banner488

“Kuvayi Milliye Ateşi’ni tüm Türkiye görecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri parti binasında basın toplantısı düzenledi.

“Kuvayi Milliye Ateşi’ni tüm Türkiye görecek”
banner269
18 Mayıs günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Aydın’da yapılacak mitingin çok önemli olduğuna değinen Başkan Şahin, “Kuvayi Milliye kıvılcımını Çine’de yeniden yakacağız. Bu ateşi tüm Türkiye görecek.” dedi.


CHP İlçe Başkan Yardımcı Timuçin Karabulut, Çine Belediye Meclis üyeleri Mehmet Kıvrak, Erdinç Deveci, Engin Aydın ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Temsilciliği Başkanı Ayşe Özkan Aşkar’ın da katıldığı toplantıda önemli konuların altını çizen Başkan Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mayıs günü Aydın’da yapacağı miting hakkında konuştuktan sonra Dünya Çiftçiler Günü’nü çiftçinin buruk karşıladığını, çiftçinin zor günlerden geçtiğini ifade ederek Ak Parti Hükümeti’ne yüklendi.

18 Mayıs günü Aydın’da düzenlenecek mitingin çok önemli olduğuna değinen Başkan Şahin, “Kuvayi Milliye kıvılcımını Çine’de yeniden yakacağız. Bu ateşi tüm Türkiye görecek.” dedi.

“Tüm Çinelileri mitinge davet ediyoruz”

18 Mayıs Cumartesi günü Aydın İstasyon Meydanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı ilk “Demokrasi ve Özgürlük” mitingine tüm Çinelileri ve partilileri davet eden Şahin, “Miting için Çine İlçe Örgütü olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Cumartesi günü saat 14:00’de Hükümet Meydanında parti önünde toplanacağız. Partimize gönül veren tüm Çinelileri Aydın’daki mitinge davet ediyoruz.” dedi.

“AKP’ye karşı direnişin sembolü olacak”

Aydın’daki mitingin bölge mitingi olduğunu belirten Başkan Şahin, “Bu miting bölge mitingi niteliğinde olacak. Tüm Ege illerinden partililer bu mitinge katılacaklar. Ülke olarak geldiğimiz son süreçte savaşın eşiğine kadar kadar getirilmiş durumdayız. Bu iktidarın yaptığı rezillikler artık son noktaya kadar geldi. Cumartesi günü yapılacak mitingin önemi çok büyüktür. Büyük bir katılım göstermemiz gerekmektedir. Bu AKP iktidarına karşı direnişin bir sembolü olacak.  Sesimizin gür bir sesle çıkacağı miting olacaktır” diye konuştu.  

“İleride çok daha farklı gelişmeler olacak”

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki yaşanan olaylar hakkındaki yayın yasağını da eleştiren Başkan Şahin, “Bugün bir gelişme daha var. Fenomenbet Başbakanlığın çıkardığı bir genelge ile basının Hatay’ın Reyhanlı ilçesiyle ilgili yorum ve haber yapması yasaklandı. Basın özgürlüğünün de bittiği bir ülkede çok daha farklı gelişmeler de olacaktır.” dedi.

“Kuvayi Milliye Kıvılcımını yeniden yakacağız”

Cumartesi günü gerçekleştirecek oldukları mitingin çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, “Kuvay-i Milliye’nin ilk kıvılcımının çıktığı yer Çine’dir. Burada da yine bir Kuvayi Milliye kıvılcımı yakacağız. Bu ateşi de tüm Türkiye görecek. Bu mitingimizde hep birlikte olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“AKP Hükümeti tarımı bitirdi”

Sözlerinin sonuna doğru 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne Türk Çiftçisinin buruk girdiğine değinen Başkan Şahin, “Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. AKP Hükümeti birçok şeyi bitirdiği gibi tarımı da bitirdi. Başımızdaki Tarım Bakanı’nda fransızların verdiği şovalye nişanı var. İlk kez bir Türk Bakanı aldı bu nişanı, o da Mehdi Eker’e denk geldi. Bu adam ne yaptı da nişan verdiler söyleyeyim. 2013 yılında Fransa’dan et ithal ettik. 2009’da Fransa’daki hayvancılık büyük darboğza girdi ve ülkemiz ile Fransa arasındaki anlaşma ile Fransız hayvancılığını Türkiye kurtardı. 3 yıllık süreç sonrasında Fransa’da hayvancılığı geliştirdiği için Tarım Bakanı onurlandırldı. Ülkemizdeki hayvancılığın ve tarımın ne durumda belli. Kendi tarımını ve hayvancılığını bitiren bir bakanın aldığı şovalye nişanı büyük rezillik. Türkiye’de saman bulamadık, ithal kurbanlık getirdik. Çiftçimiz tefecilerin eline düştü. Kaçak zeytinyağını Suriye’den getirdik.Bunun gibi bir sürü rezillik yaşadık. Böyle bir günde 14 mayıs Dünya Çifçiler Günü’nde keşke daha güzel dileklerle çiftçilerin günü kutlasaydık. Fakat geldiğimiz nokta ortadadır. Biz Parti Teşkilatı olarak Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz.” şeklinde sözlerini noktaladı. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2013, 17:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gerçek vatansever...
gerçek vatansever... - 11 yıl Önce

benzin döksen bile yanmaz, millet uyandı artık tayfun kardeşim, boşuna çabalamayın....

SIRADAKİ HABER

banner472