banner488

Milletvekili Savaş, “Laf Üretmek Yok, İcraat ve Hizmet Var”

AK Parti Danışma Meclis Toplantı Tüzüğü’nde değişiklikler yapıldı

Milletvekili Savaş, “Laf Üretmek Yok, İcraat ve Hizmet Var”
banner269
 Çine Halk Kütüphanesi Toplantı Salonunda AK Parti Çine İlçe Danışma Meclis Toplantısına, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu üyesi Çine koordinatörleri Hatice Palak , Abdullah Aydın Akyüzlü ve Mehmet Yağcı, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti İlçe Yönetim kurulu üyeler, AK Parti İlçe Kadın Kolları,  AK Parti İlçe Gençlik Kolları ve partili vatandaşlar katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun’un, “Genel Başkan Yardımcımız, Teşkilat Başkanımız ilçe danışma meclis toplantısı tüzüğüne göre kimlerin katılacağı, nasıl yapılacağı ile ilgili tüzükte ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Bizden istedikleri ilçe danışma meclis toplantılarına ana kademe, gençlik ve kadın kolları, mahalle başkanları, eski belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanlarının toplantılara katılmasını istedi. Bizde bu talimat üzerine bütün üyelerimize mesaj atmadık ve toplantıya çağırmadık. İlçe danışma meclis toplantıları 2 ayda bir olacak. Vekillerimizi hayırlı olsun ziyaretine gittik,  Çine’nin sorunlarıyla ilgili dosyamızı oluşturduk ve üç vekilimize sunduk. Çine bundan sonra Mustafa Savaş farkını yaşayacak.”
AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun’un yaptığı açılış konuşmasından sonra AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş,1 Kasım’dan bu yana geçen sürenin değerlendirmesini yaptı. Başkanlık sistemi ve işsizlik sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Savaş, “Laf üretmek geride kaldı, artık dönem iş üretme dönemi” dedi.
AK Parti Aydın milletvekili Mustafa Savaş,“ Çine’yi ve Aydın’ı hep beraber üç vekilimizle birlikte AK Parti iktidarı döneminde hak hizmetleri ve güzellikleri yaşamak istiyoruz. Ankara’da bunun mücadelesini üçümüz birlikte veriyoruz. 1 Kasım bizlere çok önemli mesajlar verdi. Milletimizin istikrara, huzura evet dediğini gördük. Biz 7 Haziran sürecinden sonra halkımıza eski Türkiye’yi anlattık. İstikrarın ne kadar önemli olduğunu anlattık. Eski Türkiye’yi unutan herkes 7 Haziran ile 1 Kasım arasında her şeyi gördü ve eski Türkiye’yi gördü. Sizlerin verdiği oy bu partiye, bu ülkeye güç verdiği gibi bize umut bağlayan 78 milyona da umut oldu. 1 Kasım’da sandığa gömülenler şimdide çukurdan çıkamayacaklar. Bu süreçten sonra bizim çok çalışmamız gerekiyor. Bize yüklenen büyük bir sorumluluk var.”

“Yönetim Sistemi Türkiye’de Yerleşecek”
Benim inancım tam diyen vekil Savaş, “Yeni bir anayasa ve başkanlık sistemi yönetim sistemi. Başkanlık sistemine de AK Partiye muhalefet olan kişiler, başkanlık sistemini kişiselleştiriyor. MHP geçenlerde Recep Tayip Erdoğan başkan olmazsa biz bunu destekleriz şeklinde beyanı var. O zaman ne oluyor ‘Biz başkanlık sistemine karşı değiliz ama Recep Tayip Erdoğan a karşıyız’ şeklinde algı ortaya çıkıyor. Mevcut anayasa, 1982 darbe anayasasıdır ve bu anayasanın yaklaşık yarısı belli zaman dilimlerinde değiştirilmiş. Bu ülkenin ihtiyaçlarına cevap veremez halde bir anayasa. Bunu biz AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan istiyor diye değil, ülkenin ihtiyacı olduğu için bu anayasa gerekli. Bizim daha iyi bir noktaya gidebilmemiz için yönetim sistemini tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Katılımcı, kendi içinde dengeleri olan, kuvvetler ayrılığı net bir şekilde oturtabilen, çoğunlukçu bir anayasa gerekiyor. Bu ülkenin sonsuza kadar devam etmesi için iyi bir sisteme ihtiyacı var. Bundan sonraki neslin daha iyi daha müreffeh,  refah daha zengin kalkınmış bir Türkiye’nin bir vatandaşı olarak yaşaması için yönetim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Bizim 2023’le ilgili çok önemli hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için yönetim sistemimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Buda ancak başkanlık sistemiyle olur. Gelişmiş ülkelere bakın hangi sistemle bu zenginlikleri elde etmiş, ülke ekonomileri nereye gitmiş bir baksınlar. Önümüzdeki dönem milletimizin desteği, sağ duyusu, aklı, vicdanı yine burada galip gelecek, ülkemizin, milletimizin hak ettiği yönetim sistemi Türkiye’de yerleşecek. Benim inancım tam.” 
“Laf Yok, İcraat ve Hizmet Var”

İşsiz gençlerimize istihdam sağlamamız gerekiyor açıklamasıyla davam eden Milletvekili Savaş, “Plan Bütçe Komisyonu üyesiyim, hakikaten bu kadar zor olduğunu biliyordum ama bu kadar zor olduğunu tahmin etmiyordum. Çok çalışmamız gerekiyor, avantajı da var Aydınımız. Bölgemiz için taleplerimizi dile getirme noktasında bana göre büyük avantaj. Aydın için ben çok çalışmaya razıyım. Seçim öncesi yapacağımız dediğimiz bir çok bizim komisyonla alakalı. Maliye Bakanımız 2016 yılında 97 bin kamuya personel alınacak dedi bunun 30 binini de öğretmenler oluşturacak. Bunlar bir şey değil, bizim söz verdiğimiz yapmak zorunda olduğumuz hizmetlerdi, çok daha güzel işler yapılacak. AK Parti ne söz verdiyse hepsini yerine getirdi. 2016’da büyüme hedefimiz yüzde 4,5 ama bu da yeterli mi değil, daha da fazla büyümesi lazım. Bu ülkenin nüfusu genç yılda yaklaşık 1 milyon gencimizi iş sahibi yapmamız lazım. Kalifiye eleman yetiştirmemiz lazım. Sanayiye, Kobilere daha yapacağımız çok iş var. Aydın’a otoyol, hava alanı, şehir hastanesi adliye binası yapmamız ve 17 ilçelerimizin kendi sorunlarını çözmemiz lazım. Burada Organize Sanayi bölgesini harekete geçirmemiz gerekir. Aydın ve Çine için de tek derdim, tek tasam ve tek düşüncem daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla aş daha fazla iş. Aldığım on telefonun dokuzu iş için yeterli cevap veremediğim için üzülüyorum. Buna bir çare bulmamız lazım. Yatırımcı getirmeliyiz. Geçen Ankara’da Kütahya Güral Porselen’in sahibi Nafi Güral’a görüştük. Vekillerimizle Aydın’a davet etmeyi düşündük. Aydın’da yatırım yapması için, bizim tanıdığımız dostlarımız var, sevdiğimiz insanlar var önümüzdeki günlerde gelip bir inceleme yapacak. Tek bununla yetinmeyeceğiz başka sanayicileri de buraya getireceğiz. Üzerinde çalıştığımız çok önemli projeler var. Aydın’a, Çine’mize bir ivme kazandıracak kalkındıracak, geliştirecek önemli projelerimiz var. Zaman içerisinde sizlerle paylaşarak hayata geçireceğiz. Ben bu 4 yılı dolu dolu geçirmek istiyorum. Tekrar karşınıza çıktığımda göğsümü gere gere dolaşmak istiyorum. Aydın ve Çine’de AK Parti bayrağını belediyeye dikmek istiyorum. Biz hizmet getirsek zaten vatandaş otomatik olarak bize bu destek verecek. Laf yok, icraat ve hizmet var. Memleketimin menfaatine bir şeyse hepimiz ortak akılda buluşmak zorundayız, Siyasette şunun bunu adamı lafını bir kenara bırakmak zorundayız. Memleketin, bölgemizin, Aydın’ın, Çine’mizin menfaati için ne gerekiyorsa hep beraber yapmak zorundayız. Laf üretmek geride kaldı, artık dönem iş üretme dönemi. Onun bunun adamı lafına çok bozuluyorum, bunu bir kere kaldırmamız lazım. Ben baktığım tek bir kriter var, bu davanın adamımı ona bakıyorum. Memleketini düşünüyor mu? Dürüst mü? Samimi mi? Memleketini düşünüyorsa, samimiyse, içtense başımın üstünde yeri var. Her zaman söylediğim benim derdim hizmet, doğduğum, büyüdüğüm topraklara borcumu ödemek.”
“Doğalgaz ve TOKİ’de Israrcıyım”

Milletvekili Savaş, “ Doğalgazı getirecek olan firmanın karlı bir hale fizibilite anlamında olması için elektrik abonelerinin yüzde 60’ı talep olması gerekiyor, onay vermesi ve 365 lirayı da yatırması gerekiyor. Bu Türkiye’nin her tarafında aynı. Afyonda bu konu üzerinde konuştuk buna nasıl çözüm getirebiliriz diye. Enerji Bakanımız ve Botaş yetkilileriyle tekrar tekrar görüşeceğiz. Bu doğalgaz olayını buraya taşımak, getirmek ve yapmak zorundayız. TOKİ’yi burada ben çok istiyorum. TOKİ Başkanımızla konuştum dar gelirli vatandaşımızı ev sahibi yapmak adına Başkanımıza da söyledim bana çok acil bir yer bulun. Ben işin hızlı ve seri olmasından yanayım. Burada düşük gelirli vatandaşımıza, emeklimize, ev kadınlarımızı ev sahibi yapmak istiyorum” dedi.




Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 05:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472