banner488

Çine ADD Temsilcilikten, Şube’ye dönüştü

1989'da Muammer Aksoy’un kurduğu Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Çine Temsilciği, Şube olmaya hak kazandı.

Çine ADD Temsilcilikten, Şube’ye dönüştü
banner496

31 Ocak 1990 günü Ankara Bahçelievler'deki evinin önünde hunharca katledilerek yaşamını yitiren Muammer Aksoy’un kurduğu derneğin şu an başında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı, Danıştay Eski Başkanvekili Gazeteci Yazar Emin Çölaşan’ın eşi Tansel Çölaşan bulunmakta.

“Bunun haklı gururunu yaşıyoruz”

“ADD’nin yeni tüzüğüne göre ADD örgütleri içinde temsilcilikten şubeye dönüşen ilk örgüt Çine örgütüdür.” diyen Başkan Aşkar, “Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Şu an 70 üyemiz var. Aydın şubeye yönlendirdiğimiz 25 üyemiz de mevcut olarak kadro yapılanmasında aktiftir. Biz artık Aydın Şubesi’ne bağlı bir örgüt değiliz, kendimiz bireysel çalışmalarımızı yapacağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

Çine’de Atatürk’e sahip çıkmanın ve samimiyetin bütün etkinliklerde görüldüğü için temsilcilikten şube olmaya hak Tipobet kazandıklarına değinen ADD Çine Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Çoban, “Çine’nin potansiyeli ve Atatürk’e, kurucu ideolojiye sahip çıkma hassasiyeti çok fazla. ADD Genel Merkezi de bunu bu şekilde kabul ederek bizi onore etti.” şeklinde konuştu.

“70’den fazla üyemiz var”

Normalde tüzüğe göre bir yıl temsilcilik olarak faal olmak gerekirken yoğun aktif çalışmalardan ve katılımcı üyelerden ötürü şube olmaya hak kazandıklarının altını önemle çizen Başkan Aşkar, “Şu an hızla büyümekteyiz. Her geçen gün yeni üyelerimizle ve şu an 70’i aşkın üye ile samimiyet çerçevesinde buradayız. “ dedi.

“Biz zoru başardık”

“Daha önce kapanmış bir ADD olduğu için Çine’nin bu bakımdan sicili bozuktu” diyen ADD Çine Şubesi Başkanı Aşkar, “Biz tüm ADD Çine Şubesi yönetim kurulu üyeleriyle birlikte zoru başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e teşekkür ediyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Böylelikle Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Temsilciliği olarak 2012 Ekim Ayı’nda temsilcilik olarak Çine'de yeniden faaliyete başlayan ADD, 27 Mayıs 2013 tarihi ile ADD'nin Aydın'daki 15'inci şubesi olarak çalışmalarını hızlandıracağına işaret etti.

Aşkar ve Şube yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda Atatürk ile ilgili derledikleri ADD Kütüphanesi için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yüreklerinde hisseden herkesin kitap bağışında bulunması içinde ricada bulundular.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 12:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mustafa madran
mustafa madran - 11 yıl Önce

memleketimize vandalizm tehtidinden uzak tutmanız temennilerimle başarılar dilerim....

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472