banner488

“Çine Belediyesi aylık 1 milyon lira gelirini ne yapıyor?”

Ak Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Erkan Özkaya düzenlediği basın toplantısında, CHP İlçe Teşkilatınca yapılan son basın açıklamasında göz ardı edilen iddialara değinerek önemli hususların altını çizdi.

banner496

Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya düzenlediği basın açıklamasında Çine Belediyesi’ne yüklenerek, “Belediye’ye bir benzin istasyonu işletmesi tarafından ‘bağış’ yapılan 09 LR 116 plakalı pikabın ne amaçla hibe edildiğinin cevabının hala alamadık. Sorularımızın muhatabı Belediye Başkanı iken neden CHP İlçe Başkanı cevaplamaktadır, bunu anlamış değilim, Bu sorumun cevabını Belediye Başkanı’ndan bekliyorum.” dedi. Özkaya ayrıca Belediye atık su paralarını ve belediye gelirlerini değerlendirerek “Çine Belediyesi’nin geliri aylık 1 milyon liradır, bu para nereye gidiyor?” şeklinde konuşarak yeni bir soruyu gündeme getirdi.

Ak Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Erkan Özkaya ve Ak Parti yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında, Başkan Özkaya önemli hususlara değinerek CHP İlçe Teşkilatı’na ve Çine Belediyesi’ne yüklendi.

 

“Biz Belediye’ye bağışlanan pikabın cevabını alamadık”

“Geçen hafta yaptığımız basın toplantısında biz Belediye ile ilgili husus üzerinde durduk, Belediye’den cevap bekledik fakat bu cevabı Belediye’nin değil de CHP İlçe Başkanı’nın vermesi, Belediyeden ses gelmemesi bizleri üzmüştür” diyen Başkan Özkaya, “Biz Belediye’ye bağışlanan bir pikap mı var, Belediye kendi parası ile mi almıştır diye sormuştuk. Bunun cevabını alamadık bunu bekliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Demokrat Partili meclis üyeleri o yemekte niye yoktu”

Çine Belediyesi’nce düzenlenen köy ve mahalle muhtarları ile ilgili danışma toplantısını da eleştiren Başkan Özkaya, “Geçtiğimiz günlerde Çine Belediyesi, Çine köy muhtarlarını toplayıp bir yemek vermiştir. Bu yemekte Çine Belediye Başkanı yemek verdiyse Demokrat Partili meclis üyeleri o yemekte niye yoktu. Madem bu yemek Belediye’nin ilk konuşmayı niye CHP İlçe Başkanı yaptı. Belediye’nin verdiği yemekte başka firmaya ait sular neden toplatıldı ve Çine Topçam Madran Suyu neden sonra geldi. Biz bu sorulara cevap bekliyoruz.” Dedi.

“Ben belgelerin sağlam olduğunu biliyorum”

Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’in kahvehane ziyaretlerinde su faturasının üzerindeki katı atık bedeli olarak gözüken ibareyi hükümetin çıkardığı programa bağlamasını da eleştiren Başkan Özkaya, “Biz belgelerle konuşuyoruz. Bizim belgelerimize düzmece diyorlar. Biz elimizdeki bu belgelerin tarih sayı numarasını da veririz. Acaba Belediye’de aklımıza gelmeyen başka işler mi oluyor. Bu belgelere kendileri ne için düzmece diyorlar şaşırmış haldeyim. Yine Belediye Meclisi’nin almış  olduğu bir karar var. Bize diyorlar ya biz bu su faturalarını almazsak suç işleriz. Ben Çine Belediye Meclisi’nden alınan karar üzerine kullanmış olduğumuz suların nasıl ne şekilde olduğunu devlet tarafından mı yoksa Çine Belediyesi tarafından mı alınmış olduğunu kamuoyuna paylaşıyorum. Çine Belediyesi meclis kararı,  karar sayısı 46.  düzmece ise ben birşey demiyorum. Ben belgelerin sağlam olduğunu biliyorum. Belediye’ye gelen yazıların başka bir nitelikte konuşulması hoş değil. “

“Çine’deki vatandaşlarımız soyulmaktadır”

Su faturasına yansıyan katı atık bedeli üzerinden “Çine’deki vatandaşlarımız adeta soyuluyor” diyen Başkan Özkaya, “Burada denilmiş ki meskenlerden beş bin otel, pansiyon, yurt 20 bin,  halı sahalar 20 bin, süt ürünleri 10 bin, akaryakıt istasyonları 50 bin, yemek fabrikaları 100 bin, Çine Devlet Hastanesi 600 bin,  Üniversite 500 bin, cezaevi 200 bin, dersaneler 100 bin, soğukhava deposu 200 bin, resmi kurumlar 20 bin, bankalar 100 bin yazılmış ve bunu da Çine Belediyesi onaylamış. Bizim çıkan bir kanun var. Türkiye Belediyeler Birliği’nin almış olduğu bir karar var. Hükümetimiz böyle bir para alınması yönünde uygulama yapmıştır. Belediye’nin almış olduğu çevre temizlik, katı atık, atık su üzerinden bir yasamız var. 21.10.2010 tarihli olarak 2770 sayılı resmi gazetede yayımlanmış ve bu geçici olarak 2015 yılına kadar ertelenmiştir. Şu anda Çine’deki vatandaşlarımız soyulmaktadır” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Akçaova Belediyesi hiçbir katı atık bedeli almıyor”

Akçaova Belediyesi’nde hiçbir katı atık bedeli alınmadığını vurgulayan Başkan Özkaya, “Akçaova Belediyesi hiçbir katı atık bedeli almıyor ve faturalar eski fiyattan devam ediyor. Bunun yanısıra katı atıklar toplanıp, Aydın Toplama Sahası’na götürülmeli ve orada işlenmelidir. Onun masrafını halktan almalıdır. Çine’nin çöpleri Çine’de toplanıp Aydın’a mı gidiyor, Çine’de mi kalıyor? “ şeklinde Belediye’ye soru yönelten Başkan Özkaya, “Bu soruların cevabını Belediye’den bekliyoruz. dedi.

“Çine Belediyesi’nin geliri aylık 1 milyon liradır, bu para nereye gidiyor?”

Sözlerinin sonuna doğru Belediye’nin gelirlerinin ne yönde Çine’nin gelişimi için kullanıldığını sorgulayan Başkan Özkaya, “9200 adet Çine Belediyesi’nde abone var. 11 bin çarpı 9200 adetten 101 bin lira para yapıyor. Aylık 24 bin liradan 20.400 nüfusumuz var.  Bu da 490 bin lira yapıyor. Aylık Çine Belediyesi’nin kasasına 590 bin lira para geliyor. Ayrıca ruhsat geliri, pazar yeri geliri, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi şişeleme ve sudan alınan para geliri var. Bu yaklaşık olarak aylık 1.milyon liradır. Bu paralar nereye gidiyor? Bu sorulara cevap bekliyoruz. Yapılan ne var? Pazar yeri var. Pazaryeri parasının 1 milyon 500 bin lirası İller Bankası’ndan geliyor. Başka ne yaptılar?  Çine halkımız adına bunu Belediye’ye soruyorum. Ben bu soruların cevabını Belediye’den bekliyorum.” şeklinde sözlerini noktaladı.


Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2013, 00:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
NEREYE GİTTİĞİ BELLİ BAŞKAN HERKES BİLİYOR...
NEREYE GİTTİĞİ BELLİ BAŞKAN HERKES BİLİYOR... - 11 yıl Önce

peşkeş hep peskeş bildiğim kadarıyla aydın belediyesi 500 personelle çalıştırılırken bizim küçücük belediyemiz 250,300 kişiyle dönmektedir, tabi dışardan dahil olup pastadan hapur hupur yiyenler hariç, alınan bütün paraları siyasi gelecekleri için kişilere peşkeş çekiyorlar o kadar, iki parkla 3 taş döşemeyle bu paralar bitmez, haaa bu arada sn. osman aydın ın seçim döneminde bütün ilçelere özellikle incirliova didim kuşadası na gönderdiği ve benim cebimden çıkan paralarla yapılan büzler ve parke taşları da var, bunların maliyeti en az 10 yıl çine mizin sırtına kamburdur, eyyyy çine halkı uyanın artık uyanın, silkinin...

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472