banner488

Doğan, “Irmak Kenarına Çeşme Yapmaktalar”

“İlçemizde tek birliktelik yapısına sahip, Efeler Tek Oynar”

Doğan, “Irmak Kenarına Çeşme Yapmaktalar”
banner496

Çine Belediye Akp Meclis Üyesi Muhammet Doğan Ege Et A.Ş.’nin yöneticilerinin Çine’den olmaması ve dışardan getirilmesine tepkisini belirterek basın açıklaması yaptı.

Ege Et’deki durumu Çineliyi ve Çinelileri görmemezlikten gelen ve yok sayan bir anlayış olarak yorumlayan Doğan açıklamasında, “İlçemizdeki tek birliktelik yapısına sahip, Efeler Tek Oynar anlayışını yenen üreticilerin küçük sermayeleriyle ortak olduğu EGE ET A.Ş.’ni Büyük Şehir Belediyesi tarafından atanan yöneticiler için büyük tepkiler oluşmakta, bu tepkiler tabi ki haklı bir serzeniştir. Bu şirketi hangi zor şartlar altında üreticiler kurmaya çalışmıştır. Ortak olmak için evindeki tek hayvanını, eşinin, gelininin elindeki bileziği söküp satan ne umutlarla ortak olan bu üreticinin emeğine, ilçesine saygılı olmak gerekirdi. Genel kurulun Şirket Mahallinde yapılması çoklu katılımın sağlanması ortak kararla yöneticilerin atanmasını Çine’ye ve Çineli üreticileri onurlandırmış olacaklardı.

Görülüyor ki “Dediğim dedik çaldığım düdük” ,bu memlekette sessizlerin sesi var. Fütursuzca Ege ET’in yok olmasına, arpalık olmasına duyarsız değil İlbet umutlarla kalkınmaya, büyüme hamlesini hareketlendirecek yerel iktidarın sessizliğin, duyarsızlığın nedeni. Verilen sözler çabuk unutulur, yerel seçim bitti, bir daha ki seçime Allah Kerim.

İnanmış bir davanın arkasında sığınmış ve sessiz kalmışlığını sergileyen Çine CHP yönetimi suskunluklarıyla Çine’ye, bölge üreticisine ihanet etmektedirler. Büyük Şehir Belediye’si tarafından EGE ET’e atanan yeni yönetimden Çineli insanının olmaması dışlanması ve yeni yöneticilere ise maaş artışı ile Irmak Kenarına Çeşme Yapmaktalar.

Konuya hakim bölgeyi, hayvancılığı, üreticiyi tanıyan insanlarımız mevcut iken, yapılan bu atamayla Çineliyi Çinelileri görmezlikten gelen ve yok sayan bir anlayış sergilenmiştir. Meydanlarda “Ege ET Çine’nin ve Çinelilerindir” sözünüzün arkasında olmadınız. Çine’ye ve seçmenlerinize karşı bir nebze saygınız varsa bu sözün arkasında durmanızı, verilen sözü tutmanızı hatırlatırız” dedi.

Vicdan muhasebesi yapmaları gerek diyerek sözlerine devam eden Muhammet Doğan,” Bölge üreticileri için can simidi olan Ege Et yeni yatırımlarla yenilenmesi ve Çine için büyük bir tesis olması, finansal değerler ile ölçülmesi gerekmektedir. Yöneticilere rekor düzeyde maaş artışı olduğu bu maliyetlerle Ege Et’in kapısına kilit vurulan yer yapmayacakların umarız.

Atanan yöneticilere ödenecek maaş kıyaslaması yapıldığı zaman 2 yıl zarfında eski yöneticilere takriben ödenen brüt maaş 90.000 TL. iken, ne oldu da yeni yöneticilere ödenecek maaş brüt takriben 450.000 TL. yaptınız. Bunun bir izahı olmalı. Bu finansal değerlere göre vicdan muhasebesi yapılması gerekmektedir. Çine CHP yönetimine Ege Et ve yöneticileri hayırlı olsun” dedi.

 


Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 20:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472