banner480

CHP’liler, Çineli Muhtarlarla Buluştu

CHP’liler, Çineli Muhtarlarla Buluştu
banner269
CHP’ler, 18 maddelik anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi halkoylaması ile ilgili Çineli muhtarlarla kahvaltıda buluştu

Gönül Sofrası Restaurantta ,CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer ve CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları ile birlikte Çine’nin mahalle muhtarları kahvaltıda buluştu.

Kahvaltıda kısa bir açıklama yapan CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, “Anayasa Değişikliği acele bir şekilde önümüze getirildi. 18 maddeyi açıklayabilecek kişi var mı? Ben okudum 18 maddeyi ben bile anlatamam. İrdeleyerek, vatandaşla paylaşarak, uzlaşı içerisinde yapılması gereken bir anayasa çok hızlı bir şekilde gündeme geldi. Türkiye’de ve dünyada çok önemli gelişmeler, yerel yönetimle bir takım gelişmeler hızlandı. Türkiye’de bundan pay almasını sağladı. Karar verirken çok iyi düşünmelisiniz” dedi.

“Bana Terörist Diyenin Alnını Karışlarım”

La ilahe İllallah diyerek oyunu Hayır’a basacağını söyleyen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Son 15 yıl içerisinde özellikle AKP yöneticileri var olan Cumhurbaşkanı’nı böyle ilahlaştıracak laflar söylemeye başladılar. ‘Allah’ın ve Peygamberin bütün vasıflarını taşıyan lider, İkinci Peygamber’ dediler utanmadan. Bunları söyleyenler önce cezalandırılıyor gibi gözüksene, sonradan ödüllendirildiler. İslam anlayışında elhamdülillah Müslüman diyen Müslüman anlayışında en büyük günah şirktir. Geliyor bize, getirdiği sistem ‘ben meclis tanımıyorum, meclis orda oyalansın 600 kişi, ben kanun çıkaracağım, yargıyı ben belirleyeceğim, anayasa mahkemesinin 15’inin 12 tanesini ben atayacağım, başbakana tahammülüm yok, herkesi ben seçeceğim, bana oy verin ben ilah olacağım’ diyor. Bu şirk koşanların artık deşifre olma, yalanlarının ortaya çıkma zamanı gelmiştir. Gün bu gündür 16 Nisan’dır. Millet buna yeter artık diyecektir. Bu ülke ne Cumhurbaşkanları gördü, milleti bölmeyen. Biz hepimiz kardeşiz. Biz birlikte bir milletiz. Atatürk bu milleti kururken ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demiş bu yazıyı biz milletin meclisinde her gün görüyoruz. Bu çıkacak yasayla egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ama benimde olur bazen demeye getiriyor. O yazının mecliste bir anlamı olacak mı? Hiçbir anlamı yok. Buna müsaade edecek misiniz? ‘Hayır verenler terörist’ diyorlar. Bana terörist diyenin alnını karışlarım. 16 Nisan’da gönül huzuruyla gideceğim oyumu kullanacağım, toprak rengi kahverengi, Ege toprağı sever. Basacağım tercihimi Hayır’a La ilahe İllallah diyeceğim. Allah’tan başka İlah tanımıyorum diyeceğim. Biz millet olmaya devam edeceğiz. Kimseye böldürtmeyeceğiz. Hayır’ı Çine’ye emanet ediyorum, Çine’yi de Allah’a emanet ediyorum” dedi.

“Memleket, Vatan Meselesi”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Türkiye’nin çok büyük sorunları var. İşsizlik, ekonomik, komisyonlar ve Avrupa’yla sorunlarımız var. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu sorunları çözmemiz gerekirken, maalesef MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu değişikliği getirdi, destek vererek önümüze koydular. Bu bir anayasa değişikliği değil her şeyden önce. Bu bir rejim değişikliği. Bu sorun partilerin sorunu değil. Belediye başkanı beş yıl sonra, Cumhurbaşkanını 5 yıl sonra değiştirebilirsiniz. Ama 16 Nisan’da evet çıkarsa bu rejim değiştirme şansımız yok. Sorun Recep Tayip Erdoğan değil, 2019’da kimi cumhurbaşkanı olacağı belli değil. Bizden sonraki nesil hangi sistemle yönetilecek. Cumhuriyet’le mi, Demokrasiyle mi, özgürlükle mi, yoksa Tek Adam sistemi ile mi? Milletvekilleri bakanlara gen soru veremeyecek. Artık şu vekili arıyayım, sorunu çözelim diyemeyeceksiniz. Halktan yürütme ve yasamayı kopartıyorlar. CHP evet desin ben hayır derim. Bu memleket meselesi. Vatanı kaybedersek bir daha geri alma şansımız yok. Mısır’ı görüyoruz, Suriye’yi görüyoruz. Suriye’de de Cumhurbaşkanını halk seçiyor. Yetkiler aynı. Cumhurbaşkanı yüzde 50’yi doyururum, yüzde 50’sini deviririm, diyecek. 3 yıldır fiilen başkanlık sistemi ile yönetiliyoruz. 2 bin 500 dolar kaybettik, yatırımcı gelmiyor. Turist gelmiyor. Halk olarak bizim siyasi parti ne olursa olsun bu memleket meselesi deyip 16 Nisan’da Hayır oyu vermemiz gerekiyor. Memleket, vatan meselesi ise hepimiz bir olmamız gerekir. Aksi taktirde Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda yatan kefensiz şehitlerimizin kemikleri sızlar.

“Memleketimiz için Hayır”

Yerel yöneticileri ilgilendiren madde üzerinden konuşmak istediğini söyleyen Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer,  Çine Belediyesi olarak göreve geldiğimizden buyana ilçemize hizmet veriyoruz. Referandumda evet çıktı, 2019’da seçime gittik. Bir tane Cumhurbaşkanı veya Başkan, milletvekillerini seçeceğiz. Başkan seçildikten sonra bakanları kendisi seçiyor, seçilmiş milletvekilleri içerisinden seçmiyor. İstediği kişiyi getirip Bakan yapıyor. Cumhurbaşkanı yardımcıları var onun sayısı da belli değil. Yine istediği kişiyi ve sayısı kaç isterse seçecek. Mahallemizin bir sorunu olduğunda Aydın milletvekillerimizi arıyor, anlatıyoruz, onlar ilgili bakanları arıyor onlarda sorunu çözüyor. Bu sistem geldiğinde iktidar partisinden bile olsa milletvekillerinin hiçbir yetkisi kalmıyor. Her şeyden tek kişi sorumlu, tek kişi Cumhurbaşkanı ne derse onu yapar. 2014 seçimlerinde ‘Büyükşehir Yasasını kabul etmeyin, iyi değil’ dedik dedik. Büyükşehir yasası çıktı ‘iyi oldu, ben daha iyi hizmet alıyorum’ diyebilecek bir muhtarım var mı? Yok. Aynı şekilde milletvekillerinin durumu da bu olacak. Etkisiz bir şekilde sadece maaş alan adı milletvekili olarak kalacaklar. Kurumlarda kendisini denetleyen yönetimleri var, kararları beraber alınıyor. Tek adam her zaman yanlış yapabilir. Ben yüzde 55 ile teşekkür ederim seçildim ve değişiklik kabul edelerse bundan sonra ki dönemlerde 72 tane muhtarı ben atayacağım. Bu sistem bunu getiriyor. Buna göre çok iyi düşünün ve halkınızla beraber karar verin. Ben Hayır’ın memleket için Hayırlı olacağını düşünüyorum.





































Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 10:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472