banner488

Germencik Belediyesi Başkanı Ümmet Akın, su faturası açıklaması yaptı

"En ucuz suyu kim kullanıyor?"

Germencik Belediyesi Başkanı Ümmet Akın, su faturası açıklaması yaptı
banner269
Germencik Belediyesi Başkanı Akın, su faturalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Halkın içme suyu ihtiyacını karşılamakla yükümlü büyükşehir belediyesi verdiği sahabet giriş hizmet üzerinden reklam yaparken halkı yanıltmayı tercih ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU defaatle yaptığı açıklamalarda “fakir, fukaraya ucuz su kullandırıyorum diye rahatsız oluyorlar” diyor; Türkiye’de en ucuz suyu Aydınlıların kullandığını söylüyor.

Sayın Özlem hanımın tepeden tırnağa sorunlu olan bu iddiasının doğru olmadığı, Türkiye’de en ucuz suyu kullanan iller arasında Aydın’ın gerilerde kaldığı, vatandaşın ödediği faturalardan belli oluyor. Aşağıdaki tabloda civar il ve ilçelerde içme suyunun hangi bedellerle halka ulaştığı açıkça görünürken; Başkanın halâ Türkiye’nin en ucuz suyunu kullandırdığını iddia ediyor olması akla “Özlem Hanım ya bu bilgilere ulaşamıyor ya da ulaşmak istemiyor veya apaçık bir şekilde demogoji yaparak halkı yanıltmaktan kaçınmıyor sorularını getiriyor. Evet biz de soruyoruz; “sayın başkan neden halkı yanıltacak böyle ifadeler kullanıyorsunuz?” Ayrıca Sayın Başkan abonelerin %80’inin 10 mᶾ’ün altında su tükettiğini dolayısıyla dar gelirli vatandaşların etkilenmediğini iddia ediyor. Bizler böyle bir şeyin olamayacağını iddia ediyoruz. Tabi seçim dönemi olduğu için 10 mᶾ’ü geçen sayaçları tepki toplamamak için 10 mᶾ’ün altında yazdırıyorsa bu mümkün olabilir ama böyle bir uygulama yapıyorsa seçimden sonra yüklü fatura ödeyecek vatandaşlarımızın yüzüne nasıl bakacaktır" dedi.


Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 15:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472