banner488

“Kubilay’ı şükran ve minnetle anıyoruz”

ADD Çine Şubesi, Şehit Asteğmen Kubilay’ı unutmadı

“Kubilay’ı şükran ve minnetle anıyoruz”
banner269
Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Çine Şubesi, 23 Aralık 1930’da Cumhuriyet’e karşı ayaklanan gericilerce katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı basın açıklaması ile andı.


Cumhuriyetin kazanımları , Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimlerin,  Türk ulusunun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak olduğunun vurgulandığı açıklamada, 23 Aralık 1930 günü Menemen’de bir grup gericinin gerçekleştirdiği eylemin, Cumhuriyet karşıtlarının çirkin yüzlerini göstermeleri yönünden ibretle hatırlanması gereken bir olay olduğunun altı da önemle çizildi.

Bilindiği üzere 23 Aralık 1930’da Cumhuriyet’e karşı, İzmir Menemen’de ayaklanan gericiler, Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi şehit ederek, 1925’deki Şeyh Sait İsyanı’ndan sonra gerçekleşen cumhuriyet karşıtı en büyük gerici eyleme kalkışmışlar ve bu gerici eyleme katılan 36 isyancı da Asteğmen Kubilay’ın başını keserek şehit ettikleri meydanda idam edilmişlerdi.

“Kubilay olmak, gericilik karşısında gerekirse başını vermektir”

ADD Çine Şube Başkanı Ayşe Aşkar tarafından kaleme alınan açıklamada, ‘Kubilay’ın gericiliğe karşı verilen savaşın simge isim olduğu belirtilerek, “Kubilay olmak gericilik karşısında gerekirse başını vermek, ama asla eğilmemektir. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında daha mutlu daha çağdaş bir dünyanın var olabilmesi için mücadele eden Kubilay, ulusumuzun Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığının önemli Deneme Bonusu bir sembolü olarak tarihe geçmiştir.” ifadelerine yer verildi.

“Bu gerici eylem, ibretle hatırlanması gereken bir olaydır”

Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan uygar dünyayla bütünleşme yolunda ilerlerken, öte yandan Cumhuriyet ‘in dayandığı değerler sistemine yönelen tehditlere, Atatürk devrimlerini içine sindiremeyen çevrelere karşı da kararlı bir savaşım vermek durumunda olduğunun da belirtildiği bildiride, 23 Aralık 1930 günü Menemen’de bir grup gericinin gerçekleştirdiği eylemin, Cumhuriyet karşıtlarının çirkin yüzlerini göstermeleri yönünden ibretle hatırlanması gereken bir olay olduğunun altı da önemle çizildi.

“Kubilay’ı şükran ve minnetle anıyoruz”

23 Aralık 1930 tarihinden günümüze dek ulusumuzun onlarca Atatürkçü yurtsever aydınını karanlık ve hain pusularda şehit verdiğinin de vurgulandığı bildiri, “Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Necip Hablemitoğlu, Turan Dursun gibi nice Atatürk devrimcisinin şehit edilmelerinin birbirinden bağımsız olduğunu düşünmek mümkün değildir. Biz Çine Atatürkçü Düşünce Derneği olarak diyoruz ki; Cumhuriyetin kazanımları , Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler Türk ulusunun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Kuşkusuz Türk ulusu büyük Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, Cumhuriyetimize ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir. Devrim şehidimiz Kubilay’ı şükranla ve minnetle anıyor, tüm devrim şehitlerinin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.” cümleleriyle noktalandı. (Murat TAN) 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 18:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
salih turnalıoğlu
salih turnalıoğlu - 10 yıl Önce

kubilay bu ülke için bir dönüm noktasıdır.unutmak bir kenara keşke geleceğimizi de bu olaya göre şekillendirebilseydik.kubilayı şehit eden kafalar cumhuriyet öncesi atatürk ün kurtuluş mücadelesine de karşı çıktılar.cumhuriyetten sonra da isyanlarla mücadele ettiler özal zamanında hortladılar şu anda da amaçlarına kısmen ulaştılar. şu anda da hem iktidarda hemde iktidarın şmsiyesi altında sermaye oldular güç oldular.ben bile bu kafaların gazabına uğramış ve 1985 yılında çine den ayrılmak zorunda bırakılmış biriyim.ne zaman ki atatürk düşüncesi bitirirler ve kubilayları unuturuz ileride daha çok kubilay vakaları ile karşılaşırız.herkese saygılar
salih turnalıoğlu/emekli m.eğ.md.şefi-kuşadası/05426527235

SIRADAKİ HABER

banner472