını doyurmak için. Biz Çine için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Et ve Süt Kurumundan Aydın’a özel çözüm önerisi

Hayvancılıkla ilgili sıkıntıları dile getiren yetiştiricilerin Et ve Süt Kurumu gittiklerinde hayvanlarının 6 ay süre ile kesim tarihi verildiğini öğrenen Vekil Savaş, yetkililerle görüşerek bu sorununu da ortadan kaldıracaklarını belirtti. Milletvekili Savaş, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ile yaptığı görüşmesinde, “Elinde hayvanı olmayan bile ileride benim hayvanım olur diye sıra verildiği için herkes sıra yazdırmış. Böyle bir sıkıntı var. Buna çözüm olarak sıra almak isteyenlere İl ve İlçe Tarımdan hayvanlarının küpesinin numarasını versin. Çok fazla sıra varmış gibi göründüğü için gerçekten ihtiyaç olanlar hayvanlarını kestiremiyorlar. Aydın’la ilgili özel çözüm önerisi istiyorum” dedi. Savaş, en kısa zamanda bu sıkıntı giderilecek söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472