banner488

Doğan, “Birlik-beraberlik adına, gücümüzün farkına varalım”

Muhammet Doğan ile yapmış olduğumuz röportajda Çine’nin imar uygulaması ve şehircilik konularına değindik

Doğan, “Birlik-beraberlik adına, gücümüzün farkına varalım”
banner496

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı ve Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan ile yapmış olduğumuz röportajda Çine’nin imar uygulaması ve şehircilik konularına değindik.

Çine ve siyaset denince ilk aklınıza gelenler?

Siyasetin çok konuşulduğu, siyasetin sevildiği, tabiri caizse Çine’ nin ülke siyasetini belirleyici bir yönü olduğu söylenen siyaset nabzının attığı, vazgeçilmezi zor, özlemi hep kendini arattıran narin, şirin bir şehirde hep beraber yaşıyoruz.

Şu anda Çine Belediyemizi CHP kazanmıştır. Tabi ki bu insanlar bizim insanlarımız. Tümüyle geçmişte de bu günde selam verdiğimiz konuştuğumuz, onlarla beraber bir kader birlikteliği içindeyiz. Elbette gönül isterdi Çine’de, Belediyeyi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kazanmasını. Bu halkın teveccühüdür. Halkımız bu yönde tercihini kullanmış olabilir. Biz buna saygı duyuyoruz. Burada bize oy vermiş veya vermemiş tüm insanlarımıza hizmet yapılması lazım. İşte önemli olan Çine ‘nin gelişmesi için neler yapabiliriz. Bir şehir havasını  kazanmamız lazım.Bunun için çılgın projeler yapmamız lazım. Çine’de projeler yapmada başarılı olması için birliktelik olması gerekiyor. İşte bu birliktelik, seçilmişler olarak siyasetçi kimliğimize bürünmeden, hep beraber çalışma azmi içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü ilçelerin illerin yarıştığı şehirler oluşturmak için, birlik olmak gerekiyor. Kazanımlar ancak bu yönde olacağına inanıyorum.

Çine İlçemiz nedense bir şehir fotoğrafını veremiyor. Öncelikle bunu analiz etmemiz lazım. Bura da yerelle iktidarla neler yapılabilinir? Bunları başarmak için neler yapmamız gerekir?

Çine’de imar durumundan kaynaklanan sıkıntılar halen yaşanmakta. İlçemize baktığımızda çok geniş imara açık alanların olduğu görülmektedir. İmara açılmış yerlerin getirmiş olduğu avantajlar yanında dezavantajlarda söz konusu olmaya başladı. Çünkü iyi bir şehir oluşturamazsan, buralara belediye olarak iyi bir alt ve üst yapı hizmeti sunamazsın. Bence aynı ada içerisinde emsal yoğunluk yapmadan kat sayısını artırmak lazım. Örnek ilçelerde mevcut bu gün İncirliova baktığımızda 8 ile 10 kat arası imar kat sayısı uygulanmaktadır. Yani enine obezite olarak değil boyuna göre büyüyüp kat sayısını artırmak için yeni imar tadilatların yapılması gerekmektedir. Hak hakkaniyetle hiçbir halkımızın hakkına gasp etmeden hakkını usulüne uygun bir şekilde verip istimlak edilmesi gereken yerler adalar bulunmakta. Adil ve radikal kararlarla bunların çözülmesi lazım. Hükümet olarak bizler acilen çözmemiz gereken yatırımlar var. Bunlara ek projeler veya talepler geldiğinde bunların takipçisiyiz.

Adliye Sarayı yıllardır nereye yapılması konusunda fikirler söyleniyor, sizce nereye yapılmalı?

Adliye Sarayı için belediyemiz tarafından Cumhuriyet Mahallesinde Tapu tahsisi yapılmış bir yerimiz var. Buraya Adalet Sarayı yapılacaktır. Bunun yapılması için Milletvekillerimizle görüş halindeyiz. Konu en kısa sürede ilgili birimlerle görüşülüp çözüme kavuşacaktır. Hükümetimizin öncelikli politikası Kamu binaların modern işlevsel ve sağlıklı binalardan oluşmasını sağlamaktadır. Halkımıza güzel bir Adliye Sarayı kazandıracağımıza inanıyoruz. Şimdi burada şu sorular akla gelebilir. Neden şehir merkezi değil de Cumhuriyet Mahallesi.  Adliye Sarayı veya diğer kamu binaların ileride bir kompleks halinde olması için geniş alanlara ihtiyaç duymaktadır. İlgili ada çözüm noktası olduğundan dolayı tercih edilmiştir.

Ayrıca İlçemizde yaklaşık 18 bin ile 20 bin arası esnaf ve tarım bağ kurlu vatandaşımız ve 2 bin işveren dosyası bulunmaktadır. Bu gün Esnaf Odamızın altında ki binada hizmet veren Çine Sosyal Güvenlik Merkezimize modern bir bina kazandırmak için Sayın Milletvekillerimizin girişimleri ile Tarım İlçe Müdürlüğümüze ait Faydalı böcek yetiştirme binası yerine Sosyal Güvenlik Kurumuna tapunun devri yapılmış. Vatandaşlarımızın, fiziki yapısıyla modern bina kazandırarak burada iyi hizmet görmelerini sağlamaya çalışmaktayız.

Hükümetimizin öncelikle önemsediği en önemli konuların başında sağlık hizmetleri gelmektedir Çine’de sağlık hizmetleri ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Hepinizin bildiği gibi hükümetimizin kurulmasıyla beraber Çine İlçe Devlet Hastanesi bitirilmesi bizlere nasip oldu. İnşallah ilçemize modern yüz yataklık tam teşekküllü devlet hastanesi yapmak gayretinin içersinde olduğumuzu beyan etmek isterim. Biz hükümet olarak modern şehir, modern kamu binaları, modern eğitim kurumları yapmaktayız. Önemli simalar, önemli bürokratlar, eğitim camiasına önemli şahsiyetler kazandırmış İlçemizin en eski lisesi olan Çine Lisesinin yerine yakışır bir alan tespiti yaparak belediyemize yada hazineye ait bir yerde yeni modern eğitim kurumu ile spor kompleksleri olan bir  bina kazandırarak, Çine lisesinin yerini Sağlık Bakanlığımıza devir işlemleri yaparak buraya hastanenin yapılmasını sağlamak için hep beraber çalışmalar içinde olmamız gerekiyor. Tam teşekküllü hastane olduğunda kardiyoloji doktordan tutun psikiyatri doktoruna kadar tüm birimlerin gelmesi sağlanacaktır. Halkımız küçük sebep ve nedenlerle diğer yörelere taşınma zahmeti içinde olmayacaktır. En güzel hizmet yerinde olan hizmettir.

Çine her geçen gün geriye gidiyor, bir söz vardır sen, ben, bizim oğlan kala kala bu kadar kaldık sayılır. Sizce dur deme zamanı gelmedi mi bu duruma?

Evet git gide göç veriyoruz bunu herkes fark ediyor. Bize verilen imkanları Çine ve Çine halkı menfaatine döndürmenin zamanı geldi çoktan. Bunu başarmak için hep birlik olmalıyız siyasi konumlarımızı gerektiğinden fazla kullanarak fakat siyasi gücümüzü birbirimizi yıpratmak için değil Çine ve Çinelinin menfaatine kullanarak başarmalıyız. Dünyanın En kaliteli kuvars ve feldspat madenine sahibiz. Ama bununla ilgili bir ne fakültemiz nede yüksek okulumuz, ne de seramik fabrikamız bulunmaktadır. Burada Siyasi parti temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve belediyemize çok iş düşmektedir. Yeni Rektörümüzün atamasıyla beraber inanıyorum ki ilçemize yeni yüksek okul bölümleri açılmasında katkı sağlamaları için kamuoyu oluşturmamız lazım. Yeni bölümlerle beraber daha çok öğrenci geleceğine inanıyoruz. Hükümet olarak bununla ilgili düşen bir görev varsa tüm arkadaşlarımla beraber canla başla çalışmaya hazırız. Bakın tüm Sivil Toplum Kuruluşları bütçelerinde hizmet binası yapmak için yeni okul yapmak için pay vermeleri gerektiğine inanıyorum. Buraya sadece bölüm gelsin demekle, verilmez,  gelmez. Belediye olsun Sivil Toplum Kuruluşları olsun bu işin içinde maddi destek sağlamaları gerekmektedir.

Söyleşi için çok teşekkür ediyoruz, son bir mesajınız olacak mı?

Benim son mesajım birlik- beraberlik adına; Çineliler olarak bir araya gelelim, gücümüzün farkına varalım. Şuna inanıyorum ki biz göç veren bir ilçe konumundan çıkıp göç alan yarınlara umutla bakan geleceğimize yön veren MODERN BİR ÇİNE için birliktelik olmak gayretiyle başaracağımızın inancındayım. Sizle bu röportajı gerçekleştirirken aklıma abimiz  Yılmaz Sağlık’ın basın ilkelerinde ki başarılı çalışmaları ve kendini Çine’ ye adamışlıktan dolayı  rahmetle andığımı, her konuşmamızda’ Benim için öncelikle  “Çine ,Çine“derdi’. İnanıyorum ki bu Çine aşkı hiç bitmeyecektir. Çünkü Gazetesinin emin ellerde olduğunu ve devam ettirdiğiniz den dolayı size ayrıca teşekkür ederim. Okurlarınıza ve Çinelilere selam ve saygılarımı sunuyorum.


Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 09:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
halil hazar
halil hazar - 8 yıl Önce

sayın belediye meçlis üyemiz bu basınla bu röportaşı yaparken sayın ilcebaşkanımız mehmet tosunda olması gerekmezmiydi.benbunu pek benimsemedim böyle acıklamanı bu gibi acıklamalar ilçebaşkanlıgında olması lazım.nedemek istedigimi anlamışındır.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472