banner480

Mehmet Erdem’den Sağlık Hizmetleri Müjdesi

Mehmet Erdem’den Sağlık Hizmetleri Müjdesi
banner269
AK Parti Aydın milletvekili Mehmet Erdem Aydın ve ilçelerinde “Genetik Hastalıklar Tanı Merkezinin” hasta kabulüne başladığı müjdesini verdi.

İhtiyacın karşılanmasına yönelik takip ettiğimiz önemli bir Sağlık konusunun hizmete sunulduğunun müjdesini veriyorum diyen Milletvekili Erdem şu açıklamayı yaptı; “Aydın Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizde hizmete açılacak olan ve ihale sürecindeki Tüp bebek merkezi (ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİ MERKEZİ) için oldukça büyük önem arz eden “Genetik Hastalıklar Tanı merkezinin ”ruhsatlandırma aşaması tamamlanmış olup, Aydın İl merkez ve ilçeleri ile çevre İllerden hasta kabulüne başlanmıştır. Türkiye’de 2. basamak sağlık kurumları bünyesinde hizmet veren ilk merkez olma özelliği taşımaktadır.

Yine Türkiye’de 2. basamak sağlık kurumları bünyesinde hizmet verecek ilk merkez olma özelliği taşıyan Tüp bebek merkezi (ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİ MERKEZİ) ihalesi inşaat/tıbbi cihaz olmak üzere iki ayrı ihale şeklinde planlanmış olup, Tıbbi cihaz ihalesi 31 ekim 2017 tarihinde gerçekleşecektir. İnşaat ihalesinin yaklaşık maliyet çalışmaları tamamlandıktan sonra ihale aşamaları ivedi biçimde gerçekleşecektir.

Aydın İlimizde tek olarak hizmet vermekte olan Perinatoloji (Riskli Gebelik) uzman hekiminin Aydın Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk hastanemizde göreve başlamasıyla riskli, erken doğum tehditi olan gebelerin gereksiz İl dışı sevkleri azalmıştır.

Yine aynı Hastanemizde Erken doğum sebebiyle dünyaya erken gelen bebeklere yönelik 5 kuvöz ile 1. Basamak ve 14 kuvöz ile 2. Basamak yeni doğan yoğun bakım hizmeti verilirken oldukça düşük doğum ağırlıklı 1500 gram altı veya 32. Gebelik haftasından önce doğan bebeklerin yoğun bakım ihtiyacına yönelik yeni hizmete açılan 7 kuvözlü 3. Basamak yeni doğan yoğun bakım ünitemiz Eylül ayından itibaren hasta kabulüne başlamıştır.

Tüm bu hizmetler ve yenileri eklenecek projelerle başta 800 yataklı Şehir Hastanemiz olmak üzere Aydınımız Sağlıkta marka şehir olma yolundadır. Tüm hastalarımıza acil şifalar diler, sağlıklı günler temennilerimizle saygılarımızı sunarız.”




Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 20:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472