banner488

CHP heyeti Çine’ye ziyaret

CHP heyeti Çine’ye ziyaret
banner496

CHP heyeti Çine’de, CHP İlçe Teşkilat Örgütüne ziyaret ederek, Belediye Başkanlığı ve Kapalı Pazar Yeri’nde esnaf ziyaretini gerçekleştirdi.

Çine ziyaretinde,Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül ve CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ı parti binasında Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, Gençlik kolları Başkanı Tayfun Cesur, Belediye Meclis Üyeleri, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, muhtarlar ve partililer karşıladı.

“Parti Binamız bizimle özleşti”

Parti binasının alınmasındaki desteklerinden dolayı teşekkür eden CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Geçen yıl bu zamanlarda parti binamızı satın aldık. Parti binamızın satın alınmasında Milletvekilimiz Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül’ün çok büyük emekleri var. Partimizle özdeşleşmiş bu binayı kazandırdıkları için huzurunuzda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“CHP’yi ilk seçimde iktidara taşımak”

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Uzun süreden beri milletvekillerimizle ilçelerimizi, ilçe örgütlerimizi ziyaret edip, partililerimizle buluşuyoruz. Esnafımızın ve çiftçimizin tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da dertlerini dinliyoruz. Mücadelemize, önümüzdeki yapılacak olan ilk seçimde Cumhuriyet Halk Parti’nin kadrolarını halkımızla beraber iktidara taşımak için devam ediyoruz. Bu anlamda Çine İlçe Örgütümüz ve Çine Belediye Başkanımız ile birlikte partimiz adına çok önemli çalışmalar yaparak değer kattılar. Ben hepinizin adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Partilileri seslenen CHP Aydın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül, “Çine örgütü çok aktif bir örgüt. Çine’de cezaevi yapılmaması konusunda birçok çalışma yaptık. Ancak engelleyemedik. İhalesi yapıldı. Çine’nin yaşam alanlarına cezaevi yapılmasının doğru olmadığı kanaatindeyiz bu mücadelemiz devam edecek. İhalenin yapılması illa bunun yapılacağı anlamına gelmez.

“Hazine kimin için zarar etti”

Son gelen anketlerde 30- 40’ın altına doğru inmeye başladılar. İlk yapılacak baskın seçimde gidecekler. Bu yatırımda yapılmayacak diye düşünüyoruz. Bir de gençleri görünce aklıma işsizlik geldi. Türkiye iyi yönetilemiyor savruluyor. Bundan en çok zor durumda olan gençler. Bugün haberlerde Adana Belediyesine alınacak 200 işçi için 52 bin kişi başvurmuş. Bunun 45 bin kişisi üniversite mezunu gençler. Gençlerin gelecek kaygısını, bu ailelerin çocuklarının iş kaygısını çözmeden iktidarda olsanız ne olur olmasanız ne olur? Bu iktidarın verebileceği bir şey kalmadı. Aydın'ın ve gençlerimizin haklarını savunmak benim görevim buradan Sayın Mustafa Savaşa seslenmek istiyorum Kit Komisyonu Başkanı olarak “Zafer havaalanının 2020 Garanti Parası olan 6 milyon Euro'nun pandemi ortamında ertelenmesi konusunda geçen toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi'nin vermiş olduğu önergeye karşı neden Red oyu kullandınız? Önergemiz şuydu; pandemi ortamında bir milyon 279 bin bir yılda garanti edilen yolcunun sadece 7 binimi geldi? Zafer Havaalanı'nda bu garanti paralarının ödenmesinin ertelenmesi ya da kaldırılması gerektiği konusunda önerge vermişti. Çok önemli bir önerge. Yani bu Havaalanı tam anlamı ile 5'li çetenin yapmış olduğu devlete verilen zarar 2044 yılına kadar 208 milyon Euro. Kullanılmayan Havaalanı, biz bu paranın ya ertelenmesi ya da kaldırılması konusunda önerge verdik AKP’nin oyları ile red edildi. AKP iktidarı kime çalışıyor? Bu iktidar gençlere, kadınlara, çiftçilere çalışmıyor? Çalıştığı yer belli bir avuç rantiye ye çalışıyor bunun en küçük örneği KİT komisyonda verilen oydur. Bu nedenle Mustafa savaşa soruyorum 7bin kişinin kullandığı bir yılda bu Havaalanı kimin için yapıldı, kimlere peşkeş çekilmek için Hazine zarar ettirilmek için yapıldı. İnşallah iktidara geldiğimiz zaman bu 5'li çetelere ve hazine zararlarını bu AKP iktidarından soracağız vatandaşımızın hakkını bunlara yedirmeyeceğiz önümüz açık ilk yapılacak seçimde iktidara geleceğiz” dedi.

“Esnafa bir dokunuyor, bin ah işitiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, “İktidar pandemiyi bahane ederek kendi kusurunu ve beceriksizliğini örtmeye çalışıyor. Vatandaş, çiftçi, esnaf, emekli ve işçinin derdi korona ile başlamadı. 2018 yılında büyük bir kriz yaşadık. Erdoğan çıktı dedi ki ‘verin bu fakire yetkiyi dolar ile nasıl mücadele ediliyor görün’ dedi. Dolar’ın geldiği nokta 8 lira. Çiftçinin gübresi, ilacı, mazotu kat ve kat artarken mahsulde bir değişiklik yok. Süt ve et ise aynı. Tarladan kaldırılan mahsul aynı. Çiftçi yabancı ülkenin çiftçisi ile rekabet eder hale geldi. İthalat lobisi 5 aile kazanıyor, çiftçimizi düşünen yok. İthalatı yapan 5 aile var, ortak elden geliri beraber paylaşıyorlar. Esnafa bir dokunuyor, bin ah işitiyoruz. Esnafın derdini dinlemeyen anlamayan bir iktidar var. Vatandaşına en fazla borç veren ve en az destek veren iki ülkeden birisiyiz. Bu konuda Meksika ile yarışıyoruz. Çiftçinin, esnafın borcunu silmeyen iktidar, İstanbul Havaalanı’nın 36 milyar lirasını erteledi, iptal etti. İktidarın pandemide vatandaşa, çiftçiye, esnafa, emekliye, işçiye verecek parası yok, köprü, otoyol müteahhitlerine verecek parası çok” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2021, 20:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472