banner488

MHP’li Depboylu, “Aydın için verilen sözler tutulmalı”

MHP’li Depboylu, “Aydın için verilen sözler tutulmalı”
banner496
Aydın ilimizin yaşadığı sorunları gündeme getirmek ve bu sorunların çözülmesinin sağlanması amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu Aydın için, “Dağlarında yağ ovalarından bal akan şehir olarak tanımlanan, tarım, turizm ve tarihî kültürün merkezi olan Aydın'ımızın gittikçe büyüyen sorunları maalesef bizi üzmekte ve kaygılandırmaktadır” dedi.

Aydın’da, Turizm Sorunlarını Çözülmeli

Aydın'nın en önemli geçim kaynaklarından birinin turizm olduğunu söyleyen Depboylu, “Maalesef, 2016 yılında yaşanan gelişmelerin neticesinde turizmdeki kriz tüm sektörlerin gelirini düşürmüştür. Bu durum ciddi krizlere yol açmaktadır. Kuşadası TÜRSAB Başkanıyla yaptığımız görüşme sonucunda aldığımız bilgiler maalesef kaygılandırıcıdır. Kuşadası'na gelen yıllara göre gemi sayısı 2015 yılında 900'e yakın, 2016 yılında 500 civarı, 2017 rezervasyon sayısı ise 175 ve ne yazık ki gittikçe de sayı düşmekte. Kuşadası Limanı'na gelen gemilerin azalması demek, sadece Kuşadası'na gelecek olan turistin azalması demek değildir; Denizli Pamukkale, Karacasu Afrodisias, İzmir Selçuk Efes'e gelecek olan turist sayısının da azalması demektir. En büyük acentelerden biri olan TUI rakamlarına göre dünyada gezmeye çıkan insanların sayısı artıyor, azalmıyor. Komşu Yunanistan içinde bulunduğumuz durumu bir fırsata dönüştürerek turizm rezervasyonlarını yüzde 40 oranında artırmış durumda, Mısır'da dahi yüzde 5 oranında artış var. Acentelere rezervasyon yaptıran Alman vatandaşları sayısındaki artışa rağmen, Türkiye'de yüzde 80, 85 civarında bir düşüş söz konusu Alman turistler açısından. Diğer ülkeler açısından da farklı değil, sayı gittikçe düşüyor.  2015 ve 2016 yıllarında yaşanan birçok negatif olay Avrupa, İran, Rusya pazarı gibi ülkelerden ülkemize gelen turist sayısında ciddi azalmaya yol açmıştır.  Bu negatif durumun 2016 yılında turizm sektörüne ve sektördeki işletmelere verdiği zarar yüzde 70 oranına ulaşmıştır. Didim ilçemizde de durum farklı değil. Bu durum turizmcilerimizin yanı sıra, geçimini bu yolla sağlayan yöre halkını da olumsuz etkilemektedir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak turizmde yaşanan sorunların çözümünün sağlanması amacıyla birçok kez Meclis araştırma önergesi verdiklerini vurgulayan Depboylu, “Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler mali büyüklüklerine göre değerlendirilerek borçlarının ertelenmesi, teşvik ve sübvanse edilmesi gerekiyor; yöre halkının borçlarının tekrar yapılandırılması gerekiyor. Yine, yurtiçi, yurtdışı tanıtım önemli, birçok çare var ama tabii ki zamanımız kısıtlı, çareleri daha farklı bir boyutta da ele alıp çözüme ulaştırabiliriz” şeklinde ifade etti.

“Tarımda verilen destekler, Hükümet yandaşlarına değil, tüm yöre halkına verilmeli”

Aydın’ın turizmin yanı sıra asıl tarım ürünleriyle öne çıkan; inciri, pamuğu, zeytini, kestanesi gibi ürünleriyle sadece iç piyasada değil, dünya piyasasında da önemli bir yere sahip olmasına değinin Depboylu, “Yöredeki üreticilerimizin sıkıntıları ise çok büyük. Söz verilip de yerine getirilmeyen ve çiftçilerimizin hâlâ beklentide olduğu zeytin ve zeytinyağına destek henüz zeytincilerimize verilmemiştir. İncire verilen destek sadece Hükûmet yandaşlarına değil, tüm yöre halkına, çiftçilere verilmelidir; devletin görevi, vatandaşlarımıza, Türk milletinin, aziz Türk milletinin her ferdine eşit haklar sunmaktır.

“Çine’deki Hayvan hırsızlığına da bir çözüm bulunmalı”

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan bakımıyla geçinenlerin en büyük sıkıntısı yem fiyatlarının yüksekliği, süt ürünlerinin düşük fiyata satılması olduğunu dile getiren Depboylu, “Özellikle Çine yöremizdeki hayvan hırsızlığına da artık bir çözüm bulunması gerekiyor, bu konuda kanuni düzenlemelerin tekrar ele anılması gerekiyor. Çiftçilerimiz bankaya kefilsiz gidemiyor, bütün çiftçiler birbirine neredeyse kefil olmuş durumda. Çiftçi borcunu ödemeye çalıştıkça temerrüt faizleri kendisini zorluyor. Çiftçinin borçlarının tekrar yapılandırılması gerekiyor. Çiftçinin ödediği mazot bedeli 4,70 TL, yatçının aldığı 2 TL civarında, biraz vicdan diyorum. Hükûmet olarak seçim zamanında verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz gerekiyor” dedi.

“Verdiğiniz tüm sözleri tutmanızı gerekiyor”

Aydın-Denizli otoban hattının hızla bitirilmesi gerektiğine değinen Depboylu, “ Çıldır Havaalanımız hiç olmazsa ticari uçuşlara açık hâle getirilmeli, bu düzenlemenin yapılması gerekiyor. Bugüne kadar verdiğiniz sözleri tutmanız gerekiyor, bunu özellikle rica ediyoruz. Ama, bu arada güzel bir gelişme var. 49 ilde 141 ova, büyük ova kapsamına alınmış.  Aydın bunların dışında bırakılmıştı, öğrendiğime göre Aydın, Karpuzlu ve Davutlar ovaları bu kapsama alınmış, bu memnuniyet verici. Verdiğiniz tüm sözleri tutmanızı rica ediyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472