banner488

'Kardeşliğimiz velinimetimiz olarak görülmelidir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anadolu'nun vatan olduğunu ve pazarlık konusu yapılamayacağını söyledi.

'Kardeşliğimiz velinimetimiz olarak görülmelidir'
banner496

Bahçeli: Birlik ve kardeşliğimiz velinimetimiz olarak görülmelidir

Bahçeli, “Birlik ve kardeşliğimiz velinimetimiz olarak görülmeli, bundan asla ödün verilmemeli ve önümüze taş koyanlar, dün olduğu gibi bugün de aramızdan ayıklanmalıdır. Tarihin birçok devrinde adalet, zarafet ve doğruluk örtüsünü yerkürenin üzerine giydiren Türk milleti, şayet kardeşlik kubbesini, birlikte yaşama kıblesini muhafaza eder, art niyetlilere dersini verirse, inancım odur ki tarihin bir kez daha tekerrür etmesi kaçınılmaz olacaktır." dedi.

Söğüt’te 731. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin son gününde, şenlik yürüyüşü ardından şehir stadında program devam etti. Söğüt ruhundan feyiz alarak, Ertuğrul Gazi felsefesiyle buluştuklarını belirten Bahçeli, “Arayış içinde olduğumuz birlik ve beraberlik istikametinin Ertuğrul Gazi’nin kutlu mirasından geçtiğini anlamak lazımdır. Türk milleti asırların engellerini, tarihin sarp yollarını, zorlukları ve güçlükleri bu mirasın kılavuzluğuyla aştı. Fitne çarkı bu şekilde kırıldı. Zalim ve hasis emeller bu sayede muvaffak olamadı. Ertuğrul Gazi zihniyeti zaferin, ihtişamın ve adaletin habercisi olarak asırlara Türk imzasını attı. İnsanlığa örnek olacak bu kudret Söğüt’ten yola koyuldu. Farklı din, dil ve kültür, medeniyette bulunan engin hoşgörü, kimseyi ayırmayan insaflı bakış, yönetim modeli ilhamını Ertuğrul Gazi'nin tavsiyelerinden aldı. Sevgi, adanmışlık ve bağışlama Söğüt’ün hatırası ve mirasıdır. 7 asır önce Anadolu’nun kuzey batısında güneş gibi doğan başarı; imanla beslendi, vatan sevgisiyle güçlendi, cihanda gaza bilinciyle hedefine vardı. Anadolu’nun fethi gaza ve ganimet arayan akıncıların tesadüfî eseri olmaktan çok; bir vatan kazanma, yerleşme ve yurt tutma davasının özeti ve kanıtıdır. Bu vatan coğrafyası, Türk milletinin geçerken uğradığı, rastlantı neticesinde bulduğu ve geçici olarak konaklayacağı bir yer değildir. Zor karşısında, tehdit ve tehlike anında yüzüstü bırakarak terk edeceği değersiz ve yerine yenisini mesken tutacağı kiralık bir yer de de ğildir. Bundan sonra ise daha fazla kararlılık ve arzuyla bu sorumlulukta olacağız. Bu çağın tekfurları, haçlı referanslı zalimleri, katı ve kara kalpliler, kan içiciler, bölücüler ve hainler Ertuğrul Gazi ruhu canlı ve diri durduğu sürece açtıkları fesat çukuruna düşmekten kesinlikle kurtulamayacaklardır. Bunun olabilmesi için yeter ki geçmişin mirasına sahip çıkılsın, yeter ki millet varlığı farlılıklarla sarsılmasın. Yeter ki kim olduğumuz ihmal edilmesin, kimliğimiz ve tarihi değerlerimiz yüz üstü bırakılmasın." diye konuştu.

Söğüt’te tutuşan sevdanın, Ertuğrul Gazi ile başlayan mücadelenin asırlardır sürecek dik başın ve hükümran neslin müjdesi olduğunu kaydeden Bahçeli, şunları kaydetti: "Osmangazi’nin çınar rüyası, böyle bir ortamda gerçekleşerek iradenin doğmasına kaynaklık etti. Söğüt, bir milattır. Bu planlı ve büyüme stratejisi 400 çadırlık Türkmen topluluğundan 3 kıtayı kapsayan küresel güce 2 asırda dönüştü. Ertuğrul Gazi ile başlayan tarihi yolculuk sadece Türkleri değil, diğer milletlerin tarihini de yakından etkileyecek önemli hadiselere kapı araladı. Söğüt’te atılan adım dönüşümlere yol açtı. Etkisi bugüne kadar hissedilen olaylara zemin hazırlandı. Söğüt, Türklüğün nefes alarak devletleşmesini sağlayan sığınak oldu. Birbirine Venüsbet giren son yurdumuzun belini doğrultması kuşkusuz burada yeşeren tertemiz vicdanlarla gerçekleşti. Söğüt, doğuşun, dirilişin ve toparlanışın merkezidir. 7 asır önce dalgalanan sancak, Türklüğün kıvanç ve gurur vesilesidir. Bundan sonra yere düşmeyecektir. Bu topraklar 1071 Malazgirt’in destanı, vatanlaşan yeni bir nefesin ve başlangıcın adıdır. Anadolu’nun fethi tesadüfi değil, yerleşme ve yurt tutma davasının özeti ve kanıtıdır. Bu Topraklar, zorluk karşısında tehdit ve tehlike anında terk edeceğimiz kiralık bir yer de değildir. Dönemsel olarak kaldığı işi bitince, süresi dolunca ayrılacağı yol geçen hanı da değildir. Oğuz boyları ne yaptığını bilen, neye varmak istediğinin farkında olan Mete Han ve Atilla’nın ilkelerini taşıyan asalet ve ahlak şahiserleri olarak Anadolu’ya kök saldı. Anadolu vatandır ve üzerinde pazarlık asla yapılmaz. Anadolu namustur ve müzakeresi olmayacaktır. Vatan, Ertuğrul Gazi'nin vasiyeti, Şeyh Edebali’nin duasıdır. Dursun Fakih'in dileğidir. Ceddimizin şehitlik gömleğini seve seve giymesini, bizlere vatan bırakmasını basit bir olay gibi göremeyiz. Saygısızlık olur. Bozgunculuktan nemalanmak isteyenler, bu vatan coğrafyasında kan ve can elde edildiğini, bir karışında da dahi spekülasyon yapılmasına Türk milletinin müsaade etmeyeceği iyi anlaşılmalıdır.”

Anadolu’da hep birlikte tutunduklarını ifade eden Bahçeli, “10 asırdır gözyaşlarımız birbirine karıştı. Ellerimiz arzu ile karıştı. Sevinçlerimiz coşkun ırmaklar ile birlikte arttı. Taviz vermeden Türk milleti şerefine leke sürdürmedik. Yeminleri çiğnetmedik. Bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz. Fırat’ın koynunda yatan Süleyman Şah’ın çağrısı da budur. Söğüt rehberliği ile aynı vatan ve milletle bugünlere geldik. Bugünlere ulaştık. Ertuğrul Gazi’nin yolundan sapmadan varlığımızı koruduk. Bugün ve yarın da korumaya devam edeceğiz. Bundan sonra da fazla kararlılıkla bu sorumlulukta olacağız. Bölücüler ve hainler, Ertuğrul Gazi ruhu canlı ve diri olduğu sürece açtıkları fesat çukuruna düşmekten kesinlikle kurtulamayacaktır. Bunun olması için geçmişin mirasına sahip çıkılsın. Millet ve varlığı farklılıklarla sarsılmasın. Kimliğimiz ve tarihi değerlerimiz yüz üstü bırakılmasın. Söğüt’ten bir imparatorluk çıkmasının sebebi kardeşliğin sağlanmasında aranmalıdır. Fırsatçılara etnik ve bölücü tetikçilere yabancı projelere Türk gerçeğini anlamak istemeyen zihniyete Söğüt ruhuyla cevap verilmeli. Bu mücadele ve macerası kardeşlik ve dostluk üzerine inşa edildi. Birlik ve kardeşliğimiz veli nimet olarak görülmeli. Söğüt ateşi yandığı sürece Türkmen ve Yörük varlığını sürdürdüğü müddetçe Türkiye vatanı ve milletle dimdik ayakta kalacak. 7 asır önce ilan edilen nam ve haysiyetli duruş geleceğe yürüyecek. Türk milletinin basiretine mil çekmeye çalışanlar başaramayacak. Varlığımızı çürütmeye çalışanlar sonuç alamayacaktır. Boş yere nefes tükettiklerini er geç anlayacaklar.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472